спортен филтър за карбуратор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 03 ное 2008 1:59

Ако реално се замислиш какво извършват двата филтъра, ще разбереш, че разликата между тях е от тука до луната и всеки е предвиден за съвсем различно нещо..... :roll:

golfer написа:това, че си сложил 2 филтъра не мислиш ли, че спъва колата и ти вдига разхода?!

Не! Филтъра е толкова разреден, че пет карбуратора ще вържа към него и петте ще се давят от въздух. С него и без него няма разлика, нито във високите нито в ниските, както и само с него и без филтър. Просто ми писна в тая кална софия филтъра да ми става на нищо през месец.... Колата ми харчи, 10-12 градско и 6.5-7л. газ на вън, при скорост 100-120. ;) А при карбуратор, колкото по скопяваш въздуха толкова повече върви. И така скопяваш докато почне вече във високите да умира. Ти съкращаваш притока на въздух, но бензина си го налива, а от там какво се получава? :roll: Прекалено богата смес, което води до висок разход. Да има при пиербърга повече центровки за въздуха но те не са достатъчни. Основно от филтъра зависи притока.

Кое от казаното ми са глупости? :roll:

Потребителски аватар
golf_sport_team
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_sport_team » Вто 04 ное 2008 19:03

аз съм със пиербург 2е и си сложих спортен филтър и да ви кажа няма смисъл от тия спортни глупости при мен неизкаше да върви с оригиналния мирише на бензин и неизка с спортния тругна малко по добре но във високите го няма никакъв и нз вече какво да правя и ще направя основен ремонт на карбуратора и ще си сложа стандартен филтър !

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 04 ное 2008 20:04

golf_sport_team написа:аз съм със пиербург 2е и си сложих спортен филтър и да ви кажа няма смисъл от тия спортни глупости при мен неизкаше да върви с оригиналния мирише на бензин и неизка с спортния тругна малко по добре но във високите го няма никакъв и нз вече какво да правя и ще направя основен ремонт на карбуратора и ще си сложа стандартен филтър !

Смени карба и филтърната кутия. Сложи си КейХин 26-30 DC. Няма да съжаляваш....

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Вто 04 ное 2008 22:28

наистина няма файда от него. на мен ми качи само разхода и нищо повече

Потребителски аватар
vAnKaTa```
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vAnKaTa``` » Пет 12 дек 2008 0:31

мерси на всички писали спортен филтър няма да има моя си го духам през 1000-2000 км и за сега ще е така с следващия мотор друго :D

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Re: спортен филтър за карбуратор

Мнениеот titanium69 » Пет 20 фев 2009 23:09

бях навит да слагам но ме разубедихте
с пиербург съм

Върни се в “Направи си сам!”