Това (поне до колкото съм чувал е устройсто което е допълнение към алармата(може някой аларми да го имат вградено-не знам) и като се приближиш да кажем на 5 метра от колата си и тя се самоотключва, и обратното излезеш ли извън радиуса на обхвата и тя се заключва-от алармата която управлява централното)
Та се чудя знаете ли знаете ли къде се продава за колко пари, също ако някой го е ползвал да каже дава ли някакви проблеми и усложнения ?!
Но най-мн ме интересува къде го има и за колко пари ?!
Мерси колеги ...
Модул за Аларма
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега,значи има такова нещо и повечето аларми ако си забелязал който го нямат вградено имат освен входове за главна букса(12В+ ,маса ,централно и т.н.),букса за диода и букса за датчик за вибрации,имат и още една букса (точно тя е за модул).Но с тоя модул мисля че има и допълнително приспособление за дистанционното на алармата ти.Защото я се замисли,как алармата ще познае че ти отиваш към колата а не друг ???? има го това нещо ама трябва да се потърси ! На мен идеята лично ми допада ! смисъл слагаш си модула връзваш алармата към централно (ако има) и си е кеф ,няма копчета ключове и т.н. 

Рено и Мерцедес ги правят така от доста време. Рено бяха с няква карта отделно която я носиш, после вече си стана вградено в алармата. Това обаче е тарикатско като имаш и копче за стартиране, иначе пак стигаш до ключовете и то обикновенно като си седнал вече на тях...Keyless entry се води, и не знам колко пари ще е в БГ, в щатите е 170 кинта с инсталацията и то при едни дето по принцип те режат от кръста надолу.... И доста по малко от 5м е май обхвата, щото хората са си изчислили че рядко някой ще има повече от 2м ръце да се докопа до дръжката.
А, и ако само минаваш покрай колата не е проблем, щото като отминеш, за дебнещия зад теб пак няма влизане без чипа.
На мен не ми е проблем да цъкам копчето или да връткам ключа като свърши батерията, хубаво ще е обаче нещо за фаровете да се изключват сами. Съседа веднъж го гледам се прибира към входа, а фаровете на колата му светят. Настигнах го и викам "абе лольо, забравил си фаровете", той се смее и вика "сами гаснат"...срам, срам
А, и ако само минаваш покрай колата не е проблем, щото като отминеш, за дебнещия зад теб пак няма влизане без чипа.
На мен не ми е проблем да цъкам копчето или да връткам ключа като свърши батерията, хубаво ще е обаче нещо за фаровете да се изключват сами. Съседа веднъж го гледам се прибира към входа, а фаровете на колата му светят. Настигнах го и викам "абе лольо, забравил си фаровете", той се смее и вика "сами гаснат"...срам, срам
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Мързи ви да натиснете 1-2 копчета ли?![]()
А я си представи, че си отиваш до колата, но ти се налага да не я отключваш.
Или примерно те карат насила до колата ти...
колега ,не ме мързи да натисна едно или две копчета ,просто казвам че би било лесно и яко ! това ми беше мисълта ! а от страна на сигурност ..... естествено че не е препоръчително!
Не исках да казвам преди да съм сигурен че ще мога да го наравя и покажа, но на кратко идеята е такава ... Приближаваш се колата отключва и пуска на контакт (че при мне зарежда 20 сек.) влизаш вътре и натискаш копче START (което имам план как да направя без да ми излезе повече от 10 лв, ама не съм сигурен дали както съм го замислил ще проработи) Излизаш колата се заключва и с едно реле за време си оставяш фаровете още да кажем 50 сек, а с друго габаритите още да кажем 3 мин.
Както и да е могат мн неща да се измислят и направят АЗ обаче ви моя колеги ако някой има инфо за от къде да си купя такова нещо и за колко пари ще съм благодарен, и нека да не разводняваме темата така че след 2 мнения да се чуди човек за какво изобщо се говори!
Както и да е могат мн неща да се измислят и направят АЗ обаче ви моя колеги ако някой има инфо за от къде да си купя такова нещо и за колко пари ще съм благодарен, и нека да не разводняваме темата така че след 2 мнения да се чуди човек за какво изобщо се говори!
аларма
psstv18rp Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 15:03 Заглавие:
То откъм сигурност изобщо не бива алармата да се свързва с централното! Ама пуста гъзария и мързел.
Това беше първото нещо, което направих след като си взех Астра-та(опс вражеската марка