KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
На мен са ми връчвали след повече от година, срок не открих да има
Vlad777 написа:Tipsy написа:hidalgo написа:Има ли някакъв законоустановен срок за получаване/връчване на НП от датата на която е написан актът?
ЗАНН -Код: Избери всички
чл. 34 (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
и след като ти връчат НП имаш 7 дни да обжалваш
Колегата пита за връчване, а не за издаване. Има разлика. Постановлението обикновено се издава и седи в КАТ и чака да се връчи, за което срок не зная да има.
Да колега, благодаря.

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
За не връчено НП не важи ли абсолютната давност от 3 години !?
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Колеги 1 въпрос
Каква е санкцията за снимка за преминаване на червено?
Каква е санкцията за снимка за преминаване на червено?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Въпроса ти не е за тука, ами за тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=57947
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=57947
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
100 лева и 8 точки 

Взеха ми книжката за свършили контролни точки и троснато ми обясниха в КАТ, че трябва да мина на психо. Някой с впечатления къде да ида и каква е процедурата?
От София съм.
От София съм.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Ама какво има да се защитаваш,
нещо са те рекетирали, надвишили са си правата или са се отнесли неподобаващо с тебе, че цапаш в тази тема???
И на колко годинки си Ники, че не можеш да направиш това:
http://bit.ly/15TMDmF
нещо са те рекетирали, надвишили са си правата или са се отнесли неподобаващо с тебе, че цапаш в тази тема???

И на колко годинки си Ники, че не можеш да направиш това:

http://bit.ly/15TMDmF
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
didkoltd написа:За не връчено НП не важи ли абсолютната давност от 3 години !?
Не. Давността започва да тече от момента на влизане в сила на НП. Ако е влязло в сила без да е връчено реално, а да е счетено за връчено съгласно предвидените в закона случаи - може, но това са ограничени случаи.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:didkoltd написа:За не връчено НП не важи ли абсолютната давност от 3 години !?
Не. Давността започва да тече от момента на влизане в сила на НП. Ако е влязло в сила без да е връчено реално, а да е счетено за връчено съгласно предвидените в закона случаи - може, но това са ограничени случаи.
Добре тогава ,а в случай ,че не е връчено едно НП не може цял живот да те търсят да ти го връчат и да няма някакъв установен период!?Разсъждавам логически иначе ти кажи как е по книгите!

- krass1
- Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
- Двигател: 2AD-FTV 2006g
Здравейте колеги,
Бих искал да попитам дали в крайна сметка някой е намерил еднозначен отговор на въпроса:
Законно ли е снимането на полицай от камера/видеорегистратор в колата докато полицая те проверява и/или пише акт.
Мма 2 хипотези по този случай :
1. Полицая е гражданин и може да откаже да бъде сниман.
2. Полицая е при изпълнение на служебните си задължения и би трябжало да спада към правото на всеки гражданин да може да снима на обществено място.
Знам ,че на полицаите никак не им харесва някой да ги снима , но все някаде трябва да е описано/разталкувано някаде дали може или неможе
Бих искал да попитам дали в крайна сметка някой е намерил еднозначен отговор на въпроса:
Законно ли е снимането на полицай от камера/видеорегистратор в колата докато полицая те проверява и/или пише акт.
Мма 2 хипотези по този случай :
1. Полицая е гражданин и може да откаже да бъде сниман.
2. Полицая е при изпълнение на служебните си задължения и би трябжало да спада към правото на всеки гражданин да може да снима на обществено място.
Знам ,че на полицаите никак не им харесва някой да ги снима , но все някаде трябва да е описано/разталкувано някаде дали може или неможе

-
- Автомобил:
- Двигател:
Към юристите във форума - обжалване на фиш
Здравейте, колеги! На 25.07.2013 във Варна кв.Чайка, бл.20 се прибрах след плаж до колата си и намерих фиш за 50 лв/лично според ме е адски много за такова нарушение при положение ,че нямам други последните 2 години и нещо и всичко е платено/ за неправилно паркиране...няма знак за забрана и имах 5 метра от кръстовището. Казаха ми ,че трябва за отида до рпу2 във Варна и да искам акт за да мога да обжалвам .Отидох до 2ро РПИ извикаха полицая да ми напише акт.Питах го къде е нарушението ,че няма знам и имам 5 метра и той ми отговори ,че не било само тези неща ами ,че съм създавал опасност и съм бил от насрещната страна. Вметвам ,че в тази улица всички паркират от тази страна и така и се излиза отляво, а отдясно има винаги по 50 коли...просто според мен това ,че има сливенска регистрация и че обжалването ще ми е с много разкарване го е накарало да го напише...За късмет или не се оказа ,че съм си забравил документите на колата в квартирата и се прибрах. Междувременно си мислех дали да се занимавам или не, защото имам сливенска регистрация, живея в софия , а фища е от варна. Даже и да ми направят акт и да ми вземат талона и да ходя до сливен да го подпечатват докато излезе наказателно постановление , делото ще се води във Варна и не е хубаво да не присъствам...и вероятно дори и да спечеля ,ще похабя доста нерви и пари...пуснах една жалба в комисията за защита на личните данни ,че не съм съгласен да ми се оставят бележки с егн и къде живея на прозореца на колата и всеки да ги знае...Вие какво мислите да отида ли да искам акт и да обжалвам или просто да не го платя?
Последна промяна от tahchiev01 на Вто 30 юли 2013 12:19, променено общо 1 път.
- krass1
Re: Към юристите във форума - обжалване на фиш
tahchiev01 написа:Здравейте, колеги! На 25.07.2013 във Варна кв.Чайка, бл.20 се прибрах след плаж до колата си и намерих фиш за 50 лв/лично според ме е адски много за такова нарушение при положение ,че нямам други последните 2 години и нещо и всичко е платено/ за неправилно паркиране...няма знак за забрана и имах 5 метра от кръстовището. Казаха ми ,че трябва за отида до рпу2 във Варна и да искам акт за да мога да обжалвам .Отидох до 2ро РПИ извикаха полицая да ми напише акт.Питах го къде е нарушението ,че няма знам и имам 5 метра и той ми отговори ,че не било само тези неща ами ,че съм създавал опасност и съм бил от насрещната страна. Вметвам ,че в тази улица всички паркират от тази страна и така и се излиза отляво, а отдясно има винаги по ...просто според мен това ,че има сливенска регистрация и че обжалването ще ми е с много разкарване го е накарало да го напише...За късмет или не се оказа ,че съм си забравил документите на колата в квартирата и се прибрах. Междувременно си мислех дали да се занимавам или не, защото имам сливенска регистрация, живея в софия , а фища е от варна. Даже и да ми направят акт и да ми вземат талона и да ходя до сливен да го подпечатват докато излезе наказателно постановление , делото ще се води във Варна и не е хубаво да не присъствам...и вероятно дори и да спечеля ,ще похабя доста нерви и пари...пуснах една жалба в комисията за защита на личните данни ,че не съм съгласен да ми се оставят бележки с егн и къде живея на прозореца на колата и всеки да ги знае...Вие какво мислите да отида ли да искам акт и да обжалвам или просто да не го платя?
здравей колега,
На мен ми е много интересно как ,ще ти напишат АКТ

-
- Автомобил:
- Двигател:
krass1, наистина ли мислиш, че паркирането е забранено само, ако има знак и на 5м от кръстовище? Колегата е писал, че е паркирал срещу посоката на движение.
- krass1
Ако няма непрекъсната линия то какъв е проблема ?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”