Интегриран компютър в колата-мп3 плейър

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 21 сеп 2006 10:55

и ти си имаш доводи...

ама само това абе на 1ГБ колко точно музика можеш да събереш? защото моята колекцийка е към 50ГБ и това е скромно има хора с много повече...
ако съм за 1ГБ ми то ми трябва просто едно цд с мп3 :)

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Чет 21 сеп 2006 13:02

Ако ти е за по-големия обем - ето ти решението: взимаш си аудио система с USB вход, купуваш външен HDD с ххх GB обем и го връзваш през USB-то.

Ако вече решиш може да му изнемриш подходящо място в колата, опваковаш го в дунапрен и т.н. и прокарваш кабела отзад някъде.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 21 сеп 2006 13:57

DragoGT написа:и ти си имаш доводи...

ама само това абе на 1ГБ колко точно музика можеш да събереш? защото моята колекцийка е към 50ГБ и това е скромно има хора с много повече...
ако съм за 1ГБ ми то ми трябва просто едно цд с мп3 :)

Аз пък като бивш DJ имам над 150 гиги музика на хдд-тата на компа и не знам още колко по дискове :).
А аз да ти задам един друг въпрос - колко музика можеш да изслушаш в колата си :).. 1гб е грубо 200 мп3-ки или над едно денонощие нон стоп музика.
Погледни си сега на уинампа мост плейд в лайбрарито.. виж сега колко точно песни са плейвани по 1 път.. или дори не са плейвъни.
Бтв.. никой не е казал че не можеш да си купиш няколко карти или дори такива с по-голям обем ( има и по две гиги на доста прилична цена ).
С външен диск се губи мобилността на пда-то и вдига доста цената. С по-висока цена, опцията за лаптоп в колата изглежда доста по-примамлива :).

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 21 сеп 2006 16:08

на мен ми се случва да пътувам доста
имало е случай (особенно миналата година) тръгвам с колата и се прибирам в софия след месец

и явно просто затова разсъждаваме по различен начин
за мен PDA е доста орязана работа...

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Чет 21 сеп 2006 16:54

Потребителски аватар
peterhr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peterhr » Сря 08 ное 2006 9:04

Това с PDA-то не си е работа. Главният му проблем е големината на дисплея. Много е трудно да се кара кола (безопасно) и да се гледа такъв малък дисплей.

Аз така се опитвах в началото да гледам екрана на GPS-a, но не се получаваше.

Има програми за навигация с гласов контрол. Но ако разчитате само на него ще стане като в една серия на Алф: "Давай, давай, на дясно. А сега слез и виж какво направи."

+ това навигация от програмите които може да се свалят безплатно има само за София и главните пътища в страната и то само най-главните.

За ПДА-та има малко повече софтуер и картите на някои програми са малко по-пълни. Но това са вносните. Има и БГ варианти, но само карти, които са в пъти по точни и пълни от западните.

Но за мен лично, след като сравних големината на двата дисплея (на ПДА и 8,4") и моментално взех решението как да продължа. :D

Върни се в “Направи си сам!”