KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
Хайде и аз в играта, но моя казус е сложен. Положението е следното: на 19.02.2014 са ме снимали с 95км градско на място, където ограничението е 80. На 13.03 2014 продавам колата. На 11.06 2014 новия собственик ми се обажда да ми каже,че при него е пристигнала снимка, но понеже е румънски гражданин не е разбрал какво е и я е хвърлил, но после се сетил и ми каза. Сега нямам време да ида до кат да се занимавам с тях. Дали има някакви лихви? Ако наистина снимката е моя защо я пращат на него а не на мен? Дайте идея какво да ги правя.
Като видя някъде "румънски гражданин" и първата ми асоциация е измама
Да си плаща глобата, ти няма какво да правиш. Снимката се праща на собственика на колата.

Да си плаща глобата, ти няма какво да правиш. Снимката се праща на собственика на колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
DaDiablo написа:Като видя някъде "румънски гражданин" и първата ми асоциация е измама![]()

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Не не тук няма измама или далавера, работим заедно с момчето и ми видя колата и ми я поиска. Няма лошо. Мисля да скоча до кат тези дни да видя какво е положението. Но ако е моя снимка а са я пратили на него мисля да занимавам адвокатката ми.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Здравейте колеги.Имам малко нужда от помощ.За 20 год. шоферлък ми написаха и първия акт
.Накратко ме глобиха за каране по републикански път без винетка и то погрешка обърках пътя от Люлин за Младост(околовръстното) с този за Перник и разбира се,спират ме и глоба!!!Написаха и заповед за спиране от движение за 20 дена.Със силистренска регистрация съм и постановлението щяло да излезе там.Но не разбрах след изтичането на 20 дена в КАТ-София ли да ходя да ме пускат в движение или Силистра?Полицая каза само в КАТ но не уточни в кой точно?Помагайте ако знаете реда!

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Наскоро ми казаха, че може като ти пишат акт, в графата за възражения да напишеш:
Имам възражения, които ще изложа на по-късна дата.
Така си оставяш време да се консултираш, какви точно възражения да повдигнеш.
Но се замислих, кога точно е тази по-късна дата?
Имам възражения, които ще изложа на по-късна дата.
Така си оставяш време да се консултираш, какви точно възражения да повдигнеш.
Но се замислих, кога точно е тази по-късна дата?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Никой не го грее какво възражение ще напишеш!Като ти излезне наказателното постановление имаш мисля че 3 дни да подадеш жалба!Товае важното!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Обжалването на Наказателното постановление може да стане в 7 дневен срок от датата на връчването му.
Изчакай да ти излезе НП и обжалвай.
- maerto
vasstop написа:Обжалването на Наказателното постановление може да стане в 7 дневен срок от датата на връчването му.
Да ще обжалвам след излизането на НП,но съм спрян от движение 20 дни.Мисълта ми е в КАТ София ли да ходя или КАТ Силистра за пускане в движение,че в притеснението си не питах 'актаджията'?
След като си със силистренска регистрация, на теб контактът ти е само с КАТ Силистра. Актът ти ще отиде там.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Полицаите при писане на акта, искат да попълниш "нямам възражения".
Не трябва да се прави..
Не трябва да се прави..
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Дори и да попълниш в акта че нямаш възражения, това не ти отнема правото да ги подадеш писмено в 3 дневен срок. Въпросите които ме интересуват са:
- След като си си подал възраженията в срок, длъжни ли са от кат да ти отговорят ?
- Ако не са ти отговорили, счита ли се че възраженията не са разгледани по законо установеният ред и е нарушен реда за издаване на НП по чл.52, ал.4 от ЗАНН ?
- След като си си подал възраженията в срок, длъжни ли са от кат да ти отговорят ?
- Ако не са ти отговорили, счита ли се че възраженията не са разгледани по законо установеният ред и е нарушен реда за издаване на НП по чл.52, ал.4 от ЗАНН ?
Чл. 52.
(4) Преди да се произнесе по преписката, наказващият орган проверява акта с оглед на неговата законосъобразност и обоснованост и преценява възраженията и събраните доказателства, а когато е необходимо, извършва и разследване на спорните обстоятелства. Разследването може да бъде възложено и на други длъжностни лица от същото ведомство.
- maerto
DaDiablo написа:След като си със силистренска регистрация, на теб контактът ти е само с КАТ Силистра. Актът ти ще отиде там.
Това добре,но трябва да се придвижа до Силистра с колата,но пък нали съм спрян от движение...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва?maerto написа:... трябва да се придвижа до Силистра с колата ...

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”