"Чрез ОПП при СДВР - София
До СРС
Ж А Л Б А
от ............................................................
ЕГН:..........................., живущ на адрес: .....................................................
.................................................................
.................................................................
срещу НП № ..................................... от .................20.... г., издадено от ОПП при СДВР
Уважаеми господин (госпожо) съдия,
Обжалвам пред Вас в срок НП № .............................издадено от ОПП при СДВР , с което са ми наложени наказанията глоба в размер на .............. лв. на основание чл. 179, ал.2 във вр. с чл. 179, ал. 1,т. 5, пр. 5 ЗДвП, както и отнемане на ...... контролни точки на основание Нар. I3 – 1959/07 на МВР за това, че на дата ................20....... г. около .............. часа в гр. София , управлявайки лек автомобил с ДК № ........................, в посока от............................................................................към .......................................................... съм реализирал ПТП с лек автомобил с ДК № ...................................., с което съм нарушил чл................................. ЗДвП.
Обжалвам постановлението като незаконосъобразно, както по основание, така и по размер на наложените санкции като аргументите ми в тази насока са следните:
Не съм съгласен с фактическите констатации както по акта, така и по наказателното постановление.
Съобразих поведението си с положението на водачите на автомобили, движещи се по главния път. Произшествието се реализира по вина на другия водач. Свидетели и допълнителни данни ще представя на съдебното заседание.
Въз основа на всичко изложено дотук и на основание чл. 63, ал. 1 ЗАНН да отмените НП № ...................... от ...................20...... г., издадено от ОПП при СДВР.
Към жалбата си прилагам препис за ОПП при СДВР .
....................20....... г.
София С уважение: "
Жена ми е свидетел на случилото се...
вече много започнаха да ме дразнят от КАТ и въпреки, че си платих глобата вече мисля да драсна една жалба, че ми взеха и 9 к.точки.
Отделно гадовете сега са го измислили, че за да си възстановиш контролни точки или да си издаеш ново СУМПС(на мен ми предстои) трябва да си платил всички задължения...така че колегите дето чакат да минат 2 години, за да не платят дадена си глоба трябва да не им предстои някоя от горе посочените операции