Kaк да си пастираме колата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Чет 28 фев 2008 12:19

Namesata написа:
racing_team_vidin написа:
suggar написа:Колеги моето Поло е боядисвано при "майстор" и ся е много кофти на места боята е на вълнички, та въпроса ми е с такава процедура ше мога ли да пооправя боята или .... ако е с няква по едра паста....на мен един приятел които се занимава с коли ми каза да пробвам с водна шкурка 1000 и да внимавам....дайте вие някои съвет.

1000 няма ли да е едра, но иначе си на прав път.Първо се минава с водна шкурка и после с няколко пасти, но това е много рисковано- може да свалиш на места боята, ако е по тъник слой боя.

мисля че само с пастиране ще останеш мн доволен,но дори и да свалиш малко от боята пастата ще скрие предполагам

Колега да споделя аз съ6то се бях дръннал :lol: и маистора ми я направи на портокалова кора пастираха я прф. и горе долу се оправи ама да знае6 колко боя падна, не е металикова боята при тебе предполагам е такава и нз дали 6те има резултат само с пастирване. Според мен е малко рисковано да предприеме6 с водна 6курка но пак казвам при мене се скри на 80-90 %

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Чет 28 фев 2008 22:01

Днеска си купих шкурка 1500 и 2000 и минах някои места по колата където боята беше направо грапава , в началото пробвах с 1500 и като подсуших щях да се гръмна, направо ме заболя сърцето, но после минах с 2000 и след това с една стара полир паста и нещата си заспаха, ефекта от полирането не е койзнае какъв но поне върнах гланца на боята и за след шкурката е супер,все пак всичко на ръка го правих :wink:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 10 мар 2008 22:43

Абе ......
един не излезе да каже аз пастирам коли става така и така .. КаТо майстор оставете тези машинки разни
който се занимава с това той най добре ще е да се изкаже какво да разтягаме спагети :twisted:
или човека не си дава занаята :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 11 мар 2008 1:27

Добра статия (на руски) за пастирането - ЦЪК.

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Сря 12 мар 2008 8:51

а за разликата вакса - полир паста някой да спомене?

Върни се в “Направи си сам!”