Задни дискове и накладки MK4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Bill Clinton
Автомобил:
Двигател:

Задни дискове и накладки MK4

Мнениеот Bill Clinton » Пон 08 окт 2012 20:53

Здравейте,

имам нужда от компетентно мнение, ако някой може да ми помогне ще бъде прекрасно!
Днес исках да сменя задните накладки с дисковете, за голямо съжаление, не можах да се справя с два скапани шестограми и центъра който е от пред на диска (някаква звезда). В резултат смених само накладките, но сега пък нямам спирачки, педала пропада(не е от слягане на новите накладки към дисковете)откачих една от тръбичките там, не ме питайте защо, тъпа му работа! Моля ви дайте ми съвет как да сменя дисковете, изпочупих сума ключове,шестограмите не мърдат за звездата отпред да не говорим!И какво да правя с пропадащия педал?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Задни дискове и накладки MK4

Мнениеот k_garchev » Пон 08 окт 2012 20:55

Bill Clinton написа:Здравейте,

имам нужда от компетентно мнение, ако някой може да ми помогне ще бъде прекрасно!
Днес исках да сменя задните накладки с дисковете, за голямо съжаление, не можах да се справя с два скапани шестограми и центъра който е от пред на диска (някаква звезда). В резултат смених само накладките, но сега пък нямам спирачки, педала пропада(не е от слягане на новите накладки към дисковете)откачих една от тръбичките там, не ме питайте защо, тъпа му работа! Моля ви дайте ми съвет как да сменя дисковете, изпочупих сума ключове,шестограмите не мърдат за звездата отпред да не говорим!И какво да правя с пропадащия педал?

Обезвъздуши си системата!Шестограмите ако са заоблени вече става с малък секач или с бормашината!

Bill Clinton
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bill Clinton » Пон 08 окт 2012 22:02

шестограмите не са заоблени, но не помръдват, скъсах си нервите днеска освен, че изпочупих ключовете:)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 08 окт 2012 22:06

Ами защо не отидеш да ти ги сменят някъде? Хем няма да се ядосваш, хем риска да се утрепеш заради некомпетентност ще е минимален.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 09 окт 2012 21:11

Върни се в “Направи си сам!”