Lupender написа:Outlawz написа: Говорим за градско шофиране, а не на магистралата...
Колега, като говориш само за градско шофиране, си промени заглавието на "зДвП и простащината на пътя
при градско шофиране". Защото простащината, не е лимитирана само в рамките на града! А ти ако искаш в темата ти да се говори само за конкретния ти случай, си оправи заглавието

Простащина е да светкаш и да се дървиш на когото и да било, и където и да е, особено пък когато потърпевшият не прави абсолютно нищо нередно или незаконно. Уточнението за градското показва и уточнява само последното.
Не е като да кажеш, че си караш в лявата лента на най-новата "бойкострала", с 90км/ч, просто щото така си решил, без други причини, и някой след десет минути каране след теб, си е позволил невинно и плахо да ти присветне, от грижа да не си заспал на волана...
Мисля, че разликата е очевидна.
Заглавието си е добре, щото говорим за манталитет по принцип. Тоя същия ще ти светка и докато изпреварваш ТИР на магистралата със 150, а той хвърчи с 200... Дори при положение, че е повече от ясно, че няма какво да направиш, щото няма как да се изпариш.
И всичките тия спецове бързат много, но винаги имат време да спрат да се правят на мъже, дори без въобще да знаят правилата за движение... Е, това до към Калотина, по-на запад резко им се изпаряват тия навици, че докато си уредят връзките може бая четвъртит полов орган да изядат(образно казано).
Толерантност е едно, подчинение от страх за чужд кеф - друго!!!
Толерантност - на магистралата същия бабаит ще кара с 200, но няма да му изскоча отпред със 140, стига да го видя навреме. Както и ще се прибера веднага след изпреварване за да му направя място.
Но няма да мина в дясната лента на градско, дори и само защото има повече дупки, както доколкото се разбра е и в примера на автора на темата. Бих го направил само за автомобили със специален режим на движение. Ако някой друг ме принуждава, той непосредствено отнема моите права и свободи. А и при свободна дясна лента да светка вместо да я използва ако наистина бърза, е повече от ясно, че е некъ'в комплексар, който явно е стигнал до тоя начин да се почувства достатъчно мъж(и после резко и закономерно е свил перките, като е видял, че може да му отупат дрешките).
Професионален шофьор съм, с това си изкарвам хляба, като съм карал разнообразни возила, камиони и автобуси. От толерантност давам дори десен мигач да ме изпреварват когато преценя, но на разни малоумни комплексари не мога да помогна, щото си нямат нищо между ушите.