Хидравлични маркучи и резби

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Хидравлични маркучи и резби

Мнениеот Vizor » Сря 10 дек 2008 10:32

Имам следния проблем. Хидравличен маркуч (за доста високо налягане). Женска резба 17мм вътрешен диаметър. Някой може ли да ми каже стандарта им и къде мога да намеря такава резба.
Сиреч проблема е следния.
Маркуча ми от фланеца за маслото трябва да отиде в масления радиатор, който е стандарт 1/2 цол. Или с 2 думи трябва ми преходинк от 17мм към 1/2 цол.
Проблема е следния. МАМКА МУ НИКЪДЕ НЯМА ТАКИВА 17ММ РЕЗБИ ЗА ДА ДАМ НА СТРУГАРЯ ДА Я НАПРАВИ :(
А не ми се сваля половината маслени магистрали за да откача един маркуч у тоя студ и да го пратя на Радотом дето толкова много се занимава вече с мойте глупости, че взе на мен да ми писва да го побърквам. Еле па разбрахме, че цолажи съществуват 50 вида.
До сега бях в разни железарии (абе.. баш хипермаркети) с едно шублерче и мерих.. НИЩО!
Не ми казвайте само, че е 3/8 защото 3/8 е 15мм вътрешна резба.
Та? Идея?
Ако занеса маркуча всеки стругар ли може по вътрешната резба да ми направи външна и тн? В момента съм малко ограничен откъм мнения така, че ще ви отговарям на лични ако имате въпроси ама най-добре пишете тук за да видят всички отговорите. Благодаря предварително

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Сря 10 дек 2008 11:18

Батенце на Симеон нема ли такива работи-нещо втора ръка?Аз от там за 15-20 мин обикаляне си намерих хидравличен маркуч който ужким трябвало с поръчка-па струвал 30-50-100лв,а аз си намерих спец маркуч за хидравлики 60см 10 лв.Така че мисълта ми е що не бръмнеш и без тва си там :wink:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 10 дек 2008 11:25

колега, намери стругар майстор, ама наистина майстор и ще стане, всичко е възможно, стига да намериш правилния човек....
п.п. за софия не мога да ти помогна за съжаление

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Сря 10 дек 2008 11:27

За стругар май може и да измислим нещо,после ще питам 1-2 мои хора :wink:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 10 дек 2008 14:46

до колкото си спомням имаше едни пластини, с които се мереше стъпката

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 10 дек 2008 16:46

Питай на 0886 31 63 73 ; 0899 90 76 39 или 925 24 14.
В тази фирма съм правил различни маркучи за ВН. Имат много богат асортимент от накрайници и работят нон стоп .Намира се близо до люлинската караулка.

На Ботевградско също има друга фирма Папе.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 10 дек 2008 17:50

Всеки стругар едва ли ще може да ти направи ,трябва ти добър стругар.По принцип обаче е хубаво да знаеш каква ти е резбата/цолова,метрична,стъпка на резбата-демек да я дешифрирате/да знае човека как да си настрои машината.Има едни много шибани резби,които са конусни и нестига че са конусни ми и цолови мамка им-викат им бриксови ... те това може и да не може да го сътвори стругаря.
ПП, 2/3'' е равно приблизително на 16.933333 ако маже това да ти е полезно.
Значи ти трябва от 1/2 на 2/3 ако са цолови и двете.
Между в другото ,когато се мери вътрешна резба освен диаметъра на отвора който си премерил се прибавя и стъпката,примерно ако имаш вътрешна резба и си измерил отвора 14 то резбата ти е 14 + стъпката на самата резба/зависи ситна,нормална или едра/Вервай ми цоловите са 100 000 различни простотии,викат им навивки в цол.
Ако искаш съвет от мене,маркучето долу и с него в магазинчето като обикаляш!

Black_Devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black_Devil » Сря 10 дек 2008 22:12

фирма Папе на Ботевгратско :wink:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 10 дек 2008 23:21

http://www.anzor.co.nz/?t=36

ъъъъ, а някой разправяше колко били на далавера колите внесени от америка :)

да, и размер 2/3 няма. Има 5/8 или 3/4...

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 11 дек 2008 9:13

Като е женска резба , много ми е интересно как премери диаметъра на резбата??? Резбата има Външен , Делителен и Вътрешен диаметър. По стандарт , всички размери се дават по ВЪНШНИЯТ диаметър. Демек на "женска" резба, няма как да го свалиш директно, и трябва да я търсиш по вътрешният й диаметър, който зависи и от стъпката и става вече доста сложно. Така че измери ВЪНШНИЯТ и ще ти е много по-лесно да я намериш. Както колегата по-горе каза, при хидравлични сглобки се ползват конусни резби (NTP резба). При нея обаче , конусна е само мъжката а женската е цилиндрична.

Върни се в “Направи си сам!”