Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Актове, давности, закони - разяснения

Мнениеот Iezekil » Вто 02 апр 2013 18:48

Не знам къде и в коя тема четох именно за този член дискусии,но вече трудно ще отпадат фишовете.Имаше постнато и решение на съда след обжалване от КАТ мисля,където беше обяснено:
Запетайката гласи,че фиша се издава в отсъствието на органа и нарушитела
а не,че се снима в отсъствието на органа

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Пон 08 апр 2013 5:25

И аз имам 2 фиша единия е от месец август, а другия е от октомври и не знам как да процедирам, дали ще паднат след време или.. ?

П.с. Не намерих в интернет информация затова тук се допитам и използвам темата, някой запозанат ли е с транзитните номера как стоят нещата, колата ми е с изтекли транзитни, но в момента нямам възможност да я регистрирам и като по удачен вариант ми е да подновя транзитните, но колко пари са те някой знае ли днес ходих в КАТ-Русе да питам дали има глоба за изтекли транзитни и ми казаха "Разбира се, че има как да няма" не се и учудвам де.. то в тази държава за щяло и не щяло гледат да ти вземат парите, та питах как стоят нещата с подновяането на транзитните номера и ми каза, че има начин попълвам си заявлението плащам и ми ги дават номерата, но някой има ли представа колко пари са, жената ми каза, че ще е по евтино, но колко по евтино..? :rolleyes

ipipbg
Автомобил: SEAT CORDOBA 6k2
Двигател: AGR

Мнениеот ipipbg » Пон 08 апр 2013 16:56

здравейте !
искам да попитам , имаше спряна патрулка със радар вътре , случката се случи в града , аз се движех със 60-65km/h ако не се лъжа , какво следва ? :mhihi :beer
БЛАГОДАРЯ!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 08 апр 2013 17:04

ChristianPetrow написа:И аз имам 2 фиша единия е от месец август, а другия е от октомври и не знам как да процедирам, дали ще паднат след време или.. ?

П.с. Не намерих в интернет информация затова тук се допитам и използвам темата, някой запозанат ли е с транзитните номера как стоят нещата, колата ми е с изтекли транзитни, но в момента нямам възможност да я регистрирам и като по удачен вариант ми е да подновя транзитните, но колко пари са те някой знае ли днес ходих в КАТ-Русе да питам дали има глоба за изтекли транзитни и ми казаха "Разбира се, че има как да няма" не се и учудвам де.. то в тази държава за щяло и не щяло гледат да ти вземат парите, та питах как стоят нещата с подновяането на транзитните номера и ми каза, че има начин попълвам си заявлението плащам и ми ги дават номерата, но някой има ли представа колко пари са, жената ми каза, че ще е по евтино, но колко по евтино..? :rolleyes

Ходил си да питаш дали има глоба, но не си питал колко струват номерата? :screwy
Питаш какво да правиш с фишовете? :screwy
Ако ти се допишка, ще питаш ли какво да правиш и да стискаш, докато ти отговори някой?
ipipbg написа:здравейте !
искам да попитам , имаше спряна патрулка със радар вътре , случката се случи в града , аз се движех със 60-65km/h ако не се лъжа , какво следва ? :mhihi :beer
БЛАГОДАРЯ!
Сори, пич - кристалното ми кълбо работи само всеки първи четвъртък от месеца - ще трябва да почакаш до февруари(поправка - Май), за да ти кажа какво следва.
НЯМА ЗАЩО!

Последна промяна от myrshavija на Вто 09 апр 2013 11:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Пон 08 апр 2013 21:45

Извинявам се пропуснал съм да напиша, че питах колко ще ми струва подновяването и жената ми каза че няма представа, а работи там, но както и да е и ако обичаш не с лошо просто, който е минал по тази процедура ми се искаше да се изкаже, винаги с рогата напред :dummy

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 08 апр 2013 21:58

ChristianPetrow написа:Извинявам се пропуснал съм да напиша, че питах колко ще ми струва подновяването и жената ми каза че няма представа, а работи там, но както и да е и ако обичаш не с лошо просто, който е минал по тази процедура ми се искаше да се изкаже, винаги с рогата напред :dummy

Няма проблем за това, че са изтекли номерата...няма да можеш да я закараш на ход колата по принцип....може да отнесеш фиш или акт на символична сума за това или да ти отнемат книжката...такива бисери съм чел по принцип. Глоба няма за това, че са изтекли !
Най-добре си намери репатрак да я закара до КАТ.
Фишовете трябва да платиш в данъчното има сайт в интернет работещ : http://fish.mvr.bg/
Провери си ги :th_up

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Пон 08 апр 2013 22:41

vucata написа:
ChristianPetrow написа:Извинявам се пропуснал съм да напиша, че питах колко ще ми струва подновяването и жената ми каза че няма представа, а работи там, но както и да е и ако обичаш не с лошо просто, който е минал по тази процедура ми се искаше да се изкаже, винаги с рогата напред :dummy

Няма проблем за това, че са изтекли номерата...няма да можеш да я закараш на ход колата по принцип....може да отнесеш фиш или акт на символична сума за това или да ти отнемат книжката...такива бисери съм чел по принцип. Глоба няма за това, че са изтекли !
Най-добре си намери репатрак да я закара до КАТ.
Фишовете трябва да платиш в данъчното има сайт в интернет работещ : http://fish.mvr.bg/
Провери си ги :th_up

Проверих си ги, дано ме е преметнала служителката на гишето че има глоби за изтекли транзитки, понеже братовчед ми има автокъща и е нямало такива истроии с глоби, но няколко човека ми казаха че може да ме глобят затова реших да попитам и там и тук във форума! Благодаря :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 17 апр 2013 9:10

Малко полезно инфо относно шофьорските книжки.
От доста време се чудех какво означават тези цифри в графа 12 - "Ограничения" в шофьорската ми книжка:

Изображение

Наскоро бях на изпит за допълнителна категория и попитах изпитващия от ДАИ какво значи, но учудващо и той не знаеше точно, та реших да потърся сам информация по въпроса.
Открих Директива на Европейския парламент относно свидетелствата за управление на МПС, в нея са описани всички детайли около европейските шофьорски книжки. Та на страница 22 от тази Директива са дадени всички кодове, които са над 100, и значението им.
Така например разбрах, че код 71 в моята книжка, означава че е дубликат, а девет цифреното число след него е номера на старата ми книжка.
Действително след като върнах лентата, миналата година ми откраднаха документите и сегашната ми книжка се явява дубликат на старата, защото де факто тя не е изтекла, а е изчезнала.

yneikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yneikov » Сря 17 апр 2013 21:04

Може ли някой да ми каже, при заснемане със стационарна камера трябва ли задължително да получа електронен фиш? На практика фиш не ми бе връчен, а ме уведомиха чрез районното по местоживеене, че ще ми съставят АУАН. Там подписах и декларация, че аз съм нарушителя. След два месеца ми съставиха акт и след още 4 - ми издадоха и наказателното постановление. Има ли нарушение в процедурата, защото тълкувайки чл. 189 ал.4 за нарушения с техн. средства трябва да се състави електронен фиш?

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 17 апр 2013 22:07

Зависи с каква камера са те заснели стационарна или мобилна. Както се разшумя напоследък електронните фишове, които са издадени за нарушения установени с мобилни камери падат в съда, поради непрецизността на текста на чл. 189/4 ЗДвП. Та ако са те заснели с мобилна камера, ти съставят АУАН. След което и НП.

yneikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yneikov » Сря 17 апр 2013 22:36

Заснет съм със стационарна твърдо закрепена неподвижна (евентуално въртяша се) камера на бензиностанция. Според закона фиш ли трябваше да получа или АУАН с НП? Защото има значение - ако ми е съставен АУАН без Ел. фиш, ще го боря в съда, че не отговаря на чл.189 ал.4, понеже "в отсъствието на контролен орган и нарушител се издава електронен фиш", а не АУАН скалъпен върху нечие бюро, както беше допреди 2 год.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 17 апр 2013 22:43

Дай подробности и за акта и за НП все пак де :)

yneikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yneikov » Сря 17 апр 2013 23:05

Актът е от 8.11.2012г. за превишена скорост в населено място със солидна глоба и отнемане на книжка за три месеца за нарушение на 6.04.2012. НП е от 5.03.2013г. Спазени са всички срокове, но тълкувайки чл.189/ал.4, би трябвало да ме "здрависат" с ел. фиш, в който се пише глобата и наказанието и ако се плати до 14-ия ден даже да се ползва отстъпка. А с АУАН плащаш 100%, та затова търся някяква врътка и се надявам, законът да се тълкува категорично, че при стационарна камера е трябвало да ми издадат ел. фиш.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 18 апр 2013 9:06

Борба до последно и това е :) Подавай възраженията си в КАТ и да духат супата :deal

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Вто 23 апр 2013 21:00

Колеги, направих справка на страницата на МВР за задължения.
Оказва се, че имам един фиш от миналия Гергьов ден, платен от мен в същата седмица,но не изчистен от МВР (крадени пари), обаче ми е излезнала още една глоба, за която аз не съм уведомен по какъвто и да е начин.
Мога ли и къде бих могъл да разбера тази глоба, за която не са ме уведомили, от къде идва, за какво нарушение. Според мен явно е снимка, а стойността е 30лв, имам и номер на фиша ?
Може ли повече информация ако има знаещи

Хубав ден

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”