как да си полирам колата сам?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Re: как да си полирам колата сам?

Мнениеот OZZY_ » Вто 31 яну 2012 21:40

Kuncavia написа:Има едни гадни драскотини от самите парцали при автомивката. Къде ли не ходих, все се появяват. Личат си само на чисто и на слънце. Въпроса ми е с какво освен с паста мога да ги разкарам и съответно да предпазя боята от тях, защото не ми се играе след всяка автомивка да я търкам с паста...

Поздрави.

Ти колата не я пастораш след всяка мивка. Дори аз дето съм болен на тези тема не го правя :)
Пастата си има трайност. При мен на 26 годишна боя държи по 2-3 месеца като колата се мие ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 2 пъти седмично на безконтактно миене. Пастирането се прави на измита кола и после поне 2 дни стискаш, да не я миеш пак, защото може да се получат петна. В твоя случай мисля, че едно пастиране ще те оправи и драскотините ще изчезнат.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 02 фев 2012 14:21

Те ще изчезнат, но на следващата автомивка ще се появят пак отново. Те я мият безконтактно, но накрая я забърсват...

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Пет 03 фев 2012 2:53

Аз пък да ви кажа, че гоуфу го мия само с четка и няма никакви драскотини... Като не те кефат 2 кофи вода и с гъбата и нямаш грижи :Mr Green Fun :bananarock

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 03 фев 2012 9:58

То не са точно драскотини, просто на някой бой се вижда как е леко надран лака и на слънце можеш да проследиш движението на гъбата mhihi За съжаление аз съм точно с такава боя. Примерно обикновената боя, особено сивата няма такива драскотини. А даже пребоядисах цялата кола и на първата автомивка стана същата история..

Потребителски аватар
cvetomir_d_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetomir_d_petrov » Сря 08 фев 2012 17:46

Да изкажа и аз моето изстрадало мнение:
1-безконтактно миене;
според това което се случи на предния ми Пасат Б3 бордо металик-колата се поддържаше и миеше по 2-пъти на седмица безконтактно.След време му изпада лака и почна да се захабява и боята(много зависи с какъв препарат я третират и качеството му).Това го спрях донякъде с полираща финиш паста F1,после си я миех на ръка с гъба и веро и боята не мръдна повече(след дъжд качулка) :banghead:
2-полиране;
слеващия ми Пасат Б5 сив металик-не го подложих на такива издевателства.От Shell с точки си взех полираща машинка и го минах целия,още като го взех.Първо с абразив после с полир паста и накрая с финиш-за металик са всичките и са F1.Малко трудно се намира,да не кажа хич.Mного ми хвалят но не съм пробвал с лики моли.

Повече не съм си мил колата на безконтактно.Гъба,веро и нямам грижи. :bowdown :да: heavy metal zork

Потребителски аватар
Phenomenon
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.4 AEX 1997

Мнениеот Phenomenon » Сря 26 сеп 2012 18:02

vw_motor написа:Изображение

Как се казва накрайника на бормашината?

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Сря 26 сеп 2012 18:17

не се мъчи колегааа имам машинка за полиране звънни да ти услужа да полираш колата....пък ще почерпиш!!!! :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 27 сеп 2012 16:12

Phenomenon написа:...
Как се казва накрайника на бормашината?

Накрайника според мен се казва приставка за полиране за бормашина :)
Аз също в момента съм в размисъл как точно да си пастирам колата. Предният път го правих на ръка и се зарекох никога вече да не си го причинявам. Вчера гледах в метро-тия кръглите машинки с двете дръжки-100W-55лева. Стори ми се скъпо. Май и аз ще минавам на варианта приставка за бормашина.
Предложението на колегата е апетитно. Но пък от друга страна след някой месец ще искам пак да я полирам-не може постоянно да се взимат машини. Другото за което се замислям е нещо за 80-90 лева (полираща машина тип флекс) Лошото е, че на тази цена няма регулиране на оборотите, ама няма пълно щастие.

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Чет 27 сеп 2012 18:49

Има такова джаджи дето ги продават по магазините за електроника: представляват зглобен модул с врътка, връзва се към уред 220V и регулираш напрежението в случея с дрелката или полир машината оборотите. Мисля, че би свършило работа. http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %D0%A0+16A

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 29 сеп 2012 18:34

Да вметна идея за намялане на обороти аз го ползвам на малко флексче че режа с него дърво.Ключ за реголиране на силата на светене на лампа тези с врътката струва 5лв , слага се в кутия за контакт или дърво с съответния отвор дават го до 2000 вата.3 година го ползвам от време на време няма ядове.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Съб 29 сеп 2012 18:41

djshomi,благодаряза чудесната идея!
:beer :beer :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 02 окт 2012 16:45

dlug написа:... Другото за което се замислям е нещо за 80-90 лева (полираща машина тип флекс) Лошото е, че на тази цена няма регулиране на оборотите, ама няма пълно щастие.

Всъщност оказва се че моделът на RAIDER( http://www.zzshop.bg/index.php?l=product_detail&p=98540 ) е с регулиране на оборотите 600-3000 и може да се намери от 85 до около сто и малко лева. Което си е сравинително добра цена

Върни се в “Направи си сам!”