Почистване на въздушният филтър

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Почистване на въздушният филтър

Мнениеот Stenly » Нед 14 окт 2012 14:18

Ама вие сериозно ли перете и чистите КНИЖНИ филтри ???

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Вто 16 окт 2012 14:42

Колега, предлагам щом нямаш какво да кажеш по темата, да не я пълниш с излишни коментари.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Вто 16 окт 2012 19:36

Сега малко факти относно разхода на гориво. Извънградско падна поне с литър, а в града с два, става въпрос за бензин. На газ съм сигурен, че ефекта ще е по-голям, но аз нямам газ. За спестените средства само от изпрания филтър няма какво по-вече да се каже. За увеличената динамика не мога да дам обективен отговор, но определено на магистрала при висока скорост се усеща по-голяма лекота на движение, отколкото преди. Признавам, че при първото изпиране от филтъра изтекоха няколко катранено черни води, докъто при второто водата вече бе кафеникава, т.е. ефекта от процедурата е по-голям при по-зацапани филтри. Относно здравината на филтърната хартия след пране - ами здравината й след две пранета не е по-различна от на нов филтър, т.е. няма никакво нарушение на структурата й.
Прахосмукачката ми е Керхер и изпрах и нейния филтър, тъй като последния се зацапа поради скъсана неоригинална хартиена торбичка (нов струва 27 лв. и не ми се даваха). Относно мръсутиите, които се засмукват от прахосмукачките Керхер - всички сме ходили на автомивка (там по-вечето прахосмукачки са от тази марка) и знаем за какво става на въпрос...

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 16 окт 2012 23:25

при средна цена на филтър - 15 лв. и то от добра марка. струва ли си усилието? води, мръсотий, прахосмукачки, занимание и т.н. :?:

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 17 окт 2012 15:49

Филтъра кой се пере каква марка е?
Аз съм прал бош и разхода беше нагоре и определено не си заслужава, някъде и аз бях чел и реших да пробвам, цената на боша за простосмъртен е 28 лв. като за моята кола.

Върни се в “Направи си сам!”