Скоро сменях номер и точно до канала ги бяха скупчили старите нарязани на две.
IRRITATING написа:Номера върви само с колата на която е сложен и няма вариант да се премести на друга
hvp800 написа:IRRITATING написа:Номера върви само с колата на която е сложен и няма вариант да се премести на друга
Вариант има ама е незаконенА иначе добре се развива темата, кефи ме
777 написа:stoyan0304 написа:ВЪПРОС: Какво става с регистрационния номер на колата, когато колата се продаде (купи) в друга област ?
Мисълта ми е следната, нали номерата вървят и се печатат във всяка отделна област в някаква срия Х ХХХХ ХХ последните букви дето са се менят. Примерно при нас бяха ВА, ВВ, ВК, сега са ВМ в момента. Дали може номера на старата си кола да си го поискаш обратно със същата серия и да си го сложиш на новата, която си си купил. Или дали след като го освободят го слагат на друга кола и може да го срещна из града на друга кола. Претопяват ли ги. Защото постоянно коли се регистрират, НО и се отрегистрират, бракуват, и така наттатък.
Използваните номера не се ползват повече. Идеята е да може да се идентифицира еднозначно по номера, а не да трябва да се уточнява кога е регистрирана колата или подобно. Като бях малък си мислех, че може да има Москвич и Лада с един и същи номер - все пак марката/модела на колата са различни. :)
stoyan0304 написа:Регистрационните букви са: А, В, Е, К, М, Н, О, Р, С, Т, У, Х, а цифрите: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 0. Буквите са 12 на брой. НО буквите Е,О и У не се изполват за регистриране на автомобили, а за регистриране на ремаркета, трактори и прочее.....
stoyan0304 написа:Колега имах в предвид, че във двубуквеният код след цифрите не се използват буквите Е,О и У
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 21 госта