Странични огледала на МК3-бленда или цветни

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странични огледала на МК3-бленда или цветни

Мнениеот sarafa » Съб 19 юли 2008 10:14

Здравейте на всички прегледах темите и никаде не открих едно според мен важно нещо за страничните огледала, а по точно цветни или леко затънени :roll: поради простата причина че си продадох колата(която имаше бленда и нямаше проблем) и сега се налага да карам на жена ми Г3 и понеже повечето време е нощем направо полудях :banghead: тъй като задното стъкло е затъмнено няма проблем, но пустите огледала дори когато някой е на къси зад мен ми вади очите, а и вече почти всеки е с китаиски ксенон който повече заслепява от колкото осветява :evil:
Сега разбрах колко са важни тези малки и не забележими екстри който в повечето случай хората викат не са ми нужни :idea:
Моля всеки който има някаква усъществима идея нека да я сподели :bowdown Първоначалната ми идея беше от Г4 или Ауди, но ще изглежда грозно, а цветни стъкла за огледалата не можах да открия с подобен размер кола :(

Последна промяна от sarafa на Чет 11 юни 2009 20:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Нед 20 юли 2008 21:23

Явно темата ми е глупава или не постижима :( и тъй като няма никакви идей може да я махне те :cry:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 20 юли 2008 21:35

Темата не е глупава, но или няма решение по тоя въпрос /мен също ме интересува сериозно/ или темата не е видяна от правилния човек.
Търпение трябва, аз също следя темата с интерес.

Потребителски аватар
traficanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traficanta » Пон 21 юли 2008 15:03

като няма подобен размер цветни стъкла(огледала) някои добър стъклар може да ти ги изреже по шаблон като го направиш от оригиналното стъкло от фазер тои ще го изреже точно вярваи ми после само трябва да го поставиш

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пон 21 юли 2008 16:34

Според мен най-удачният вариант може да бъде да се сложат огледала от голф 4, ще стоят добре според мен. А относно идеята огледало да се поръча на стъклар за да се отреже, мисля че не е много добър вариант, понеже оригиналните странични стъкла за колите, до колкото съм забелязъл аз са леко оптични и придават илюзията че са леко овални, докато при обикновеннното огледало не е така. Забелязъл съм го от личен опит, работил съм няколко години стъклар и причината поради която хората избягваха да монтират обикновенно огледало на мястото на счупеното, беше точно тази за която разказах по-нагоре в мнението ми...
Дано съм бил полезен и успех на колегата!

mudnia_pr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudnia_pr » Пон 21 юли 2008 18:47

може да се пробва с много светло фолио за затъмняване,или пък със спрей за затъмняване какъвто се ползва за стопове фарове и т.н.

Потребителски аватар
traficanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traficanta » Пон 21 юли 2008 21:29

Bahama man написа:Според мен най-удачният вариант може да бъде да се сложат огледала от голф 4, ще стоят добре според мен. А относно идеята огледало да се поръча на стъклар за да се отреже, мисля че не е много добър вариант, понеже оригиналните странични стъкла за колите, до колкото съм забелязъл аз са леко оптични и придават илюзията че са леко овални, докато при обикновеннното огледало не е така. Забелязъл съм го от личен опит, работил съм няколко години стъклар и причината поради която хората избягваха да монтират обикновенно огледало на мястото на счупеното, беше точно тази за която разказах по-нагоре в мнението ми...
Дано съм бил полезен и успех на колегата!

да оптични са за да се вижда по голяма част отзад мисля че може да се намери такова стъкло и аз се занимавам общо взето със стъкла по цял ден виждал сам всякакви и ако колегата държи да използва оригиналните стрнични огледала които според мен наи си пасват може да потърси някакво такова стъкло.също идеята със спреи или фолио не е лоша според мен.

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Вто 29 юли 2008 15:01

Благодаря на всички, но ето какво открих аз докато се ровех из нета :019: Изображение love.vw Изображение :047: Изображение : vw fen направо взех да се влюбвам в този вид огледала, а те със сигурност са от Г4, но доста приличат и на А4, а от тях има и с ел. прибиране и почнах направо да настръхвам :lol: до момента в който идва реализацията и....... :cry: който и майстор да попитам всеки казва я не се занимавай с глупости :( Аз просто бях до тук сега е ваш ред да помагате ако някой може или иска да се пробва веднага купувам и може да се пробва на мойта кола без да се притеснява за крайният ефект :wink:

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Сря 30 юли 2008 20:07

Здравейте на всички :wink: днес поради липсата на работа се отбих при един приятел който има авто морга и реших да си поиграя :Mr Green Fun луд умора нема така викаше баба ми :heeeavy metal та си разглобих едната врата и нали сме приятели няма как да възразява та цял ден си пробвам огледала (за жалост не си бях взел фото, а за тел. и снимки се сетих накрая :078: ) и за жалост явно само от Г4 ще станат като на Г3 се захваща с 3 болта, а на Г4 с един централен, но е доста удобно за разпробиване ( има вариянт от сеат да станат едно към едно, но имаше само ляво, а аз мн. естествено бях разглобил дясната врата :lol: ) и както си нямах работа за малко и да ви се похваля с нови огледала, но пусти късмет :043: мойте са най обикновени, а тези който си харесах бяха с подгряване и ел. но нямаше да деистват при мен,а такива на ръчки пък бяха с бели стъкла :? и още повече като ще се прави да е като хората та предпочетох да взема тези с ел. но първо някой да помага с инсталацията love.vw с подгряването ясно ще се дръпнат кабели до копчето за нагревателите на задното стъкло и ще се подмени бушона с малко по силен, но с ел. регулирането ще е доста по трудно :roll:

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странични огледала на МК3-бленда или цветни

Мнениеот sarafa » Нед 22 мар 2009 16:07

По последни дани най добрият вариянт е от Г4 кабрио или след 97г. огледалата са от Г4 и стават перфектно на Г3 :bowdown ама от къде да се намерят :roll: нямам си идея death

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Re: Странични огледала на МК3-бленда или цветни

Мнениеот martin_ganev » Пон 23 мар 2009 14:06

аз като си купих колата едното ми огледало беше стъкло на огледалото беше нецепено и ходих при стаклар и човека ми сложи такова огледало каквото е за кола.и сам много доволен ако погледнеш огледалото няма да разбереш че е рязано и че е сменяно.обзалагам се а цената за всичко беше само 6лв.успех

Върни се в “Направи си сам!”