Комутатор - устройство, евентуално рециклиране

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Комутатор - устройство, евентуално рециклиране

Мнениеот bojidar_ka » Съб 11 фев 2012 8:02

Здравейте колеги имам един изгорял комутатор ,та въпроса ми е някой знае ли точно устройството вътре и може ли да се рециклира.Доколкото знам е транзистор но има ли някакви допълнителни елементи към него и какъв е транзистора.Поздрави

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Re: Комутатор

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 11 фев 2012 18:52

Колега има транзистори ,резистори ,диоди и т.н. Да не ти убивам мерака ,но до колко знам (да не те подлъжа) той е капсолован и няма да може да се ремонтира. Ето в тази тема на колегата shockhead виж в неговата тема (3-то мнение) viewtopic.php?f=11&t=165308&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0&start=15 тук е дал схема как да си направим комутатор който "хвърля" от 5 до 7 искри. Та ако разбираш от електротехника и имаш желание може да си направиш въпросния комутатор. Мен много ме зарадва схемата която е дал и мисля като се оправи времето да направя въпросния комутатор и да го монтирам в Голфа. Прегледай темата която я писах по нагоре и сам прецени. Но според мен си заслужава като се има предвид описанието което е дал колегата shockhead за което много му благодаря :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 14 фев 2012 13:50

"цепнал" съм една плочка,транзисторът е като "гол охлюф.."-безкорпусен.То транзистори..бол,ама платката е керамична и хич не обича поялник.Иначе нашите 3-изводни комутатори просто "реват" за ефтино(и едва ли не вечно) заместващо устройство по посочените примери.Друг е случая с много-пиновите..

mitrity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrity » Нед 28 окт 2012 18:02

здравей колега моето голфче отказа да пали.Моят комутатор мислех че е изгорял но като махнах цялата бубина с комутатора да пробвам на друга и другата запали значи махам мисалта да е изгоряла бубината или комутатора.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 06 ное 2012 11:20

mitrity написа:здравей колега моето голфче отказа да пали.Моят комутатор мислех че е изгорял но като махнах цялата бубина с комутатора да пробвам на друга и другата запали значи махам мисалта да е изгоряла бубината или комутатора.

Е,то може и Хол-сензор да е сдал екипа...кабели...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 ное 2012 14:58

emo-gar написа:"цепнал" съм една плочка,транзисторът е като "гол охлюф.."-безкорпусен.То транзистори..бол,ама платката е керамична и хич не обича поялник.Иначе нашите 3-изводни комутатори просто "реват" за ефтино(и едва ли не вечно) заместващо устройство по посочените примери.Друг е случая с много-пиновите..

2SC2902 ,ако се намери все още е железен.Платката да , но , ако има здрави изводи транзистора запоени към платката могат да се използват те.

Върни се в “Направи си сам!”