Да ви питам...регистрирах си колата през Октомври 2008 година, но не съм я регистрирал в данъчното. Какво се прави сега?
Глоба? АКТ? като отида да я регистрирам в данъчното?
VW Passat B4 1995 година 2.0GT 16V 150h.p.

Актове, давности, закони - разяснения
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
еми ще те глобят срока е бил 2 месеца от покупката
дано да е към минимума, закъснял си с 4 месеца, има и по-тежки случаи
дано да е към минимума, закъснял си с 4 месеца, има и по-тежки случаи
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нямаше ли вариант, в който ако минат 2 години от покупката на колата не се плаща глоба за нерегистрация в данъчното?
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Vanu написа:нямаше ли вариант, в който ако минат 2 години от покупката на колата не се плаща глоба за нерегистрация в данъчното?
Аз си мисля, че няма как да стане, понеже нали за да мине технически преглед трябва да се представи нещо си там за данъчното...
А какви са глобите? Като парични суми
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
От 20 до 200лв, все още...eras3r написа:А какви са глобите? Като парични суми
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
А как се определят? В смисъл...примерно от един месец закъснение след двата гратисни да е 20 лева , два месеца - 40 и така нататък...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
По усмотрение на служителя в общината.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А глобите за неплащане на данъците ? Нали са некви 3-4-5 лева ? Нали? 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
AmW написа:А глобите за неплащане на данъците ? Нали са некви 3-4-5 лева ? Нали?
Мисля че да

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:AmW написа:А глобите за неплащане на данъците ? Нали са некви 3-4-5 лева ? Нали?
Мисля че даДаже по скоро не са глоби, ами се начислява лихва.
закъснях с два месеца - глобата ми беше 3.98лв и трябва да си я платя заедно с данъците на колата.грубо по 2лв на месец е глобата,лихвата или там каквото е....ама незнам дали не е такава само в рамките до 12 месеца закъснение.
- Disturbed
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и аз да ви се оплача и да потърся съвет от вас относно актове и наказателни постановления.
Значи проблема е следния, първо да кажа че съм млад шофьор и досега не съм си имал работа с КАТ.
На 16-ти март на вратата вкъщи звъни полицай. И ми казва че съм натиснал вратата на някакво момче на 5-ти март еди къде си... вика слез доло да видим колата ти. Слизам аз а огледа се състоеше в това да ме пита коя е мойта кола, нито я гледа нито нищо а и беше тъмно. Извика ме при тяхната кола поиска ми документите (полици гражданска каско сичко) Каза че щял да ми напише акт нищо страшно не било! Като го питах какво да правя после не ми каза нищо, написа ми акта зе ми талона и каза след 1 месец да отида в КАТ. Отивам аз днес 16.04.2009г и ме пращата на гишето за наказателни постановления и ми се връчва постановление с глоба 200лв и лишаване от правоуправление за 2 месеца. Можело да обжалвам но всички ми казват че нямало смисъл. Значи в постановлението пише че са настъпили незначителни щети и че съм си заминал от ПТП-то без да оведомя органите. Да но аз дори не съм усетил да съм натиснал на някои вратата. Освен това ходих на мястото и видях въпросната кола става въпрос за едно рено което не струва повече от 300лв, да ви кажа откровенно си е един казан! А вратата беше съвсем леко натисната сигурно ако я натисна с ръка отвътре ще се оправи. Незнам какво да правя дайте ми съвет, 200лв ще ги прежаля ама 2 месеца без книжка, това е прекалено за такава глупост...

Значи проблема е следния, първо да кажа че съм млад шофьор и досега не съм си имал работа с КАТ.
На 16-ти март на вратата вкъщи звъни полицай. И ми казва че съм натиснал вратата на някакво момче на 5-ти март еди къде си... вика слез доло да видим колата ти. Слизам аз а огледа се състоеше в това да ме пита коя е мойта кола, нито я гледа нито нищо а и беше тъмно. Извика ме при тяхната кола поиска ми документите (полици гражданска каско сичко) Каза че щял да ми напише акт нищо страшно не било! Като го питах какво да правя после не ми каза нищо, написа ми акта зе ми талона и каза след 1 месец да отида в КАТ. Отивам аз днес 16.04.2009г и ме пращата на гишето за наказателни постановления и ми се връчва постановление с глоба 200лв и лишаване от правоуправление за 2 месеца. Можело да обжалвам но всички ми казват че нямало смисъл. Значи в постановлението пише че са настъпили незначителни щети и че съм си заминал от ПТП-то без да оведомя органите. Да но аз дори не съм усетил да съм натиснал на някои вратата. Освен това ходих на мястото и видях въпросната кола става въпрос за едно рено което не струва повече от 300лв, да ви кажа откровенно си е един казан! А вратата беше съвсем леко натисната сигурно ако я натисна с ръка отвътре ще се оправи. Незнам какво да правя дайте ми съвет, 200лв ще ги прежаля ама 2 месеца без книжка, това е прекалено за такава глупост...

- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
егати глупостите, сега се връщам от делото, полицаят ОТНОВО НЕ СЕ ЯВИ!!! Явно акта има давност 3 години и ще трябва да чакам нея. Следващата дата е Октомври месец... А какво става след 2 години от датата на писане на акта?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Vanu написа:егати глупостите, сега се връщам от делото, полицаят ОТНОВО НЕ СЕ ЯВИ!!! Явно акта има давност 3 години и ще трябва да чакам нея. Следващата дата е Октомври месец... А какво става след 2 години от датата на писане на акта?
не го ли глобиха...500 лв...
иначе октомври пискай да се гледа делото без него, ако пак не се яви
мисля, че повече отлагания няма да има
Disturbed написа:......
кво значение колко струва колата, ударил си я и си избягал.

пак като не си попаднал на някой като мен и бой да ядеш

ще си плащаш глобата и друг път ще викаш кат или собственика на колата която удариш.
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:не го ли глобиха...500 лв...
иначе октомври пискай да се гледа делото без него, ако пак не се яви
мисля, че повече отлагания няма да има
ами глобиха го, то и предния път го глобиха с 200лв, сега глобиха и началникът му, защото и други негови подчинени не се били явявали... Аз поисках неговите показания да се счетат за незначителни и съдийката ми каза, че той със сигурност, ако дойде, ще каже, че нищо не помни, но не може да започне делото без него... щото от по-горна инстанция щели да и го върнат. И така, чудя се дали има какво да направя. Може ли да ми се разясни нещо - след 3 години акта изтича по давност, а след 2 години от датата на създаване какво става?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”