Спират дизели без катализатори !?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Спират дизели без катализатори !?
На фона на всички глупости за които се дават пари по една кола, да си купиш катализатор не е толкова тежко.
@ Traytor Така е, просто според мен се тръгва отзад напред...защо изобщо има коли без катализатори?! Защо се регистрират и т.н. Голяма част от хората дори не знаят дали колите им имат катализатори.....
- Traytor
Защото закона е изготвен така. А до колкото разбрах ще важи само за София това нещо. Просто се взема пример от други държави. Но тъй като не могат да го направят като в Германия да се гледа кой евро стандарт ти е колата, понеже масово българите първото нещо което правят е да свалят DPF-a или катализатора... Ще земе да дигне 1-2 коня и повече ще се чува турбината, как да не го свалят.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Traytor написа:...не могат да го направят като в Германия да се гледа кой евро стандарт ти е колата...
О, майнА готт

-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AGR 1998
То че само за София ще важи,уж така ще е,но примерно идвам аз от Габрово до летището в София да посрещам или изпращам някого,спират ме на края на магистралата,нямам катализатор и айдееее,колата на трупчета и аз на майната си без кола какво да правя?Пример давам.
- Traytor
Посрещаш въпросния някой на автогарата в Габрово или го изпращаш с автобуса, вече автобусите за София на някои от фирмите возят до летището. Или.... си купуваш един катализатор и го монтираш...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
и същата вечер го открадват.......
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Купуваш си кола ...и същата вечер я открадват :)
-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AGR 1998
Traytor написа:Посрещаш въпросния някой на автогарата в Габрово или го изпращаш с автобуса, вече автобусите за София на някои от фирмите возят до летището. Или.... си купуваш един катализатор и го монтираш...
Аз ако исках да се возя на автобус,намаше да си купувам кола,да плащам винетки,данък,застраховка и т.н.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Ами трябва да започнат да говорят и за печките... Щото мамата си е е*ало.
А като си помислиш, от комина на ТЕЦ-а, който прави тока, излизат цветя и рози, нали?
Дали хората пък се отопляват с дърва и въглища, защото им е кеф с кюмюра?
Всред колите има страшни нарушители. Има смисъл мярката, но да се преработи.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А ти знаеш ли в ТЕЦ-а горивната уредба колко по-съвършена е от ДВГ-тата? Знаеш ли колко параметри се следят и регулират? Да си неук не е срамно, лошо е да го показваш.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ssssl написа:Купуваш си кола ...и същата вечер я открадват :)
Ами значи първо да решат проблема с кражбите.
За разлика от теб, аз не говоря хипотетично. Май вече писах за Владко, дето се изръси доста парички да му оправят катализатора и после го откраднаха и колко псуваше после, щото държавата го принуждава да кара без катализатор.
Доколкото разбрах и моя бензинов голф подлежи на контрол, обаче измерването трябва да е на бензин,обаче голфа не е и помирисвал бензин от години. А не е помирисвал, щото отдолу, почти до резервоара липсва парче тръбичка и ако налея бензин след мен остава бензинова диря. Точно от същата болест страдаше и предишния ми голф, вирусът се вихри на воля в Люлин напълно необезпокояван от държавните институции, дето уж съществуват за да противодействат на такива зарази.
И пак стигнахме до въпроса, кое е отпред, магарето или каруцата

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Това какво променя факта,че техния дял спрямо общия кюп е по-голям от автомобилите?
Нямам против да се вкарат нещата в някакъв ред,но не да се почва отдолу-нагоре!
И само да ти кажа,че относно PM10(сажди,прахови частици) дали някое ТДИ до 2006 г. или аналогични модели на други марки е все едно дали имаш катализатор или не!Тогава се е мислело само за NOx(азотните окиси),не и за саждите.След някоя годинка над тази за тази цел се слагат ДПФ филтри,обаче хайваните гонят десетилетие(към днешна дата)-спират да се регенират,датчика за диф.налягане набива грешки,светва му бай ламБата-премахва се филтъра и печката става с "едно "Евро" надолу"...
И накрая понеже питаш дали им е хубаво да се топлят с кИмюр,аз питам на някой гот ли му е да кара стар автомобил?
Нямам против да се вкарат нещата в някакъв ред,но не да се почва отдолу-нагоре!
И само да ти кажа,че относно PM10(сажди,прахови частици) дали някое ТДИ до 2006 г. или аналогични модели на други марки е все едно дали имаш катализатор или не!Тогава се е мислело само за NOx(азотните окиси),не и за саждите.След някоя годинка над тази за тази цел се слагат ДПФ филтри,обаче хайваните гонят десетилетие(към днешна дата)-спират да се регенират,датчика за диф.налягане набива грешки,светва му бай ламБата-премахва се филтъра и печката става с "едно "Евро" надолу"...

И накрая понеже питаш дали им е хубаво да се топлят с кИмюр,аз питам на някой гот ли му е да кара стар автомобил?
Traytor написа:На фона на всички глупости за които се дават пари по една кола, да си купиш катализатор не е толкова тежко.
напълно съм съгласен и ако се наложи бих си сложил нов ,моят е около 400-500лв , щом мога да сменям ролки,ремъци,водна помпа и т.н. на 50 000км,защо да не сменям и катализатор на 120 000км

иначе ми прави впчеталение в някои обяви за коли вече пише " с катализатор!" хахаха

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:А ти знаеш ли в ТЕЦ-а горивната уредба колко по-съвършена е от ДВГ-тата? Знаеш ли колко параметри се следят и регулират? Да си неук не е срамно, лошо е да го показваш.
Колкото неща и да се следят, ТЕЦ-ът гори гориво, примерно газ, а при липса кюмюр и мазут.
Сигурно понеже в Китай ТЕЦ-овете бълват цветя и рози, за това и имат смог.
Та, за мен ТЕЦ-овете са не по-малък проблем от автомобилите.
ipipbg написа:...защо да не сменям и катализатор на 120 000км i
Като гледаш средната възраст на автопарка ни и ти става ясно защо. Или е по-добре да не си вземеш гуми, да не си оправиш спирачките, ама да имаш катализатор?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”