светеща топка за скоростния лост

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Re: как може да стане това

Мнениеот NIKeSh0 » Вто 28 апр 2009 0:02

PJ_CH написа:NIKeSh0 дано стане ако стане: " ти си моя идол " :) я разкажи накратко до каде си стигнал ако можем да ти помогнем с нещо

Мн на кратко звучи сега взимам от диодите дето са с 2 цвята примерно сини и червен на един диод като се пуснат фаровете светва лоста в синьо а на която си предавка си свети червено . Направата да светят предавката на която си съм я измислил така . Катко се дигне кожата нагоре правят се 2 планки с бутони на тях който свещу всяка предавка се слага бутон дето прави контакт и светва червения диод. Значи висчко съм тествал и стана няма проблем проблема е , че нямам време (все още ученик съм матури ме чакат) :D

П.с Извиннявам се за убърканото обяснение надявам се да сте ме разбрали къква ми е идеята .

PJ_CH
Автомобил:
Двигател:

Re: светеща топка за скоростния лост

Мнениеот PJ_CH » Сря 29 апр 2009 16:11

колеги които е правел такава светеща топка нека качи снимки аз все още търся подходяша топка да почна начинанието от форд се чудя ауди и голф

Потребителски аватар
enime
Автомобил: VW POLO
Двигател: AER 1998

Мнениеот enime » Вто 05 май 2009 20:09

P5050014.JPG
Извинявам се за кофти снимките.
Прикачени файлове
P5050005.JPG

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 05 май 2009 20:44

Колега имам 1 стара топка тук. РАзглобих я ( разкъсах я де.) какъв е начина за правилно разглобяване ?
Моята капачка е от плътна пластмаса как ще изпъкнат означенията за скоростите ?

Потребителски аватар
kazalza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazalza » Вто 05 май 2009 21:09

тази тема много ми харесва , евала!!! и аз ще си направя такава топка ама сигурно ще е в зелен цвят защото в голфа ми всичко свети зелено та и поне и топката да е зелена ,дали обаче скоростите да пише или VW" :roll:

Потребителски аватар
dimmer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimmer » Чет 06 авг 2009 12:28

Някой може ли да ми каже как да го направя на голф 4 това ?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 06 авг 2009 13:16

PJ_CH написа:
NIKeSh0 дано стане ако стане: " ти си моя идол " я разкажи накратко до каде си стигнал ако можем да ти помогнем с нещо

Мн на кратко звучи сега взимам от диодите дето са с 2 цвята примерно сини и червен на един диод като се пуснат фаровете светва лоста в синьо а на която си предавка си свети червено . Направата да светят предавката на която си съм я измислил така . Катко се дигне кожата нагоре правят се 2 планки с бутони на тях който свещу всяка предавка се слага бутон дето прави контакт и светва червения диод. Значи висчко съм тествал и стана няма проблем проблема е , че нямам време (все още ученик съм матури ме чакат)

аз ще правя същото но не за светеща топка аз показване на скоростите,мисля го от 2месеца и стигнах до извода също с такава планка и елка за показване на скоростите,единствено което ме спря е че не съм намерил табло с оборотомер за моята кола,тъй като щего вграждам вътре зада стане като оригинално,иначе останалото е готово mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 06 авг 2009 13:27

Колеги дайте малко детайли около тоя номер със светещата топка. Ако ли не, кажете от кои магазини може да се намери подобно нещо, като се съобразите с факта че извън столицата обикновенно ти предлагат каквото имат, а не каквото ти трябва. Благодаря предварително :да:

Върни се в “Направи си сам!”