Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот black` » Съб 09 яну 2010 18:23

Amtela написа:Шофиране с изтекъл акт вече се наказва с нов акт за 50 лв. и 6 кт.точки които се добяват към наказанието от първия акт и става много дебела.
В новия закон се предвижда и давноста на акта от 2 г. да стане на 5 г. :?

Не е влезло в сила още май. Мене днеска ми писаха, само фиш беше. По чл.157 ал.6 от ЗДвП. :roll:
Не че и АКТ да е пак ще го платим като няма от къде де. Само хартишки и нерви да събирам тука. :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 11 яну 2010 19:22

Ново 6. Искам да обжалвам едно наказателно постановление за ПТП. Пише на постановлението, че се обжалва в районен съд гр. Сандански защото е настъпило тук. Жалбата в самия съд Сандански ли я подавам? Защото по местоживеене съм в София? :roll: Предполагам тук трябва да я пусна щом така са писали в НП? :roll:

Последна промяна от black` на Пон 11 яну 2010 19:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 11 яну 2010 19:23

black` написа:Ново 6. Искам да обжалвам едно наказателно постановление за ПТП. Пише на постановлението, че се обжалва в районен съд гр. Сандански защото е настъпило тук. Жалбата в самия съд Сандански ли я подавам? Защото по местоживеене съм в София? :roll: Предполагам тук трябва да я пусна щом така са писали в ПН? :roll:

пишиш я до мвр-то от което ти я издало, те я пращат в съда. мисля, че така става.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 11 яну 2010 19:25

Добре почвам да пиша. Мерси. :bowdown

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 11 яну 2010 22:07

ДО
Районен съд гр. София
Районен съд гр. Сандански
РУМВР гр. Сандански

Ж А Л Б А
От

Относно наказателно постановление №1500/09
издедено на 25.03.2009г. от РУМВР гр.Сандански

Господин съдия,

На 21.03.2009г. около обяд, пътувам от гр. Сандански за местността „Попина лъка” над града. На последния 180 градусов завой, 200 метра преди хижа „Яне Сандански”, движейки се със съобразена скорост според много усложнената пътна обстановка. Лед и силен снеговалеж. При излизане от завоя виждам насрещно идващия водач на л.а. Лада Нива с номер Е9313ВН. Преценявам, че водача се движи с прекалено голяма скорост в опасния и заледен завой, и решавам да отбия моя л.а. Фолксваген Голф с номер С9417МВ в дясно, за да се разминем безпроблемно. В последствие и спрях в дясното платно. При разминаването обаче, водача на л.а. Е9313ВН натиска рязко спирачки, при което джипът му поднася и удря задната част на левият ми калник и цялата лява шофьорска врата. Контрольорите от РУМВР гр. Сандански, които дойдоха на ПТП-то, бяха познати с водача на л.а. Е9313ВН. Тъй като, той им се обади да говори предварително с тях, въпреки моето по-ранно обаждане на тел. 166, за да уведомя органите за настъпилото ПТП. А именно Янак Димитров Попов на длъжност мл. автоконтрольор към РУМВР Сандански. Още с пристигането на полицейския патрул, виновния за ПТП-то водач с номер Е9313ВН и автоконтрольора Янак Димитров Попов се здрависват и той, пренебрегвайки служебните си задължения, решава мигновено след като видя следите, че и аз съм виновен за настъпилото ПТП. С обяснението, че не съм оставил достатъчно място, за да се размине водача с номер Е9313ВН. Въпреки че изрично казах няколко пъти на контрольора да дойдат, за да видят по-добре следите и че моята кола с номер С9417МВ е била спряна в дясно от осевата линия. Почти в пътния банкет на завоя, който никак не е малък. С мене возех и свидетел на целия случай.
Моля, да ми бъде допуснат един свидетел при режим на довеждане, за установяване на истинността на изложеното от мен в настоящата жалба.
Предвид следните обяснения, моля наказателното постановление и глобата, да ми се отменят, като се вземе в предвид, че автоконтрольорът Янак Димитров Попов към РУМВР Сандански е пренебрегнал служебните си задължения, за сметка на личните взаимоотношения с виновния водач на л.а. с номер Е9313ВН. В следствие и претърпените от мен материални щети поради изплащането на незначителна сума от застрахователя за ремонт на превозното средство.
Жалбата я пускам в три екземпляра. Следва да бъде подадена и като сигнал за корупция ако не се обърне сериозно внимание. До районен съд гр. София, районен съд гр. Сандански и РУМВР гр. Сандански.

С уважение:

Така добре ли са нахранени шуробаджанаците? :drunk После ходи плащай с такива изпълнения на другите ла...та. mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 12 яну 2010 1:11

грешиш баце ...
до еди кой си съд "чрез софииския кат , както там се нарича "
и това л.а никъде го нема , звучи като лаина...
замести го с МПС (моторно превозно средство)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 12 яну 2010 1:44

Все тая. Да е до всички. Ако трябва на всеки по отделно ще го пусна с препоръчано писмо. А не чрез еди кой си да го препращам.... КАТ София в случая май не играят роля защото там само се получава готовото НП. Да се видят какви мизерници са всичките. МПС-то става. Лека вечер. :drunk :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 12 яну 2010 9:18

има тема за жалбите
там има и сламки
принципа е следния
пише се ЧРЕЗ органа издал наказателното постановление ДО органа, който ще гледа делото
демек ЧРЕЗ КАТ
ДО СЪДА

компетентен е районния съд по местоизвършване на нарушението, а се обжалва пред Административния съд, който е в окръжния град, в чийто район се намира съответния районен съд
такси не се дължат

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 12 яну 2010 10:19

Най-добре е да се напише от адвокат, жалба свободен текст надали ще хване дикиш

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 12 яну 2010 11:46

Четох мненията на доктора в началото и не изкам да го убидя Човека!
Изкам само да кажа ,че като плащаме винетки по какви пътища караме!!??

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 12 яну 2010 12:01

Ами то по принцип жалбата си е свободен текст май. :roll: Минали са ми хиляди решения на съда през ръцете... :lol: Пуснах я с входящ номер пък ще видим. Темата за жалбите не я намирам. Ако може ги преместете там тия работи. :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 12 яну 2010 18:09

Колеги минал съм от всякъде!Актове ,камери ,едно време имаше Неделно училище.Повечето от вас няма да го знаят ,но и от там минах.Все пак съм 22 години по пътищата.Едно време никои не плащаше ама вече не става.Даже и фишът преминава в НП ако не го платиш.Преди 2 месеца пак ме спряха за превишена скорост 65км.Платих си като поп 30лв.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 18 яну 2010 20:18

колеги можете ли да ми кажете колко ще ми е глобата и колко точки ще ми се отнемат за акт за халогени?
беше съставен на 08.октомври.2009 на 08.ноември.2009 беше удължен до 06.декември.2009 тогава го удължиха до 08.02.2010 след това на 10.12.2009 имах акт за неправилно паркиране който изтече на 10.01.2010 (там се разминах само с 20лева) и ми върнаха пак акта за халогени да карам с него и го удължиха до 20.02.2010

малко заплетено стана това обяснение, но в дати е така.

вече мисля да отида да видя дали няма да ми издадат карта за намаление за редовен клиент mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 18 яну 2010 23:52

Аз пак с акт даеба... В петък ходих до Софето и както бях писал в едно мнение "изпреварвам си" аз на Богров и хоп - оня скочи пред буса. Неправилно изпреварване. Пратих го до патрулката да ходи да си чете закона и да не ме занимава с глупости, ама ченгето се пъне като костилка на гъз. Обаясних му, че не е прав и оня пак настоява - "Не, ти изпреварваш, нарушил си маркировка, блаблабла....". Викам му, че ако ми пише акт за неправилно изпреварване ще се обадя на началника му и ще го извикам да дойде... Тоз гледа, пули се, чуди се и видя, че рекламните надписи на буса не са отазени в талона. Така и така ме бил спрял, поне да пишел нещо. Колегите и те пустиняци смъкнали светлоотразителата желетка и я качили в камиона. И ся - акт за без отразени надписи в талона и без желетка...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 18 яну 2010 23:59

Barboukov написа:Аз пак с акт даеба... В петък ходих до Софето и както бях писал в едно мнение "изпреварвам си" аз на Богров и хоп - оня скочи пред буса. Неправилно изпреварване. Пратих го до патрулката да ходи да си чете закона и да не ме занимава с глупости, ама ченгето се пъне като костилка на гъз. Обаясних му, че не е прав и оня пак настоява - "Не, ти изпреварваш, нарушил си маркировка, блаблабла....". Викам му, че ако ми пише акт за неправилно изпреварване ще се обадя на началника му и ще го извикам да дойде... Тоз гледа, пули се, чуди се и видя, че рекламните надписи на буса не са отазени в талона. Така и така ме бил спрял, поне да пишел нещо. Колегите и те пустиняци смъкнали светлоотразителата желетка и я качили в камиона. И ся - акт за без отразени надписи в талона и без желетка...

това "така и така сме дошли, ще пишем акт" е най - тъпото нещо в тая държава

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”