Преди пред КАТ и съд не важаха видеа. Има ли промяна в тая насока? Защото ако е само за пред застрахователи, малко не ми се занимава да прекарвам тия кабеляци

MMX написа:Официално не важат, но при ПТП когато КАТ трябва да преценят какво е станало и кой е виновен мисля, че ще обърнат внимание на видеото. След като виждат конкретното място на записа и същите участващи МПС със съответните последици, няма какво да се съмняват дали не е фалшификат (направен за 20 мин докато пристигнат).
Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) (1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице.
(2) Съгласие по ал. 1 не се изисква, когато:
1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или на публично или обществено място;.......
railfan написа:Модерните регистратори имат wifi и приложение..директно се закачаш и за минута сваляш клипчето, което ти трябва на телефона.
Не съм запознат конкретно с дискутираният регистратор, но моето китайче марка Kawa го има и не е нещо космическо.
telefunken написа:зуумвам максимално отделни детайли от кадрите?
Благодаря.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта