Ремонт на кабелите за свещите

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 01 авг 2008 22:20

stefan gti написа:Това с което си ги залепил се казва БИШОП и издържа на всичко. Иначе браво за идеята който няма пари за кабели може да ползва бишоп ефективно но не колкото нови кабели 8)

минало покрай Бишоп

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Сря 06 авг 2008 2:52

"Бишоп" е фирмата дето произвежда разни ленти(изолационни и проводими) и се ползват при напрежения до 35000 волта(може да има и за повече). Фирмата е сериозна и не е за пренебрегване щото се ползват при доста тежки условия тези нещица, така , че за употребата всеки да си прецени. Съответно от известно време има и други производители, някои съмнителни, някои по-добри, но за БИШОП-а няма грешка.
От известно време съм извън България и забелязах че тук колите са само средство за придвижване и нищо друго- при това колата или върви или не, май ги карат докато спрат, така че едва ли ги интересува с какви кабели карат, разбира се това е начин на мислене формиран от разни фактори ама това е друга тема.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 06 авг 2008 7:34

това не е никакъв Бишоп,при нас в склада имаме поне 20 артикула на Бишоп и каталога и е при мен и такова нещо не предлагат,може да е добро не е на тази фирма

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 11 авг 2008 7:03

който няма пари,няма да си кара колата.това нещо е абсурдно според мен.
Абе що не пробам да си омотая кабелите с тоалетна хартия.хем ще имам при нужда на път
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 11 авг 2008 13:44

Може да плюеш колкото искаш по решението, но едно не можеш да промениш - това, че материала е изпитан, доказан и работи перфектно почти за без пари

STOYO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOYO » Чет 14 авг 2008 18:48

явно с кабел по средата тоалетната хартия е по ефективна :D

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 16 авг 2008 5:24

STOYO написа:явно с кабел по средата тоалетната хартия е по ефективна :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 16 авг 2008 14:33

яко ме кефите хора човека е намерил някакво временно решение да изкара още малко живот от тия кабели ама не вие трябва да оплюете всичко

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 16 авг 2008 16:32

Аз все пак правя Евала на колегата понеже аз като ми се прецакаха кабелите и ходих да си купя нови....Бош и то за 132лв и какво....изкараха почти 200км ;) .След това ги разкарах и сожих други на Beru - доста съм доволен (цената е около 70лв).
Проблема да се ползват вечно едни и същи кабели не е само в кабелите - повечето пъти заминават лулите (натрупват доста окиси) и това налага да се сменя кабела.
Иначе в един магазин за руски авточасти гледах,че продават доста качествен кабел на Tesla на метър и струваше около 3-3.5лв за метър.При това положение за 10лв (около 3 метраса това) си правиш кабелите чисто нови ама проблема с лулите си остава нерешен (аз сега пробвам разни спрейчета за борба с окислението).
Другия съществен проблем - кабелите много често избиват към нещо съседно метално....аз така си развалих единия - вързах в един сноп с разни маркучи и за някаква метална част по купето.....резултата беше,че след кратко време проби.
Новите сега мисля да ги омотая с това пък да видим колко ще изкарат...най-малкото няма да се пържи силикона на жегата ами ще се пържи първо това а и се повишава степента на изолация което намалява възможността да пробие лесно.
Според мен идеята е добра и за по-старите кабели (за да изкарат още време) а особено хубава за новите за да се запазят по-дълго нови и най-вече добре работещи.
Както казах и в началото....Евала колега :006:

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Чет 04 сеп 2008 15:45

Евала за идеята колега,нека всеки сам си преценя дали да го пробва или не ,а и има всекви дни не винаги имаш 200лв за хубави кабели ,тези 200лв понякога трябват за много по-важни неща и това е варианта да отложиш покупката им временно. 8)

Върни се в “Направи си сам!”