1. Не смених гарнитурката на термостата, то е по-скоро пръстенче, което уплътнява.
2. Пробвах със силикон да намажа горния ръб на фланеца, понеже той е с два прехода, абе не знам как да го опиша, затова ще го нарисувам...

Малко легенда по рисунката (толкоз мога без инструменти за 2 мин.).
Отляво е нарисуван фланецът, оригинално е пластмасов...
отдясно съм се опитал да нарисувам корпусът, за който се захваща, посредством два болта.
Термостатът е леко тумбест, нарисувал съм го отдясно с щриха.
Черният накрайник се явява нещо като гарнитура, която посредством фланеца, който я натиска, не позволява на термостата да се мандахерца, поне аз така си мисля, когато го разглеждах. Въпросното пръстенче е доста твърдо, почти като пластмасово, не знам дали трябва да е такова.
При монтажа на новия фланец (от метал) има проблем с уплътняването и капе антифриз, та се наложи да се позатегнат двата болта почти до скъсване, за да сълзи леко. Щрихованата част на фланеца 2 я намазах със силикон, за да уплътни и да не изпуска антифриз от там, но или силиконът няма място там, или не съм го силиконирал както трябва, или изпуска от вътрешната, която държи термостата.
Та питането ми е, ако сложа някаква гарнитурка там на мястото на силикона, да е по-дебеличка, за да уплътни добре от какъв материал да бъде тя. Понеже съм на 99% сигурен, че такава оригинална гарнитура няма да намеря в магазина поради обективни причини реших да се опитам сам да си я изрежа и сложа, не вярвам да е чак толкоз трудно. Също така пръстенът дали е за смяна, който е отдясно нарисуван с тъмно оцветяване...
Мерси предварително