Това е темата в която е описано кое, как, но в последните страници.
viewtopic.php?f=59&t=57186&start=810
neon написа:
itan75 написа:Къде ми са въпросите дето зададох тук?
itan75 написа:Къде ми са въпросите дето зададох тук?
dimitrova_k написа:Здравейте! Бих искала да попитам за придобит автомобил на името на баща ми от преди 10 години, той е инвалид и се окача, че не е декларирал автомобила си в данъчната служба. Договорът за покупко-продажба е загубен, но колата се води на негово име и сега искаме да я продаваме /прехвърляме/ на купувача колата. От коментарите разбирам, че няма да има глоба, а само лихви, за данък баща ми е освободен. Има ли някакъв начин да регистрираме автомобила в данъчната служба без договор за продажба? Аз питах, но се оказва, че нямало. Дали е възможно от КАТ да поискаме копие от договора за покупко-продажба, баща ми не помни при кой нотариус е направен договора за покупко-продажба в София, а ние сме от Пловдив? Надявам се да сте компетентени по този въпрос.
nikolaiserdiuk написа:Реален случай, преди 5 години купих първата ми кола, даже нямах идея че трябва в данъчно да ходя и никой не ми каза. След 3 месеца се усетих, отидох до данъчно където ми казаха че съм нарушил закона и трябва да платя глоба до 200 лв. Но в същото данъчно един от служителите (мъж, жените едва ли щяха да ми помогнат) ми каза да платя данъка за година по банков път, като го изчисли. И ми каза да дойда след 2 години, тогава изтичат адм. наказания. Аз така и направих, 2 години плащах по банков път, после отидох в данъчно с платежните документи и ми регистрираха колата без проблеми.
dimitrova_k написа:Здравейте!
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта