Устройство за вадене на стоманени инструменти

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 07 мар 2006 21:59

отвори един хард и ще видиш че има

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 07 мар 2006 22:34

Не ми е идеята да споря. Но понеже имам точно два maxtor-а отворени до мене и не виждам, питам - къде по точно? Нали предлагаш метод - уточни. Мерси.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 07 мар 2006 23:26

вземаш метален предмет и пробваш успех :lol:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 08 мар 2006 0:06

Като го отвориш ще видиш къде е .Вътре има само дискове и глави.главите са зкрепени на едно рамо което в задния си край има намотка, над и под тази намотка има магнити.В по-съвременните са по малки.Един колега ми каза че в тези Старазагорските имало доста големи.
Тва за намагнитването на бензина аз го знаех но не исках да го пиша че ще вземи някой да го пусне в резервоара и да се лепни за нещо и после ще ме псува доста. Освен намагнитванетона бензина, пак един мой колега каза че и водата е добре да се намагнитва - било полезно.:)

Потребителски аватар
Vastodi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Относно магнитите по HDD

Мнениеот Vastodi » Нед 19 мар 2006 13:03

Магнитите са над и под рамото на четеца на информация /елемента на Хол/. На рамото са навити бобинки с бобинажна жица. Магнитното поле, създадено в тази бобинка си взаимодейства с магнитното поле от постоянните магнити. А намагнитването на бензина се извършва, като магнита се сложи на маркуча, а не в резервоара!!

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Чет 30 мар 2006 12:56

Хей, колеги (и модератори)!
Хайде това за намагнетизирането на бензина да го преместите в нова тема? Мисля, че ще е полезно да е отделно и да видим кой, какво ще "изкопае" по въпроса.
Все пак гледам, че има тема "направи си евтино гориво", но да се смесват двете е кофти, а ще е добре да се знае +/- за намагнетизирането на бензина.
Поздрави.

Върни се в “Направи си сам!”