KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
Здравейте ! Искам да попитам може ли когато ме спрат за проверка и полицаят ме покани да сляза от колата, аз да му откажа и да го изчакам в колата например както в Русия http://www.youtube.com/watch?v=3D6VjL-W ... re=related - по принцип и нашите закони са такива. Приятно гледане !
Последна промяна от gr_kanev на Съб 07 яну 2012 18:57, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви (поправих) !
Причина: Без главни букви (поправих) !
- SignalBlack
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам закона гласи че при извършване на проверка никои не трябва да слиза от колата.Оня ден ни спряха с 1 приятел и бяхме 5 човека в колата.Него го викнаха при патрулката а при нас дойде 2рия полицаи да ни иска личните карти.И понеже отзад бяхме 3 ма човека и ни беше неудобно да си ровим за документите слязохме от колата но полицая ни каза да се качваме обратно.После като се върна приятеля ни каза че са искали да му пишат акт за това че сме слизали от колата.Колкото до отказа мисля че е възможно но ако ти пишат акт или трябва да духаш (на дрегера) трябва да слезеш.А пък и ако им откажеш има много голям шанс да ти се заядат. 

- ReLoaDeD
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Аз имам един въпрос-след като имам акт и карам с него един месец,след това си го скътавам и като ме спрят за проверка какво да има казвам!Че имам талон но съм го забравил или че имам акт с който карам и съм го забравил?
П.П. Много полезна тема!
И аз точно това питам

- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Много ясно! По-добре фиш за "забравен талон" отколкото акт за "изтекъл акт" 

- ReLoaDeD
- Автомобил:
- Двигател:
Да но ако имам акт и е минал 1 месец(скатавам го някаде) без да си взема НП и ако кажа че съм забравил талона, куката естествено ще провери дали имам някакви актове и в последствие ще разбере какво ще стане в случая?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Закона гласи,че трябва да изпълняваш квото се каже.Ако иска и лицеви опори ще те кара да правиш,можеш да се оплачиш в последствие,като има извършено действие.
Пример-казва ти да слезеш-ти отказваш.После те глобява с мотива,че е искал да слезеш да отвориш багажника.
Акробатичните номера пък са мотив за проверка за нетрезво състояние и наркотични вещества,в това число опиати без наличието на апаратура.Така,че всичко което е напреки на полицейско разпореждане е опит за осуетяване на проверка и възпрепятстване.Когато имаш насреща длъжностно лице в униформа по-добре изпълнявай.Шефа на КАТ определя глобите/лекия вариант/
Пример-казва ти да слезеш-ти отказваш.После те глобява с мотива,че е искал да слезеш да отвориш багажника.
Акробатичните номера пък са мотив за проверка за нетрезво състояние и наркотични вещества,в това число опиати без наличието на апаратура.Така,че всичко което е напреки на полицейско разпореждане е опит за осуетяване на проверка и възпрепятстване.Когато имаш насреща длъжностно лице в униформа по-добре изпълнявай.Шефа на КАТ определя глобите/лекия вариант/
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Zlatina написа:Закона гласи,че трябва да изпълняваш квото се каже.Ако иска и лицеви опори ще те кара да правиш,можеш да се оплачиш в последствие,като има извършено действие.
Абсолютно несъгласен!!!Прочетете закона за движение по пътищата и тогава пишете!Той по този начин ще ти каже да се нагъзиш и ......!Няма право да те кара да отваряш багажника!
Полицаите ще се правят на тарикати,защото има водачи,които им играят по свирката!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато има хайки и се работи по сигнали и т.н. ще отваряш.Понеже не ми е под ръка закона би ли ми снимал въпросната страница с правата на полицая?Че ми стана интересно-нямаш право да слизаш от автомобила но -слез да си разпишеш акта,слез да духаш...Нямаш право да отваряш,пък аз отварям...Дай да видим този закон и кое издание е,да не са го сменили пак нещо? Че както искат да става като в Америка,ще те карат да вървиш по осевата и да стоиш на един крак...и сигурно без да слизаш?
- k_garchev
- Контакти:
Zlatina написа:Когато има хайки и се работи по сигнали и т.н. ще отваряш.Понеже не ми е под ръка закона би ли ми снимал въпросната страница с правата на полицая?Че ми стана интересно-нямаш право да слизаш от автомобила но -слез да си разпишеш акта,слез да духаш...Нямаш право да отваряш,пък аз отварям...Дай да видим този закон и кое издание е,да не са го сменили пак нещо? Че както искат да става като в Америка,ще те карат да вървиш по осевата и да стоиш на един крак...и сигурно без да слизаш?
Прочетете го целия,не да ви го снимам!Ще ви е от полза за в бъдеще!http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=law&type=5&id=7
И имат право да те поканят да слезеш от автомобила,но не може да ме накарат да отворя багажника!Пробвано!!!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
k_garchev написа:...Прочетете го целия,не да ви го снимам!Ще ви е от полза за в бъдеще!http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=law&type=5&id=7
И имат право да те поканят да слезеш от автомобила,но не може да ме накарат да отворя багажника!Пробвано!!!
Не забравяй,че катаджията е полицай и освен ЗДП има и други закони...като този за МВР например:
Чл. 69.(2) (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 09.11.2010 г.) Проверка на превозно
средство и на вещите, превозвани в него, може да бъде извършена, когато:
1. има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред;
2. има сигнал в ШИС за извършване на специфичен контрол.
Прочее ако в момента тече някаква полицейска акция(винаги тече такава някъде на територията на РБ

-
- Автомобил:
- Двигател:
това казвам и аз,има закони и вратички
още един пример ще дам-пишат ти акт с който не си съгласен.Акта се написва,ти си пишеш опроверженията,шефа решава.Ама няма такова нещо като не писане или не изпълнение.Закона навсякъде е еднакъв-първо изпълнение после обжалване.Няма понятие не изпълнение на разпореждане,има изпълнение и оплакване.Всичко друго е отказ за сътрудничество и възпрепятстване на проврка или разследване.Това е тайната на успеха и винаги се измъкват по тази схема фуражките.За това както казва колегата,като искат да се надупиш-правиш го.После имаш доказателство за злоупотреба.Щото и в съда хората работят с факти,а не с хипотези.

още един пример ще дам-пишат ти акт с който не си съгласен.Акта се написва,ти си пишеш опроверженията,шефа решава.Ама няма такова нещо като не писане или не изпълнение.Закона навсякъде е еднакъв-първо изпълнение после обжалване.Няма понятие не изпълнение на разпореждане,има изпълнение и оплакване.Всичко друго е отказ за сътрудничество и възпрепятстване на проврка или разследване.Това е тайната на успеха и винаги се измъкват по тази схема фуражките.За това както казва колегата,като искат да се надупиш-правиш го.После имаш доказателство за злоупотреба.Щото и в съда хората работят с факти,а не с хипотези.
- k_garchev
- Контакти:
Органите на реда почти винаги превишават правомощията си!Над 10 пъти съм отказвал да отворя багажника си и просто като им кажа,че им трябва заповед за обиск и веднага след това почват да се заяждат,защото виждаш ли те са по умни и висше стоящи от мене!Веднага започват с аптечка,пожарогасител и т.н.Най-културно влизам в автомобила,свалям облегалката и им показвам всичките работи!
Пак ще апелирам,прочетете закона и си научете правата!Научете как трябва да се държи един полицай при проверка,къде,кога и как може да ви спира,какви са им отличителните знаци!В не малко случаи бивате проверявани от неупълномощени за тази цел лица!
Пишат акт,пишеш възражение и след това имаш три дневен срок да подадеш жалба въз основа на акта!Ако не отидеш на шефа на полицията му е през оная работа какво си написал като възражение!
Стига сме се дупили да ни ши..т!Всички държавни институции се подиграват с нас!Затова държавата ни е на такова дередже!Всеки си трае и си вика по-добре да платя някакви си 50-100лв от колкото да се занимавам със съдилища!
Пак ще апелирам,прочетете закона и си научете правата!Научете как трябва да се държи един полицай при проверка,къде,кога и как може да ви спира,какви са им отличителните знаци!В не малко случаи бивате проверявани от неупълномощени за тази цел лица!
Zlatina написа:това казвам и аз,има закони и вратички![]()
Пишат акт,пишеш възражение и след това имаш три дневен срок да подадеш жалба въз основа на акта!Ако не отидеш на шефа на полицията му е през оная работа какво си написал като възражение!
Стига сме се дупили да ни ши..т!Всички държавни институции се подиграват с нас!Затова държавата ни е на такова дередже!Всеки си трае и си вика по-добре да платя някакви си 50-100лв от колкото да се занимавам със съдилища!
-
- Автомобил:
- Двигател:
е,тука вече говориш за нарушение.Аз говоря за отказ на изпълнение на разпореждане.
Закона се промен постоянно,помня щяха да забраняват двутактовите машини и изисквания имаше за апарат за изкуствено дишане...скоро и фашини ще искат.Само дето бързо забравят.Иначе до някъде си прав.Но има и обратна страна медала.
Закона се промен постоянно,помня щяха да забраняват двутактовите машини и изисквания имаше за апарат за изкуствено дишане...скоро и фашини ще искат.Само дето бързо забравят.Иначе до някъде си прав.Но има и обратна страна медала.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нямат право да ти ровят в багажника а не да те накарат да го отвориш
-
- Автомобил:
- Двигател:
при съмнение за нещо си/което ще си измислят/имат право даже да те арестуват.То те ако нямаха права....
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”