Затяга се събирането на глоби,НАП и КАТ вече са вързани !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Затяга се събирането на глоби,НАП и КАТ вече са вързани !

Мнениеот Stivi » Чет 03 ное 2016 8:23

Иде ли края на "Да пишат бе кво ми пука,аз няма да им платя..." :question
https://www.24chasa.bg/novini/article/5849639

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Затяга се събирането на глоби,НАП и КАТ вече са вързани !

Мнениеот buller » Чет 03 ное 2016 9:11

Горещо адмирирам подобна стъпка. Даже смятам, че е доста закъсняла.
Наскоро бях до КАТ и след мен на обичайните опашки имаше видимо криминални субекти, които нямаше как да извършат исканата от тях промяна на талон / пререгистрация, заради НЕплатени актове в размер между 50 и 700 лв.!
Нека вържат системите и дано джигитите почнат да се осъзнават :stumm

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 03 ное 2016 13:40

Кое адмирираш, че държавата се използва за събиране на средства, които после да се крадат?

Твърдо против съм за използването на подобни методи.

"От НАП първо ще искат дължимото по телефона - ще се обаждат на нарушителите и ще предупреждават, че не издължат ли се до две седмици, стартира процедура по принудително събиране на средствата. Ще казват, че ще запорират заплатата им или притежаван от тях автомобил, разяснили от КАТ пред "Телеграф"."

Ние какво да правим спрямо политици, който грабят държавата?!

Аз се старая и спазвам правилата и мен лично не ме засяга, но ми писна да чета как държавата ще си събира парите, а в същото време я няма когато човек има нужда ...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 03 ное 2016 14:13

Интересно ми е как по по-нормален начин да накараш 'Бай' да си плаща санкцията?Като чакат да мине "по давност-2 годиН".
Сега се сещам и за темата с колекторската фирма за задължения към мобилни оператори!350 страници реване защо им звъняли,при ясното съзнание,че дължат пари...Ама типично по български-"Абе,ако може да мине 'метър'...".

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 03 ное 2016 15:18

Smeagol написа:Горещо адмирирам подобна стъпка. Даже смятам, че е доста закъсняла.

Аз съм строго против, до момента в който почнат да се налагат наказания за действителни нарушения, вместо рушветаджийското "Амма то тука срока на годност на пожарогасителя нещо е замацан малко, ама на стъклото имаш размазана калинка" Освен това - КАТ и НАП са 2 различни неща. Всеки да си търси парите за себе си. Това е като с ГТП-тата. Кои са ГТП пунктовете и с какво се ангажира техническата изправност на МПС с това дали си си платил данъка?
Значи на всеки в тая страна са зададени отговорности и задължения, не само привилегии. И не може да се прехвърлят задължения между институциите и на кой както му падне. Освен това никой не дава отчетност къде отиват парите от глоби. От къде да знам аз дали шефчето на регионалният КАТ не ги разпределя между работниците и себе си или само за себе си, за да си купи нов Мерцедес или да си направи луксозно преустройство на вилата?
Благовест написа:350 страници реване защо им звъняли,при ясното съзнание,че дължат пари..

Само че има много случаи, които са направо абсурдни, където за 10лв задължение на хората се натрупва такса от съдия изпълнител за още 800лв. И кога ще дойде закон за фалит на физическите лица?

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 03 ное 2016 17:18

И аз адмирирам мярката! Дано с парите сложат още камери навсякъде, а не корумпирани ченгета да се мазнят за двайсетачка.
Нарушителите разбира се са против :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 03 ное 2016 17:20

90hp написа:Нарушителите разбира се са против :mhihi

Аз нямам нито един акт. Нито имам неплатени актове, нито имам неплатени глоби. Против съм, защото всички тия мерки се правят не в името и благото на нас, а защото някой(правителството) е закъсало с пари и търси как да закърпи дупката в бюджета не като работи, а като дои и рекетира гражданите си още повече.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 03 ное 2016 17:44

Какво значи правителството е закъсало?
Това са глоби, които са наложени за нещо - със снимка и т.н.
Т.е. един субект е нарушил закона някъде и в продължение на години, знаейки че има актове, не ги плаща.
Как му казвате на това?
Този в КАТ след мен бе с актове за 700 лв.!!!
Представете си какъв шофьор е и колко пешеходни пътеки е пресякъл с превишена скорост, и колко пъти ви е засякъл, и колко пъти някой е излизал извън пътя заради него! А защо още има книжка?

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 03 ное 2016 17:46

Аз също подкрепям. Дано да стане и всички тарикати да си плащат глобите. Всички са много голями като нарушават законите, пък после 3г. се крият в хралупите. Много ми е интересно колеги които нямат актове и фишове къв им е проблема, че ще се събират глобите!!??? После всички искат пътища, детски градини, болници...

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Чет 03 ное 2016 17:49

Колега,ти ако си мислиш че със събраните глоби ще направят нещо освен да си ги приберът в джобовете,значи живееш в доста измислен свят :mhihi .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 03 ное 2016 17:50

инжектопляктор написа:, вместо рушветаджийското "Амма то тука срока на годност на пожарогасителя нещо е замацан малко, ама на стъклото имаш размазана калинка" .......Освен това никой не дава отчетност къде отиват парите от глоби. От къде да знам аз дали шефчето на регионалният КАТ не ги разпределя между работниците и себе си или само за себе си, за да си купи нов Мерцедес

Как пък за 25 години стаж като шофьор нито веднъж не са ми се заяли за глупости,когато са ме спирали винаги е имало за какво,така че тези доводи хич не важат ! А дали шефа на КАТ ще си купи Мерцедес или Мазерати ми е все тая ако успее да спре дебилните изпълнения по пътищата !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 03 ное 2016 18:24

Шефът на КАТ е най-примерния шофьор с новото Мазерати и затова няма никакви актове :mhihi
90hp написа: още камери навсякъде, а не корумпирани ченгета

Камерите не налагат глоби :exclaim Записите се гледат от корумпирани ченгета и те преценят кой е по-равен от другите и не подлежи на санкция.
Не знам дали това е най-правилния начин, но трябва да има работещ механизъм за събиране на глобите.
Още по-важно е да няма привилегировани, чиито нарушения си остават незабелязани от КАТ.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 03 ное 2016 18:37

За това с "по-равните" май не е виновен само КАТ ,я прочетете статийката :
https://www.24chasa.bg/novini/article/5850604 заглавието е " Цацаров иска уволнение на прокурорка, привиквала полицай - глобил сина й"

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 03 ное 2016 18:47

И в крайна сметка се стига до фундаменталния научен въпрос - Кое се слага отпред, магарето или каруцата.
Така както вървят нещата, още дълги години Андрешко ще е положителен герой.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 18 ное 2016 17:47

те тез актове и фишове никога не са потъвали някъде безследно.
Преди време ми бяха изпратили писмо с актове от 3-4 години назад и си ги платих.
тъй че такива неща като давност май реално няма тъйче плащайте на време,щото дори да не е сега,то след време наистина ще навържат всичко и става тегаво.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”