Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
Вече не съм от системата.........пенсионер съм. Какво трябва да се направи ли ? Нищо не може да се направи , и сами сме си виновни . Като рипаха родителите ви по митингите.......не мислеха ли какво ще стане ? От една райска държава.......се превърнахме в рай за цигани и мутри. МВР беше символ на контролиращ орган до 1997г. След погрома над Парламента........всичко рухна в тази система - И.Костов я досъсипа . Последния свестен вътрешен министър беше Николай Добрев. Днес това е една голяма охранителна фирма , която до голяма степен служи за частни интереси , а държавните и задължения са сведени само до статистика на нарушенията. Назначават се кадри без никакъв подбор ........чувам че имало и наркозависими. Нищо не ме учудва. Вие виждате само служителите на КАТ , но те са само един сектор от системата. Факт е , че има и корумпирани , но има и свестни служители......В другите сектори е още по зле положението. Истината е , че по върховете се дърпат конците и властта няма изгода да има силна полиция. Днес живееме в анархия и всеки си прави каквото поиска безнаказано. Мутрата разполага с много пари и не се кандърми с редовия полицай - директно звъни на началниците му и оправя проблема/особенно в провинцията/. Редовия полицай като гледа какво прави началника му.......и също си предлага услугите. Колкото и да си съвестен.......като гледаш какво правят колегите ти - или ще напуснеш , или ще станеш като тях. Е , в Елхово може и да не е така.........там все още тоталитаризма не си е отишъл.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !
hvp800 написа:...как така, в прехвалената Германия, като сбъркаш нещо на пътя, ВИНАГИ ще се намери кой да се обади. Това било въпрос на дълг и бла бла...
Възпитание, дресировка де, от детската градина още. Когато малкият три- четиригодишен Хансчо стори беля го изправят пред другарски съд и му връчват един жълт картон с описание на белята, който картон е длъжен да предаде на родителите си. Създават му условен рефлекс, един вид. Като порасне помни, че ще го натопят, ако сгафи, което е и целта на заниманието. Не се бъзикам, да знаете

П.С. По подобен начин функционираше системата и у нас по едни времена, за които се е затъжил един пенсионер със зелени чорапи в паралелната тема за номерата

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дърт милиционер написа:...От една райска държава...
Чемодан-Аеропорт-Пхенян, нали знаеш?

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
дърт милиционер написа: Какво трябва да се направи ли ? Нищо не може да се направи , и сами сме си виновни . Днес това е една голяма охранителна фирма , която до голяма степен служи за частни интереси , а държавните и задължения са сведени само до статистика на нарушенията. Назначават се кадри без никакъв подбор ........чувам че имало и наркозависими. Нищо не ме учудва. Вие виждате само служителите на КАТ , но те са само един сектор от системата. Факт е , че има и корумпирани , но има и свестни служители......В другите сектори е още по зле положението. Истината е , че по върховете се дърпат конците и властта няма изгода да има силна полиция. Днес живееме в анархия и всеки си прави каквото поиска безнаказано...
Това е нещо друго

Да, има немалко случаи на дисциплинарно уволнени заради употреба на наркотици.
В професионалните назначения има подбор - смея да твърдя доста стегнат за влизане в системата. Става все по-трудно обаче от кандидатстващия "материал" да се подбере качествен, отговарящ на изискванията. Кофти.
По-лошото е, че критериите за кадрово израстване и назначаване на ръководни длъжности, особено за високите, е тотално подменено. Сещате се, че там се ценят други качества, професионализмът е последното.
Най-лошото нещо е политическото ръководство на системата, то назначава високите ръководни длъжности, управлява ресурсите, кове нормативната база и т.н.
"Нищо не може да се направи" - нищо подобно. Може, при това много лесно и бързо - ако искаш професионализъм, слагаш професионалисти. Социоложка - министър на вътрешните работи, някакво педалче - икономистче - зам. министър ... няма как да стане. Един чобанин - министър на отбраната... навсякъде е така... Влад777 писа - председател на транспортната комисия - дебил, при това няма книжка и кола, и ще въдворява ред по пътищата.
Някой ще легне ли на операционната под ножа, но не на хирург, а на социоложка например, нищо че ще Ви убеждават какви качества има, колко била умна и какъв професионалист... В момента МВР е пациент с такива "хирурзи", а МВР е част от държавата.
Когато всеки почне да работи от това, което разбира и може, тогава ще тръгнат нещата.
Анархия - в никакъв случай, не всеки може да прави безнаказано каквото си иска, особено за един нормален човек. За съжаление "не всеки" не е като "никой".
Всяка власт иска силна полиция, все пак тя е бариерата между властта и народа( колкото и абсурдно да звучи, щото и полицията и властта трябва да служат на народа) Но иска силна и послушна. За да имаш обаче силна полиция, трябва да я поддържаш и управляваш, а когато нямаш капацитета (професионализма) и да искаш, няма как да се случи.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:.. и все паке прав
Това, че е прав не означава, че е прав

pe6kata написа:...Всяка власт иска силна полиция, все пак тя е бариерата между властта и народа( колкото и абсурдно да звучи, щото и полицията и властта трябва да служат на народа) Но иска силна и послушна...
А защо абсурдно? В коя държава основната функция на полицията е различна?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен при такива крути мерки с/у нарушителите на пътя ,трябва да се вземат реципрочни такива и за другата страна(катаджиите),поради простата причина че тия 4-цифрени глоби са благодатна почва за корупция-"Ко праим ся,трябва да ти сваля номерата и да те глобя 1000лв.,ама ако "кихнеш "наполовина може и да си затворя очите".Мизата става доста голяма-има много мегдан за пазарлък от 500лв надолу до към 50лв. например,според "клиента". Е затова господа упражняващите закона по пътищата трябва да са добре мотивирани откъм отговорността която носят,за да си изпълняват съвестно задълженията.
Преди 3-4 г. гледах един репортаж за първия БГ полицай,който заминава за САЩ и там отново започва да работи като полицай.
На въпроса -Предлагали ли са ви подкуп-човека каза така: Да ,предлагали са ми,корупция има навсякъде по света,но аз работя за (цифрите са примерни) 40к долара годишна заплата,каква сума според вас трябва да ми предложат ,за да се изкуша да рискувам годишната си заплата?......Ето това е може би верния път за да се намали корупционните практики,и не само при катаджиите.Наказания и доста по-тежка отговорност пред закона ,за служителите на този закон.
Преди 3-4 г. гледах един репортаж за първия БГ полицай,който заминава за САЩ и там отново започва да работи като полицай.
На въпроса -Предлагали ли са ви подкуп-човека каза така: Да ,предлагали са ми,корупция има навсякъде по света,но аз работя за (цифрите са примерни) 40к долара годишна заплата,каква сума според вас трябва да ми предложат ,за да се изкуша да рискувам годишната си заплата?......Ето това е може би верния път за да се намали корупционните практики,и не само при катаджиите.Наказания и доста по-тежка отговорност пред закона ,за служителите на този закон.
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Добре де,да речем, че този закон е полезен.Но мене ме притеснява,че искат да свалят и номерата за неплатени стари глоби.Аз нямам такива,но имам акт,който съм обжалвал и който съда е отменил.Но тъпите деловодители в КАТ са ми го изплющяли в досието,а не трябва щом съда го отменя.Ходих да се разправям и ми казаха,че е станала грешка,но системата е така направена,че немогат да го махнат.Преснимаха решението от съда и така щяло да стои на хартиен носител.Ами тъпия катаджия като ми провери досието на пътя и като излезе тоя акт,че е неплатен ко праим,нали ще ми свали номерата,аз как да му обясня това?Единственото,което имам е влязло в силсрешение от съда.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
buhata84 написа:Единственото,което имам е влязло в силсрешение от съда.
Това е достатъчно,но трябва да го носиш винаги в себе си-и то желателно да е оригинала ,не копие.
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
gergeto написа:buhata84 написа:Единственото,което имам е влязло в силсрешение от съда.
Това е достатъчно,но трябва да го носиш винаги в себе си-и то желателно да е оригинала ,не копие.
Ми те от съда ти дават копие,оригиналите остават при тях,но си е заверено с печат и си пише дата кога е влязло в сила.Ма не го нося с мене,тряа да го туря на сенника и да ми е под ръка.Няма да плащам НП,отменено от съда!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Andonov написа:110afn написа:Много са ми смесени чувствата към вас, последните двама. То бива, бива да ревеш на чужд гроб.
И като имате книжки от 25г не сте правили нарушения или не са ви хващали. Другия вариант е да сте съботно-неделни шофери. Интересно ми е, щото аз имам книжка от1990г и поне 2 милиона км и мога да напиша случки , колкото роман.Особено става въпрос за преди 2000г, когато откровенно излизаха на пусия
211 km на ден в продължение на 26г. Как ли се правят?!? Тираджия не си (въпреки С+Е+ADR) защото са малко км-те, а за кола са прекалено много.
Излъгал съм те Антонов
Защо във всяка тема има дребни душици с калкулаторчета. Без да познаваш някой и си тръгнал да правиш сметка без кръчмар.
Stivi написа:110afn написа:И като имате книжки от 25г не сте правили нарушения или не са ви хващали. Другия вариант е да сте съботно-неделни шофери.
Правил съм дребни нарушения /последното беше преди около 2г за невключени фарове/ и за някой са ме глобявали за други съм черпил,но винаги съм си бил виновен и не са ме рекетирали ! А така като си сметна грубо километрите на колите които съм имал отиват към 700 000км ,ма знам ли може би "истинските шофьори" са само тези с над 2 000 000км като теб,останалите сме "неделни" !?
Никъде и никога не съм казал, че съм истински шофьор. За разлика от теб съм глобяван и съм бутал рушвети
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ти кръстник, как определяш че някой са съботно-неделни шофьори. Да не би да познаваш колегата. Или и ти си поредния умник зад клавиатура.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
inspektora написа:Как пък мен за 25 години на волана, нито веднъж не са ме изнудвали, рекетирали, заяждали и прочие полицаите? Да не говорим, че последните 2 години въобще не са ме спирали, то полицай да видиш на пътя си е екзотика вече. Все ми се струва, че си има определени хора, които вършат глупости и после някой друг им е виновен. Това със свалянето на номерата е най-доброто въвеждано някога - който кара пиян или без да е правоспособен, не виждам защо да го жалим.
Много кара, нито го спират, нито е виждал фуражка

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Нали ще се оборудват патрулките с камери,да снимат още докато те спират и констатират нарушения и т.н.Тези глоби са превантивни,да се позамислиш преди да рискуваш.Идеята е дисциплина.Има колеги живеещи в чужбина,да кажат там какви са глобите,нормално ли е да са така високи и защо.Щом нашия автопарк се води 40% стар,аз не виждам как ще караме 30 годишни таратайки и ще си носим 500-1000лв. в джоба само за рушвети.Или щото са ни излишни.Просто като седнеш в колата и знаеш,че си изряден,няма да тръгнеш с златото на жена си,че да има за всеки случай!То и за банков обир сигурно дават 20 години,ама трябва ли всеки път като вляза в банка да се вайкам,че е много?
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Темата май че беше друга..........Аутопсия на МВР ли ще правиме или ще се обсъжда темата ''свалят номерата ако си пиян или без книжка''. Според мен това е добър способ да се дисциплинират водачите на МПС.........но е възможно и да се завиши корупцията. Аз по скоро залагам на второто. Ще се свалят само номерата на социално слабите. Онези с лимузините просто ще бъркат по дълбоко в джоба си. Според мен високите глоби ще стреснат обикновенния човечец , но за баровеца ......не му пука. Още повече , че само 30% се събират от глобите.........там е разковничето - как да се събират глобите от всички. Проблема на тази държава е в обществото , което е допуснало корупцията да е на толкова ниско ниво. Още по лошо е , че се научихме да бутаме пари за да оправиме нашите си грешки , и после крещиме колко корумпирани били властите. Малцина са онези които не дават рушвет.......и към тях закона се стоварва с цялата му тежест. Всъщност корупцията е навсякъде около нас /говоря за София/ в провинцията може би е по различно , все пак там повечето се познават или са роднини. В София където и да погледнеш вони на корупция - и в болниците , и в общините, в пътното строителство ..........навсякъде. В полицията има корупция - няма спор , но тя е само една брънка във веригата. Рибата смърди откъм главата. Защо не се вдигаме на митинги - поводи има много. Било за референдума или за оправдаването на Бисеров ? Защото тук по форумите всички сме войводи , но не ни стиска да потърсиме сметка за тези безобразия. Нищо добро не ни чака , както казах по горе - тук е рай за цигани и мутри - едните нямат нищо и не им пука , а другите са богати и могат да купят всеки отговорен служител. Цялата тежест ще я понесе народа. Апропо , знаете ли че в София болшенството от мангалите взимат по около 2000лв помощи ? Записват масово децата си като инвалиди , асматици и прочие........взимат на месец по 160лв. на дете - подкупват лекарите в ТЕЛК с по 50лв.............Отделно социалните служби им плащат тока и водата....Социалните служби твърдят , че тези пари идвали от Евросъюза /може би за да седят циганите тук/, но дори и така да е тези пари все някой ден ще секнат........и кой ще хрантути после този инкубатор за мангали ? Вие и децата ви. Дупе да ни е яко.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”