Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
slavei2003
Автомобил: FORD GALAXY
Двигател: Y5B 1999г 147kc
Контакти:

Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !

Мнениеот slavei2003 » Нед 22 яну 2017 7:41

hvp800 написа:Дано наблегнат на чуждите регистрации

Ти с каква си? :newsm66

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот vlado_tonev » Нед 22 яну 2017 8:31

инжектоплякторе,това е реалността в нашата мила Родина.Трудно е да превъзпиташ тези,които не зачитат закони и са свикнали да си откупват греховете по всички възможни начини.Аз тайно се надявам това да не е поредния безуспешен опит.Признавам че съм давал рушвети за нарушения от моя страна за да си спестя главоболия,НО пиян,пил или неизтрезнял не се качвам зад волана!Винаги има вариант,ако си на маса да се придвижиш,с което си осигуряваш твоята и на много други безопасност.

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Нед 22 яну 2017 8:46

[quote="дърт милиционер"]...............корупцията ще стане по голяма .......

Основно тя е в резултат на манталитет и липса на морал. Корупцията не е от вчера и няма и да се изкорени скоро, всеки гледа да се спаси ако сгафи , това се вижда и при по-старото поколение което мята пачки от балкона, за да спаси (по втория начин)внука или сина който е ''блъснал'' някакво дете.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 22 яну 2017 9:35

slavei2003 написа:

Ти с каква си? :newsm66

Какво ще каже с каква съм? :screwy
Всеизвестен факт е, че ако колата е с чуждестранна регистрация ( турска, гръцка, немска и т.н. ) и шофьора е със съответния документ, той напрактика е недосегаем за родния милиционер. Нито камера го лови, а да му се състави акт, граничи с фантастиката.
Та свалянето на номера може и да накара някой "немски" граждани да спазват ЗДП, примерно. :newsm66

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 22 яну 2017 9:44

С тези големи глоби трябва да сложат и в кат мацки с жълти и зелени ризки да питата на входа "търсите ли на изплащане"... :) Подкрепям мярката!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 22 яну 2017 10:49

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Първа глоба в размер на 1000 лева съставиха и катаджии на водач, влязъл в забранен участък, в който е бил извършван спешен ремонт на водопреносната мрежа в кв. "Бенковски".

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/6009213
© http://www.24chasa.bg

Може би злорадстващите и на това ще се изкефят. :screwy
Ами ако човекът е имал основателна причина? Много добре знаем колко "СПЕШНИ" са в повечето случаи подобни ремонти и как никой не санкционира виновните монополни дружества, като "Софийска вода" в случая.

Предполагам улицата е била надлежно обозначена като временно затворена със съответната преграда и знаци на нея,щом глобения е сметнал че за него тези неща не важат а само за балъците....ми честити 1000лв ! Щото той и оня дето утрепа бившия легионер на затворен участък от строящата се магистрала е бил от тези гъзари дето знаците ги ползват само за да ги целят с ловната пушка :thumb_down

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 22 яну 2017 11:48

Ако е там където си мисля, тоя спеше ремонт го почнаха Юни или Юли месец миналата година. На главната улица, има светофари от двете страни на ремонта, минава се в едната лента само с изчакване според светофара

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 22 яну 2017 12:00

Ония с Х5ците и Х6ците пак ще си плащат и ще карат, да му мислим ние....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 22 яну 2017 14:08

icoico написа:А ти представяш ли си как кибичиш у вас,чакаш да пуснат водата и псуваш, докато ония от ВИК обикалят около колата, паркирала преди 2 часа "...абе за 2 минути..." пред кофата на багера? .

Никой не говори за паркиране в дупката на багера. Говоря за случаи, където законът се разминава със здравия разум. Винаги съм критикувал хранила като противоречиви знаци, минаване през релси, за да стигнеш у вас - друг начин няма, или пък еднопосочни улици затворени навсякъде и се въртиш като гламав, като преспокойно има място за двупосочно движение.
Представяш ли да си в чужд град, да се изгубиш в еднопосочните улички, един грешен завой, поради един знак, откраднат някой да си пече пипер или някой мангал да го продаде за желязо и се сдобиваш с 1000лв глоба и сваляне на номерата.
И не защитавай ВИК, те повече си чешат патката, отколкото да вършат работа. Да не говорим, че като свършат с т.нар "работа", която не е подмяна на тръба, а кръпка до кръпка, оставят след тях разорана нива, в която си чупим колите. А дупките след тях кой ще запълни?
Неправилно написаните закони, особено такива с условия, които предразполагат към нарушаването им са единствено хранило за корупцията.
Stivi написа:Предполагам улицата е била надлежно обозначена като временно затворена със съответната преграда и знаци на нея,щом глобения е сметнал че за него тези неща не важат а само за балъците....ми честити 1000лв !

Стиви, знаеш ли как маркират затворените улици? Най-много с някоя гума с набит знак на 50 санта от земята. Духне го вятъра и е паднал. Не си го видял. И после имаш 1000лв глоба. Найс, а? Кой тогава ще е балъка?
Последен път, като съм виждал ремонти - знаци нямаше. Правят улица - знаци пак няма. Ми дано да попаднеш на такива случаи и ти да получиш по 1000лв честитка на случай и сваляне на номерата. Законът не е обмислен правилно.
Разбрахме те, имаш хотели, къщи на морето, в които даваш на твоите приятели да живеят, докато си строят сараите, ама не всички сме патрони като тебе.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 22 яну 2017 14:41

Много се залисахте с хипотетични ситуации.Лично аз се надявам да подпукат пияните и джигитите.Живея на улица,която е една от главните в квартала.До мен има non-stop и след дискотека доста хора идват тук да си допиват.Писнало ми е да слушам прекъсвачи и шум от "подписи" по асфалта.По нашата улица минават майки с деца(наблизо има и ясла и дет.градина и училище) и ако щете вярвайте -по тая същата улица минават идиоти с над 80-90 км/ч.
Града се напълни с хора от околните села -за тях мигачи не съществуват.Вече съм намразил Г4-сив металик и Опел Астра в същия цвят-това е символ за стандарт за горе -споменатите индивиди.Отвътре се дуе яко турски кючек и....на всяка предавка -обортомера у "лютеницата"
Е такиви индивиди са най-опасната сган на пътя в момента според мен.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 22 яну 2017 16:42

gergeto написа:Много се залисахте с хипотетични ситуации.

Дефинициите на "джигит" и "затворена улица" са много мъгляви. Точно хипотетичните ситуации са реалните. Защото никой от КАТ не гледа как да си свърши работата качествено и няма да дойде вечерта, като около теб "удрят подписи", а ще застане зад някоя липсваща табела с книжката за актове и ще раздава по хилядарка или 50-таче в джоба.
Ще ти шибне един акт, ще се хванеш за каква глупост ще дадеш хилядарка, а вечерта КАТ-аджията ще си спи спокойно в леглото, а онези пак ще удрят "подписи".

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 22 яну 2017 17:15

Зависи,има една "тънкост" и милиционера преполагам ще потвърди-нещо като план колко акта за деня трябва да се съставят от всеки патрул....В такъв случай най-бърз "оборот" се прави точно от джигитите и подобните им...

slavei2003
Автомобил: FORD GALAXY
Двигател: Y5B 1999г 147kc
Контакти:

Мнениеот slavei2003 » Нед 22 яну 2017 17:38

При това положение, с временно затворени улици/пътища/ е много важно, когато пишат акт да се пише възражение.Да се опише с какви знаци е направено. Наказателното постановление може да се обжалва пред съд.90% от поставените знаци са в противоречие със закона.Знаците ги поставят малоумниците ремонтиращи пътя. За 1000 лева си заслужава ходенето до съда.Поне за мен е така. :beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 22 яну 2017 18:31

slavei2003 написа:Поне за мен е така.

Съдът не работи без пари и печели тоя, който има по-добър адвокат. А не тоя, който е прав. И докато съдът те мотка с месеци, ще стоиш без кола и запор във всички държавни институции, защото дължиш 1000лв. А КАТ го вързаха с НАП.
Национална Агенция Приходи могат да я прекръстят на Национална Инициатива Рекет. А ти можеш да опишеш с какви знаци е направено, но как ще го докажеш? Утре ще сложат знак или ще го сменят и край. Аз примерно нарочно мога да сваля знака днес, за да те глобят, а след това вечерта да го върна обратно. Е, има ли знак? Има.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 22 яну 2017 18:54

инжектопляктор написа:...Никой не говори за паркиране в дупката на багера. Говоря за случаи, където законът се разминава със здравия разум...

АмОн, значи. Здравият разум не е константна величина. За теб е проява на здрав разум да се набуташ в затворена улица. За друг- да удари кило ракия за изостряне на рефлексите. За трети- да си перка по магистралата с 220, докато слуша Фики Стораро(точно преди малко ми показаха такъв пресен клип от сураттефтер на един познат...австралопитек :mhihi ) И всички тези такива носители на здрав разум вкупом искат "да се опраи таз държава щото нема такваз държава" :mhihi :mhihi

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”