Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот Night_elf » Съб 17 окт 2009 19:39

Има каско, ама що да го заведе като може да ме нахендри мене.
Нали знаеш - не е важно на мен да ми е добре, важно е на вуте да му е зле.
Нема проблем, да чака 2 часа кат под дъжда щом иска.
Предложих му да подпишем двустранния протокол (имам в мен), ама отказа.
Дойдоха кат-аджиите, писаха ми акт и кой от къде е. Не съм оспорвал и за момент, че аз съм виновен.
Щетите ми са малки поне, ще ги оправя сам.

П.П. ISRalien съм, че пиша от чужд ник :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 18 окт 2009 16:19

Night_elf написа:Има каско, ама що да го заведе като може да ме нахендри мене.

Ако го заведе като паркинг щета, на следващата година ще му завишат каското(или няма да ползва отстъпка).
Така че в случая според мен си е прав човека. Но всичко е можело да мине с двустранния протокол :wink:

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Нед 25 окт 2009 17:24

сумата , която се пише във фиша - фиксирана ли е за дадено нарушение или фуражката решава, спрямо настроението си ?

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Вто 27 окт 2009 11:21

besniaa написа:сумата , която се пише във фиша - фиксирана ли е за дадено нарушение или фуражката решава, спрямо настроението си ?

Попринцип е в зависимост от нарушението ,но е примерно от 20 до 100 лв , а това колко точно ще ти сложат го решава г-н полицая .
На мен примерно онзи ден ми писаха фиш за напушение " Знак " - глобата е от 20 до 50 , на мен ми връчха за 30лв .

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 27 окт 2009 13:13

Моляя, за какъв знак? :lol: Напушения ли :026:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Вто 27 окт 2009 15:23

ABSOLUT написа:Моляя, за какъв знак? :lol: Напушения ли :026:

mhihi Водчице не се уточнява за какъв знак става въпрос ... Попринцип за всеки един знак има различно наказание ... Ама взех ,че им се доверих ,че от акт и взимане на точки минах с фиш ... Нямах избор mhihi

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Сря 28 окт 2009 23:21

Night_elf написа:
besniaa написа:сумата , която се пише във фиша - фиксирана ли е за дадено нарушение или фуражката решава, спрямо настроението си ?

Попринцип е в зависимост от нарушението ,но е примерно от 20 до 100 лв , а това колко точно ще ти сложат го решава г-н полицая .
На мен примерно онзи ден ми писаха фиш за напушение " Знак " - глобата е от 20 до 50 , на мен ми връчха за 30лв .

добреее... написаха ми фиш, отказах да го разпиша.... оня явно незнаеше какъв акт да ми пише или го мързеше и драсна нещо на мястото дето трябваше да се разпиша и ми го връчи...приех го, защото иначе нямаше да ми даде документите... мога ли да направя нещо ? нямаше друг с него..

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Чет 29 окт 2009 15:11

besniaa написа:добреее... написаха ми фиш, отказах да го разпиша.... оня явно незнаеше какъв акт да ми пише или го мързеше и драсна нещо на мястото дето трябваше да се разпиша и ми го връчи...приех го, защото иначе нямаше да ми даде документите... мога ли да направя нещо ? нямаше друг с него..

Първо Фиша не можеш да го обжалваш ... Ако не го платиш във 7дневен срок се превръща във Акт ...
Човечеца може да е искал да се почерпи mhihi
Не ти е писал акт ,за да ти е по-леко наказанието и може би заради това той е драснал нещо от рода на подпис ... н офиша пак си остава валиден .

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Чет 29 окт 2009 18:03

Night_elf написа:
besniaa написа:добреее... написаха ми фиш, отказах да го разпиша.... оня явно незнаеше какъв акт да ми пише или го мързеше и драсна нещо на мястото дето трябваше да се разпиша и ми го връчи...приех го, защото иначе нямаше да ми даде документите... мога ли да направя нещо ? нямаше друг с него..

Първо Фиша не можеш да го обжалваш ... Ако не го платиш във 7дневен срок се превръща във Акт ...
Човечеца може да е искал да се почерпи mhihi
Не ти е писал акт ,за да ти е по-леко наказанието и може би заради това той е драснал нещо от рода на подпис ... н офиша пак си остава валиден .

Да, знам, че не може да се обжалва :) По-скоро за това, че не съм го подписал ме интересуваше... няма да е явно... като иска да се почерпи - да поработи някъде и да се черпи колкото иска, аз нямам намерение да го черпя :) хах здраве да е, мерси за отговорите ;)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 01 ное 2009 1:47

Колеги имам едно питане. Още ли важат давностите от 2 години за НП? В случая имам АКТ, но не съм си взел НП от КАТ и не смятам да взимам, защото има вероятност да ми вземат и книжката за няколко месеца. Пък и нямам излишни пари да спонсорирам точно сега държавата. Интересува ме, след 2-3 години или колкото е давността, ако карам без спирания и нови актове, изтича ли НП и мога ли спокойно да отида в КАТ, за да си взема синия талон без да плащам никакви глоби? :roll: Мисля до тогава също и съотвения брой точки да ми се е възстановил? :shock Така ли е или нещо се бъркам? :roll: :037:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 ное 2009 3:48

бъркаш се май , вече не можеш да не си платиш ...
така мисля

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 01 ное 2009 8:33

То така или иначе няма да си платя като нямам с какво, но в закона ме интересува седи ли давността 2 години на НП. mhihi Защото не съм разбрал да е отпаднала. :roll:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

Пак казвам, нито са ми дали НП, нито ще ходя да си го взимам!? :lol:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 01 ное 2009 8:38

black` написа:То така или иначе няма да си платя, но в закона ме интересува седи ли давността 2 години на НП. mhihi Защото не съм разбрал да е отпаднала. :roll:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

Добре колега, ти каза че талона от книжката ти е взет и е в КАТ. Как ще караш без синия талон 2 години? Мисля че няма как да си вземеш талона от КАТ без да си платиш. В краен случай ще ти тече глобата и това си е.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 01 ное 2009 8:42

Ами примерно сега са минали 6 месеца. Живот и здраве, още година и 4 месеца. Аз си знам как, защото съм го правил и сега така си карам, че даже и по чужбина. Там пък син талон не ти и трябва. Интересува ме това цитираното горе в закона дали важи още? :roll:
Ако важи и до тогава не съм си взел 2г. НП би трявало глобата да отпадне. :?:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 01 ное 2009 8:45

black` написа:Ами примерно сега са минали 6 месеца. Живот и здраве, още година и 4 месеца. Аз си знам как, защото съм го правил и сега така си карам, че даже и по чужбина. Там пък син талон не ти и трябва. Интересува ме това цитираното горе в закона дали важи още? :roll:
Ако важи и до тогава не съм си взел 2г. НП би трявало глобата да отпадне. :?:

До колкото знам, са ти писали АКТ нали? Ако е така няма начин да не си платиш,дори и след 3 години да отидеш да си вземеш синия талон пак ще си платиш, защото АКТ-а се съхранява в Компютрите им, но дано да съм в грежка. Ако са ти писали ФИШ, може да не го платиш.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”