Здравейте,
Имам запитване относно смяна на волан на Мерцедес.
Воланът, с който искам да заменя оригиналния е идентичен с настоящия, като функции и бутони, единствената разлика е, че е по-новия модел.
Ако имате контактите на сервиз в София, в който могат да го сменят или човек, който се занимава с това, възможно ли е да ме насочите.
Прлагам снимки на двата волана, като първата е на настоящия, а втората на новия волан.
Благодаря Ви предварително!
Смяна на волан на Mercedes
Re: Смяна на волан на Mercedes
Питай в Силвър Стар какво ще ти кажат.
Ако си проверил, че това изобщо става, реално не е голяма философия.
Понеже това е мерцедес има малък шанс, да се окаже, че новия волан няма да бъде разпознат изцяло - затова се поинтересувай, дали изобщо да го вземаш.
Ако си проверил, че това изобщо става, реално не е голяма философия.
Понеже това е мерцедес има малък шанс, да се окаже, че новия волан няма да бъде разпознат изцяло - затова се поинтересувай, дали изобщо да го вземаш.
Говорих със Силвър Стар, но те не монтират част, която не е закупена от тях.
По това, което проверих - воланът става.
Първият волан е модел, който се поставя до 2021 г., а вторият (нов волан) - от 2021 г. до момента.
Новият съм го виждал поставен на автомобили 2018 г.
По това, което проверих - воланът става.
Първият волан е модел, който се поставя до 2021 г., а вторият (нов волан) - от 2021 г. до момента.
Новият съм го виждал поставен на автомобили 2018 г.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Къде го прати при "стрелите"...
Рови из интернет, фейсбук групите, чужди форуми.
Рови из интернет, фейсбук групите, чужди форуми.
Ами щом имаш потвърждение, че става волана.
Всеки авто електричар би следвало да ти свърши работа, защото най-вероятно няма да е нужно преправяне на кабели.
По-скоро няма сервиз, който има тази "услуга" основно.
Трябва да се свали акумулатора, внимателно да се свали стария волан, без натиск и риск от подаване на ток да не се отвори бега и след това обратно връщане на новия и трябва да си в джаза.
Търсиш си човек, казваш му аз съм проверил и на моя отговорност ще сменяме от теб искам само сваляне и слагане.
Успех и да се похвалиш.
Всеки авто електричар би следвало да ти свърши работа, защото най-вероятно няма да е нужно преправяне на кабели.
По-скоро няма сервиз, който има тази "услуга" основно.
Трябва да се свали акумулатора, внимателно да се свали стария волан, без натиск и риск от подаване на ток да не се отвори бега и след това обратно връщане на новия и трябва да си в джаза.
Търсиш си човек, казваш му аз съм проверил и на моя отговорност ще сменяме от теб искам само сваляне и слагане.
Успех и да се похвалиш.
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Мда, само сваляне и качване... де да можеше.
Кодиране, сензори за положение, адаптации, писане на VIN. Отделно може да се наложи да се пипне в модулите за обучение на перата, въглавницата, Дистроника, медията.
Кодиране, сензори за положение, адаптации, писане на VIN. Отделно може да се наложи да се пипне в модулите за обучение на перата, въглавницата, Дистроника, медията.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
В МБ форума няма ли тюнери подобни на тукашните за любимата марка. Аз бих пробвал там.
И понеже съм правил суап волан на къде по-проста кола. Шанса да стане рък и трък клони към 0. Дано да греша.
Защо не си купи волана от Силвер стар. Едва ли ще те сбъркат едни 5-10 бона и кефа всичко да е направено по процедура с разписка и гаранция.
И понеже съм правил суап волан на къде по-проста кола. Шанса да стане рък и трък клони към 0. Дано да греша.
Защо не си купи волана от Силвер стар. Едва ли ще те сбъркат едни 5-10 бона и кефа всичко да е направено по процедура с разписка и гаранция.
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Проверих точно тази доработка как се прави.
Освен волан, се монтира емулатор (свързва се към главния конектор под възглавницата), за да тръгнат всички бутони и функции. Емулаторът се поръчва за конкретния модел кола, обикновено заедно с волана. В такъв случай няма нужда от никакви адаптации и кодиране - емулаторът се грижи колата да "вижда" стария волан. Т.е. plug'n'play.
Освен волан, се монтира емулатор (свързва се към главния конектор под възглавницата), за да тръгнат всички бутони и функции. Емулаторът се поръчва за конкретния модел кола, обикновено заедно с волана. В такъв случай няма нужда от никакви адаптации и кодиране - емулаторът се грижи колата да "вижда" стария волан. Т.е. plug'n'play.
Върни се в “Технически раздел за други марки автомобили”