Автоаларма с две сирени?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Автоаларма с две сирени?

Мнениеот dmitko » Сря 17 сеп 2008 10:03

На алармата ми изгоря модула и си взех нова, монтирах е, и понеже ми остана старата сирена се зачудих не може ли и нея да вържа към алармата.
Все пак наличието на две сирени значително удължава времето за елиминация на алармата /времето през което тя алармира преди да и клъцнат кабелите/.
Въпроса ми е някой има ли представа дали може да се вържат в паралел две сирени на изхода на алармата /сирените са стандартни с мощен магнит в задната им част/ не знам магнито-електрически ли се водят?
Няма ли поради малкото им съпротивление да натоварят усилващото стъпало в модула на алармата или усилването става в самата сирена?
По-конкретно сирената не е автономна а алармата е българска на БСМ.

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavko » Сря 17 сеп 2008 19:38

Сирената е само рупор, импеданса няма да е същия, по добре ако искаш втора сирена се заиграй с едно реле на канала за пейджър минус даваше, но пък сиренката ще иска собствено генераторче и ще свири много "интересно" като тръгнат и двете... :wink:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 17 сеп 2008 21:58

МОже да се направи! Нищо не ти пречи да опиташ!

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 19 сеп 2008 17:55

Направо съм ги свързал паралелно / от един и същи изходи/ Свирнята на двете не съвпада и е много гот. Разпознавам я веднага по голямата бъркотия. Децата се кефят много в подлези и тунели на истерията й.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 20 сеп 2008 6:55

моя клаксон е така едната "тромба" я нямаше като дойде колата и аз сложих една от тези които слагат по панаирите става много весело :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Направи си сам!”