ДО
Районен съд гр. София
Районен съд гр. Сандански
РУМВР гр. Сандански
Ж А Л Б А
От
Относно наказателно постановление №1500/09
издедено на 25.03.2009г. от РУМВР гр.Сандански
Господин съдия,
На 21.03.2009г. около обяд, пътувам от гр. Сандански за местността „Попина лъка” над града. На последния 180 градусов завой, 200 метра преди хижа „Яне Сандански”, движейки се със съобразена скорост според много усложнената пътна обстановка. Лед и силен снеговалеж. При излизане от завоя виждам насрещно идващия водач на л.а. Лада Нива с номер Е9313ВН. Преценявам, че водача се движи с прекалено голяма скорост в опасния и заледен завой, и решавам да отбия моя л.а. Фолксваген Голф с номер С9417МВ в дясно, за да се разминем безпроблемно. В последствие и спрях в дясното платно. При разминаването обаче, водача на л.а. Е9313ВН натиска рязко спирачки, при което джипът му поднася и удря задната част на левият ми калник и цялата лява шофьорска врата. Контрольорите от РУМВР гр. Сандански, които дойдоха на ПТП-то, бяха познати с водача на л.а. Е9313ВН. Тъй като, той им се обади да говори предварително с тях, въпреки моето по-ранно обаждане на тел. 166, за да уведомя органите за настъпилото ПТП. А именно Янак Димитров Попов на длъжност мл. автоконтрольор към РУМВР Сандански. Още с пристигането на полицейския патрул, виновния за ПТП-то водач с номер Е9313ВН и автоконтрольора Янак Димитров Попов се здрависват и той, пренебрегвайки служебните си задължения, решава мигновено след като видя следите, че и аз съм виновен за настъпилото ПТП. С обяснението, че не съм оставил достатъчно място, за да се размине водача с номер Е9313ВН. Въпреки че изрично казах няколко пъти на контрольора да дойдат, за да видят по-добре следите и че моята кола с номер С9417МВ е била спряна в дясно от осевата линия. Почти в пътния банкет на завоя, който никак не е малък. С мене возех и свидетел на целия случай.
Моля, да ми бъде допуснат един свидетел при режим на довеждане, за установяване на истинността на изложеното от мен в настоящата жалба.
Предвид следните обяснения, моля наказателното постановление и глобата, да ми се отменят, като се вземе в предвид, че автоконтрольорът Янак Димитров Попов към РУМВР Сандански е пренебрегнал служебните си задължения, за сметка на личните взаимоотношения с виновния водач на л.а. с номер Е9313ВН. В следствие и претърпените от мен материални щети поради изплащането на незначителна сума от застрахователя за ремонт на превозното средство.
Жалбата я пускам в три екземпляра. Следва да бъде подадена и като сигнал за корупция ако не се обърне сериозно внимание. До районен съд гр. София, районен съд гр. Сандански и РУМВР гр. Сандански.
С уважение:
Така добре ли са нахранени шуробаджанаците?

После ходи плащай с такива изпълнения на другите ла...та.