парктроник

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 05 фев 2008 16:13

stancorotax написа:колеги, въпрос...на Г2 с тясна броня как ще стане, как се пробива бронята с металната основа вътре? :?:

В комплекта на парктроника (или поне този, който аз си купих) има свредло с корона - с точно опрделен размер, за датчиците. Ако металната част на бронята не му е по силите - или търсиш друго, с което да я пробиеш, или пък друго място за датчиците (не в бронята).

Потребителски аватар
bojilov
Автомобил:
Двигател:

Снимки на парктроник Пасат В4

Мнениеот bojilov » Чет 07 фев 2008 16:03

Последните 3 снимки са на монтираните датчици на парктроника и откъде влизат кабелите на управляващия блок в купето. Най-голям проблем ми създадоха предните датчици -монтажа ми отне толкова време, колкото ми беше необходимо за монтажа на всички останали детайли.
Изображение

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 15 фев 2008 23:47

yorg написа:Я и аз да попитам нещо. Значи тези които за само отзад се вързват за светлините на задната и тогава се задейства парктроника, а ако искам да взема и за отпред и отзад ще бъде включен непрекъснато. Това означава ли че на някой светофар ако някой спре зад мен и ще започне да пищи.

По принцип датчиците отпред се активират от спирачката( счита се, че държиш на спирачка докато паркираш) за мен е малко странно, онзи ден се возих в един ML и той имаше парктроник отпред и отзад(слаган е допълнително) и той беше така на спирачката. Малко е не удобно постоянно светва дисплея, но човека каза че е свикнал. Задължително е на безшумен режим иначе откачаш на първите 15 мин.

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Пет 28 мар 2008 1:53

а кои марки парктроници са най-добри? и най ефектни

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 28 мар 2008 10:58

atashu написа:а кои марки парктроници са най-добри? и най ефектни

Все едно попита коя кола е най-добра, и най-ефектна.
100% ефективност няма. Освен това и цената също има значение. А какво разбираш под "ефектен" - да пищи, да шашкаш махалата с него (вижте аз пък какво имам), или само като ти видят колата, да викат "А-а-а-а, този има парктроник - я вижте брей-й-й".

Върни се в “Направи си сам!”