Актове, давности, закони - разяснения
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Спряха ме за неправилно изпреварване, ама май ги убедих, че не са прави. И тогава си го каза човека: "Спрели сме те, все нещо нередовно ще имаш, че да напишем едно актче. Дай талона на буса да видя надписите отразени ли са и ми нагласи оборудването".

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
и ?
това е нормално , но ти си длъжен да си изряден , а ако си , няма за какво да напишат ...
за прословутите надписи се плаща такса , която аз плащам , че имам поло с повече от 2 цвята , така трябва да плаща и шефа ти , че притежава бус с рекламни надписи, а няма нужните документи за това
така че , както аз мога да плащам за това че карам кола излязла от завода , така и шефа ти трябва да плаща за това че си е нашарил буса с реклами ...
аз мога да недоволствам , но ти не мисля че имаш право ...
факт
това е нормално , но ти си длъжен да си изряден , а ако си , няма за какво да напишат ...
за прословутите надписи се плаща такса , която аз плащам , че имам поло с повече от 2 цвята , така трябва да плаща и шефа ти , че притежава бус с рекламни надписи, а няма нужните документи за това
така че , както аз мога да плащам за това че карам кола излязла от завода , така и шефа ти трябва да плаща за това че си е нашарил буса с реклами ...
аз мога да недоволствам , но ти не мисля че имаш право ...
факт
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да... Спор няма за това. Въпросът беше, че ме спират за едно и като видяха, че няма да мине номера почват вече да ровят.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Barboukov написа:Да... Спор няма за това. Въпросът беше, че ме спират за едно и като видяха, че няма да мине номера почват вече да ровят.
нормално , попринцип мен като ме спират , първо това гледат , дали съм регистриран че имам рекламни надписи
и се сърди на шефовете си , а не на полицаите

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То при условие, че те ще платят акта няма какво да се сърдя. То си е за тях. Пращат ни някъде с нередовни коли, да се спасяват после.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещата нещо се развиват много тегаво с тия обжалвания. В закона пише срок до 7 дни че имат КАТ да ми изпратят жалбата в съда. А вече минаха доста повече. Не им се четял акт-а. Ми като не им се чете да си купят принтери в патрулките. Мене това не ме касае особено. Сега мисля да пиша и втора жалба, че не си спазват законоустановения срок за подаване на жалби към съда. Дали ще стане номера или просто да го спомена като довод в залата в последствие?

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
съвет
пусни си направо жалбата в съда, с копието което си пуснал в КАТ
нещата ще се отложат поне с 2-3 месеца, ще стане едно разминаване, едно чудо
пробвай
пусни си направо жалбата в съда, с копието което си пуснал в КАТ
нещата ще се отложат поне с 2-3 месеца, ще стане едно разминаване, едно чудо
пробвай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се оправят те. Аз не бързам. Спазил съм си сроковете. За това дето не съм спазил съм си глобен и съм си платил вече. Накрая нищо няма да им платя по това НП на КАТ.
Направо в съда няма как да стане доколкото разбирам. Трябва полицията да си търсят служителите, свидетелите и актовете от КАТ които са писали. Това не е моя работа и работи в мой голям плюс за делото после. Мога да прикрепя и нова жалба към съществуващата, че не си спазват сроковете по закон примерно и ми ощетяват времето. 

- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
айде и аз в тая тема 
Днеска пропуснах един стоп, някой знае ли колко парички и точки е за неспиране на стоп, полицая каза, че е 20.00 лева и 2 точки, но нещо ми се невярва.

Днеска пропуснах един стоп, някой знае ли колко парички и точки е за неспиране на стоп, полицая каза, че е 20.00 лева и 2 точки, но нещо ми се невярва.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява, неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;
5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява, неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите , имам акт за неспазване на дистанция /несаобразена скорост имате ли си представа колко е глобата , като се има в предвид че срокът (1 месец) е изтекъл .Случаят е такав, че при лоши метеорологични условия ударих една кола отзад . И ако ме спрат с изтекъл акт , колко е глобата ? благодаря ви предварително
Къде мога да проверя дали са ме снимали някъде в нарушение, и къде мога да проверя колко точки са ми останали, и дали ако са ме снимали или са ми свършили точките при проверката ще кажат " А ДОБРЕ ЧЕ СИ НИ ДОШЪЛ, точно ти ни трябваше - остави си и акта за раждане" хахах

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scott.soto написа:здравеите , имам акт за неспазване на дистанция /несаобразена скорост имате ли си представа колко е глобата , като се има в предвид че срокът (1 месец) е изтекъл .Случаят е такав, че при лоши метеорологични условия ударих една кола отзад . И ако ме спрат с изтекъл акт , колко е глобата ? благодаря ви предварително
глобата е 10лв стига да нямаш други нарушения и ти дават нов акт за 1м
Hertz написа:Къде мога да проверя дали са ме снимали някъде в нарушение, и къде мога да проверя колко точки са ми останали, и дали ако са ме снимали или са ми свършили точките при проверката ще кажат " А ДОБРЕ ЧЕ СИ НИ ДОШЪЛ, точно ти ни трябваше - остави си и акта за раждане" хахах![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”