В какво ми превърнахте темата....не е истина просто
Та да се изкажа и аз по повод тоя номер с изпарителя :
От обобщената информация излиза че втория изпарител (захранващ двигателя) ще рботи в два режима в зависимост от това дали е пуснат предходния или не (в единия случай му намалява драстично входното налягане) което ще му е малко трудно.Да приемем че това го постигнем с ламбда контрол.
Същия проблем трябва да се отчете при различните обороти на двигателя което променя дебита на газта а оттам и температурата в купето ще се променя (в някакви неясни граници).
Аз съм пробвал да вържа изпарителя последователно с парното - ефекта е кажи-речи никакъв така че реално само с един изпарител няма да стане в никакъв случай.
По-скоро насоката е да се мисли другия вариант при който тръбичката на газта да се разширява рязко неколкократно и входния въздух да обтича мястото на разширението (както работи камерата на хладилника).Обаче пак остава проблема с намаляването на входното налягане на изпарителя (което е аналогично със това да ти свършва газ-та).
Иначе ако се променя дебита на охладителна течност през изпарителя може да се регулира в някакви граници охлаждането му ама пак остава проблема с различните обороти на двигателя при което ще трябва да се променя и дебита през изпарителя защото ако тропа на празен ход дебита ще е един и няма да замръзне ама при високи обороти дебита ще е друг и за да не замръзне а да запази температурата си ще трябва по-голям дебит и на топла вода.
А това че ще сдават багажа мембраните по-бързо е ясно
За да не се повиши консумацията на гориво се слага отоплител на тръбата с газ към двигателя (на изхода на изпарителя) свързана с охладителната система (както едно време отоплението на карбураторите).
Има някаква надежда че ще стане ама трябва да се експериментира.Незнам само какво ще е износването на елементите на изпарителя при подобен режим на работа.