Актове, давности, закони - разяснения
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
плащай фиша по-добре
иначе акт+точки
иначе акт+точки
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Здравейте , искам да попитам за мястото на регистрационния номер , карам си днеска в града (Дупница) и хоп спират ме документи всичко ,колани - 6 , полицая вика слез замалко , слизам и започва да ми обяснява че номера не може да седи от ляво на бронята а трябвало по средата ?!
Това че на Алфите и някой други коли бил от ляво или дясно не означавало че може на всяка , в случая на голф 3
Гледам доста колеги карат така (със запълнена броня и преместен номер )
Интересува ме каде го пише това за номерата , какво могат да ми направят ?
Номера си е с тая черната рамка и всичко както си трябва просто е от лявно на бронята

Това че на Алфите и някой други коли бил от ляво или дясно не означавало че може на всяка , в случая на голф 3

Гледам доста колеги карат така (със запълнена броня и преместен номер )
Интересува ме каде го пише това за номерата , какво могат да ми направят ?
Номера си е с тая черната рамка и всичко както си трябва просто е от лявно на бронята

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Е, един приятел си сложи ейнджъл айс на бмвто,той си го прави,много добре между другото станаха,и си сложи сини диоди.Една вечер го спряха и му казаха да ги махнел,защото само правителствени и коли на президента можело
то има повече коли със сини габарити от колкото фолксвагени са излезли от завода,той ми обяснява,че му вика другия път ако не си ги свалил,ще ти ги сваля аз.Е на мен ако ми каже така, ще го карам да ми козирува

- tonyno_gti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това, че има много коли със сини габарити не означава, че е разрешено. Напротив, забранено е, но никой не го спазва и слага какви ли не цигании по колата...
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Дразнещи са сините габарити , поне на мен ми дразнят очите
Но това с номера не виждам каде е проблема ? Каде го пише в закона ?
Незная силната музика ли го издразни щото бях изряден ли , и за това ли се хвана за номера ?
Нека някой по - запознат да каже ...

Но това с номера не виждам каде е проблема ? Каде го пише в закона ?
Незная силната музика ли го издразни щото бях изряден ли , и за това ли се хвана за номера ?
Нека някой по - запознат да каже ...

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Погледни в интернет,има го целия закон и поне е актуализиран.А за ейнджъл айса,не знам какво му пречеше че е синкав,то даже не наситено синьо.А и не светеше в някакъв специален режим,да мига или единия да е червен....
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някакъв вариант да спася глоба за без винетка
Аз съм намислил следното (едва ли ще мине ама...) Та значи идвам по околовръстното (от към Лозен) и виждам табелка София (на дясно) Но явно вместо на детелината съм завил преди нея и излизам на магистралата
и виждам знака за винетка (или пък съм се шашнал и не съм го видял) и докато се чудя как ще обърна (то няма как) няма от къде да взема винетка така или иначе... И на карулката ме спира г-н Полицай
И аз съм нередовен 
п.с А по принцип къде е този знак за винетка ? Магистралата посока Пловдив (след Враня)Дали,ако идвам от към Лозен има табелка - винетка ? Ако няма ще обжалвам
100 лв
пък и ми е за 2-ри път

Аз съм намислил следното (едва ли ще мине ама...) Та значи идвам по околовръстното (от към Лозен) и виждам табелка София (на дясно) Но явно вместо на детелината съм завил преди нея и излизам на магистралата

п.с А по принцип къде е този знак за винетка ? Магистралата посока Пловдив (след Враня)Дали,ако идвам от към Лозен има табелка - винетка ? Ако няма ще обжалвам

100 лв

- tonyno_gti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да си беше купил винетка вместо да се занимаваш с глупости...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Judasss, Да ти е направило впечетление че колата както е излязла от производство( от магазина) ина направено специално легло за самия регистрационен номер. Това значи че е пресметнато от самите производители, за да може да се вижда по добре номера от всичките страни. Ще кажеш че на алфите не било така... Там си е направено от производителя така защото няма място каде да го сложат защото маската отпред не го позволява. Така че вземи си пример и го махни ако не искаш да те глобят или да ти спрат колата от движение.
п.п Относно колегата с винетката, не си мисли че ще ти мине номера, не видях не чух. Прекалено добре знаеш че извън населено място се ползва винетка ако ще, и на полето да ходиш. Така че вината си е твоя. А куките си вършат работата. Тебе са пипнали ти ще го отнесеш нищо че има доста дето карат без винетки.
п.п Относно колегата с винетката, не си мисли че ще ти мине номера, не видях не чух. Прекалено добре знаеш че извън населено място се ползва винетка ако ще, и на полето да ходиш. Така че вината си е твоя. А куките си вършат работата. Тебе са пипнали ти ще го отнесеш нищо че има доста дето карат без винетки.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз тея 100 лв за глобата от винетки съм ги спестил 100 пъти
Но винетка за скапаните им пътища дето са само в дупки НЯМА да си купя 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
lucky7o написа:аз тея 100 лв за глобата от винетки съм ги спестил 100 пътиНо винетка за скапаните им пътища дето са само в дупки НЯМА да си купя
мани и аз имам подобен акт 100 кинта преди 2-3 години май беше,на същото място.Виновника беше колега от форума

Няма спасение,само незнам дали за 2-о подобно нарушение не е по-висока глобата

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LILO&STICH написа:lucky7o написа:аз тея 100 лв за глобата от винетки съм ги спестил 100 пътиНо винетка за скапаните им пътища дето са само в дупки НЯМА да си купя
мани и аз имам подобен акт 100 кинта преди 2-3 години май беше,на същото място.Виновника беше колега от форума![]()
Няма спасение,само незнам дали за 2-о подобно нарушение не е по-висока глобата
Не знам,но и аз си спомям,че нещо такова ми бяха казали от 100 до 500 лв като пъврият път винаги е 100 , но сега

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Неправилно поставените знаци с ограничение на скоростта на автомагистрала Хемус, които днес видях са:
На 11км - 70км/ч
На 14км - 90км/ч
На 2х (а сега де, нали уж помня, май беше или 23 или 29 км) два подред един след друг, едното 70, другия не го видях заради ТИР>
На 43км - 70км/ч
Всичките тези знаци са невалидни, поради незаконосъобразното им поставяне - справка - ЗДвП и ППЗДвП
Преди тунела на Правец е единственото място където видях ограничение 110км/ч след това 90км/ч и след това 80км/ч.
Има и знак "край на магистралата", на излизане от тунела има знак за ограничение 90км/ч (внимавайте долу на моста чакат и дебнат да ви **бнат), след моста има знак начало на магистралата.
На 11км - 70км/ч
На 14км - 90км/ч
На 2х (а сега де, нали уж помня, май беше или 23 или 29 км) два подред един след друг, едното 70, другия не го видях заради ТИР>
На 43км - 70км/ч
Всичките тези знаци са невалидни, поради незаконосъобразното им поставяне - справка - ЗДвП и ППЗДвП
Преди тунела на Правец е единственото място където видях ограничение 110км/ч след това 90км/ч и след това 80км/ч.
Има и знак "край на магистралата", на излизане от тунела има знак за ограничение 90км/ч (внимавайте долу на моста чакат и дебнат да ви **бнат), след моста има знак начало на магистралата.
kokskok написа:hooligans написа:скоро се очаква двигателите да стават "резервна част" и да не са описани в талона![]()
нищо не могат да ти кажат
те попринцип и сег ане са описани в малкия талон така че
Не правят никакви проблеми вече за двигателите.Моя го писаха без номер в големия талон защото не можеше да се разчете нищо

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”