Колега, трябвало е да кажеш, че ти е блокирал педала на газ-та, и не е твоя вината!
И тога може и да има шанс, да платиш поне по-малка глоба!
Но без обжалване няма как да стане!
На всеки се случва да кара бързо, и аз съм карал но това не оправдава избиването на малимати!
Стискам плаци да се разминеш, но си потърси адвокат, и му кажи, че е имало проблем с колата и има някакъв шанс!
Актове, давности, закони - разяснения
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Актове, давности, закони - разяснения
passatfen написа:Колеги моля за помощ...
имам ли шанс по някакъв начин да се отърва от акта..
Да възразяваш акта смисъл няма, почти никакъв.
Ето тук Pichaga е дал прекрасни пояснения защо.
НП-то можеш да обжалваш като излезне после.
Това ти е за скоростта:
" над 51 км/ч - с глоба 350 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв. + 12 к.т + лишаването"
Това за изпреварването:
50-150лв, 5 точки с "предпоставка и т.н."
30лв, 4 точки без "предпоставка"
Явно си ги вбесил и са ти писали и "с предпоставки", което вдига парите и точките много.
Това подлежи на обжалване в съд, както и технически грешки при съставянето на документите.
Off:
Светците налазиха, да размахват златните талони.
Ало? човека пита за помощ, не да му разказвате живота си
Конкретно ти ipipbg, недей много да кълнеш да не фане да те стигне.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Проблема е там , че след като ме хванаха с радара са тръгнали да ме гонят и след 300 метра ме настигнаха и ми направиха акт..
виждам , че някаде в закона гласи , че в снимащото устройство не трябва да има катаджия
т.е. когато ме снимаха имаше двама в колата и това мога да го докажа с видеозапис на бензиностанцията кадето със сигорност влизат в обсега на охранителната камера..
за парите който ще платя не ме е жал...жал ме е , че ще ми вземат книжката за 3 месеца
Помогнете ми колеги докато ми излезне НП да намеря стабилен начин да обжалвам

виждам , че някаде в закона гласи , че в снимащото устройство не трябва да има катаджия
т.е. когато ме снимаха имаше двама в колата и това мога да го докажа с видеозапис на бензиностанцията кадето със сигорност влизат в обсега на охранителната камера..
за парите който ще платя не ме е жал...жал ме е , че ще ми вземат книжката за 3 месеца
Помогнете ми колеги докато ми излезне НП да намеря стабилен начин да обжалвам

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Да ама ако ти бяха пратили глобата по пощата....проблема при теб е, че са те заснели, настигнали и писали акта....дефакто в кърпа вързан си
....Трудно ще се измъкнеш, но силно се надявам да има надежда....кофти е 3 месеца без СУМПС 

- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Според мен за такова брутално нарушение, ще си платиш като попец, при положение че си и сниман, колкото и да се мъчиш да обжалваш...
Факт е че на всеки му се случва да бърза ама 125 в населено място... Иначе така и така глобата ще е солена, плати на адвокат за консултация.
Факт е че на всеки му се случва да бърза ама 125 в населено място... Иначе така и така глобата ще е солена, плати на адвокат за консултация.- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Един такъв като тоз размаза няколко коли в Монтана наскоро. Тъпо е , наистина, някой да нарушава така грубо закона, че и да го съветваме какво да направи, за да остане безнаказан, защото това е питането, как да отпадне акта. Защо да отпада акта?? За да можеш другия път да вдигнеш 160 ли?? Или паричките от глобата да ги вложиш в гориво за изцепките си?? 

човек се учи от грешките си , сега ще стои без книжка 3 месеца , другия път ще бъде по внимателен и няма да прави такива изцепки
, сигурен съм 
, сигурен съм 
-
bread1978
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
За 125 км/ч в града, ако зависеше от мен -> цял живот без книжка ще стоиш, "колега"
А не да се опитваш да се оттървеш от актчето...
А не да се опитваш да се оттървеш от актчето...
не искал 3 месеца без книжка ,парите не били проблем ..........като не са проблем парите ,защо не даде на полицаите по 50 лв , на единия 50 и на другия 50.....
ами си усложни работата !?
ми хората дето нямат коли кво !?!?!??! ще седиш 3 месеца без книжка и готово,радвай са ако са 3 ,а не 6 и благодари ,че не си утрепал някой с тая скорост в града !!!!!!

ами си усложни работата !? ми хората дето нямат коли кво !?!?!??! ще седиш 3 месеца без книжка и готово,радвай са ако са 3 ,а не 6 и благодари ,че не си утрепал някой с тая скорост в града !!!!!!

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Колеги, защо се нахвърлихте веднага на колегата, сгрешил е-пита. Нима ние не сме грешили. Относно колега-както си описал ситуацията няма начин да се измъкнеш колега. Ще се изтърпиш наказанието и вече ще имаш едно на ум. Колега може да споделиш къде застават да имаме едно наум и ние. :)
(Ако модераторите ми сметнат мнението за спам и не по темата нека го изтрият)
(Ако модераторите ми сметнат мнението за спам и не по темата нека го изтрият)
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Може да ви звучи смешно но в отсечката който ми написаха акта може и с 200 да се кара вярвайте ми нито има наоколо жилища нито нищо с по две ленти и прав участък кадето имаш видимост над километър..като се каже че съм карал с 125км/ч това не значи , че съм бил в еднопосочен път в центъра на града кадето наоколо има хора...аман от разбирачи 

-
stoqn8905
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Колеги, наскоро претърпях леко ПТП и след като дойдеха КАТ и направиха справка ми взеха книжката, тъй като имам постановление което не съм платил.. (за контролния талон) Дали е редно според вас и имам ли думата ? 
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Странното е, че когато ходих да си плащам НП-тата които бяха излезли за неправилно изпреварване и когато ме удари кравата- несъобразена скорост и трябваше да платя 130лева 2та акта плюс 4 точки на минус от талончето....до мен седеше едно момче което чакаше да си вземе книжката...викам пич за алкохол ли ти я взеха...той вика- не, взеха я за неплатени 2 акта...викам стига бе??!?!
той- да....спряха ме за проверка...видяха, че имам акт за неспазване на пътна маркировка, и направиха справка...оказа се вика, че имат достъп- мобилен и видяха, че имам и един за винетка
...и директно си ми взеха СУМПС....докато не си платя глобите
Та...внимавайте
П.С
Абе хора...как карате с изтекли актове?!?!?
...и директно си ми взеха СУМПС....докато не си платя глобите
Та...внимавайте

П.С
Абе хора...как карате с изтекли актове?!?!?
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Някой има ли опит с подаването на жалба в съда срещу електронен фиш. Снимали са ме със 74 км/ч при това СЛЕД табелата на долни богров
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”