Дръжки Б3 решение

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Дръжки Б3 решение

Мнениеот kr1s0 » Пет 26 дек 2008 15:28

Всеки се е сблъсквал с проблема късно "подкачаща" дръжка при Пасати Б3 а може би и при другите не знам.

Колкото и да звучи невероятно намерих решение със.. изолирбанд :lol: :lol: :lol:

Сваляйки дръжката , което предполагам всички знаете.(ако не - отстрани на вратата има 1 винтче , което се пада на оста на симетрия на дръжката.Развивате го и дръжката се отхлабва и се дърпа наляво и се изкарва. Ако имате централно внимавайте с кабелчетата )

Там има 1 палче , което се спуска надолу като дърпате дръжката.То има 1 накрайник , който при повечето коли или е счупен или го няма или е на части , както беше в моят случай.При това палче се омотава изолирбанд няколко пъти докато набъбне и запълним липсата на този накрайник.

Ето и снимка да е по нагледно :)

Изображение

Надявам се да съм помогнал на някой :wink:

едит : Може малко да има проблеми като поставяте дръжката на място отново , защото сте омотавали , но усукайте малко и ще стане :) На чичо ми и на баща ми съм правил тази интервенция и сега се отварят перфектно. :twisted:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пет 26 дек 2008 15:36

Правил съм същото и ефекта не беше много продължителен.
А и междо другото вече има такава тема

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=120779

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 26 дек 2008 15:47

тази тема я четох , но все пак никой не приложи снимка , също така този начин точно с изолирбанд е много ефикасен кара вече 2ри месец едната кола другата от днес е така :P

Друг вариант има вътре във вратата самия механизъм , който се натиска да се подложи нещо на него и да подкача по рано :) там вече трябва сваляне на кора.Другата седмица ще го пробвам

Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Мнениеот __smirnoff__ » Вто 30 дек 2008 7:10

ако накрайника седи и е цял има и по-лесно решение. Аз си ги направих като сложих малки клечици в самия накрайник, така че да го повдигат с 1-2 мм. Пак като изолирбанда е временно решение, те са си за смяна дръжките...

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 30 дек 2008 22:53

ако се разглоби кората на вратата и се навари нещо на палчето , което отваря вратата да се повдигне и ще стане ми се струва :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 30 дек 2008 23:14

Махате (или по-точно ДОчупвате :lol: ) пластмасата на палчето и слагате тясно маркуче малко по-дълго от нея на мястото й. Днес си играх с един пасат Б4 и стана идеално , а и е супер лесно да се направи .

п.п Така и така сте свалили дръжката - капнете по малко масло на механизните й :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 31 дек 2008 2:20

гумен маркуч, с горе долу същия диаметър.. дебел..
върши същата работа... и е по-ефикасен.. и дълголетен

Върни се в “Направи си сам!”