Предстои боядисване на спирачни апарати

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Чет 24 апр 2008 9:33

golfer написа:
npachovski написа: пък и преобразуватела за да подеиства трябва да е обезмаслено и почистено добре такаче... няма измакване :)

голяма зблуда.
ръждопреубразувателя взаимодейства с ръждата.
на почистен метал няма никакъв ефект.

Може и да си прав :) Обаче на опаковката пише да е почистено добре мястото и обезмаслено аз следвах инструкцийте и се надявам да не се наложи догодина да ги права наново, ако е така ще те послушам за следващия път :P А колега Winner25 аз маншончетата съм ги пазил с хартиено тиксо и опазих 3 на 4 се направих на майстори и викам бе кво ще си играя и го засегнах малко иначе ако няма да играеш с телената четка се разглабя очевидно и там немога да ти дам съвет :)

Потребителски аватар
Mapa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mapa » Чет 24 апр 2008 12:05

npachovski написа:
golfer написа:
npachovski написа: пък и преобразуватела за да подеиства трябва да е обезмаслено и почистено добре такаче... няма измакване :)

голяма зблуда.
ръждопреубразувателя взаимодейства с ръждата.
на почистен метал няма никакъв ефект.

Може и да си прав :) Обаче на опаковката пише да е почистено добре мястото и обезмаслено аз следвах инструкцийте и се надявам да не се наложи догодина да ги права наново, ако е така ще те послушам за следващия път :P А колега Winner25 аз маншончетата съм ги пазил с хартиено тиксо и опазих 3 на 4 се направих на майстори и викам бе кво ще си играя и го засегнах малко иначе ако няма да играеш с телената четка се разглабя очевидно и там немога да ти дам съвет :)

"Почистен метал" не значи да няма ръжда. Бая трябва да четкаш за да я махнеш без препарат.

nitemare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nitemare » Пет 25 апр 2008 21:12

Това е много добра идеа ще взема и аз да си боядисам дисковете.

Потребителски аватар
golfadjiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfadjiq » Чет 01 май 2008 10:04

Аз направих тази процедура с телена четка за бормашина, грунд и топлоустойчив спреи до 600 градуса и вече 1 година нямям проблеми... :077:

Върни се в “Направи си сам!”