Подгрев на чистачки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Re: Подгрев на чистачки

Мнениеот butsefal » Вто 15 яну 2013 21:26

според мен това с потгряването на самите чистачки е пълна глупост - няма да навлизам в полемики защо миля така н осамо ще спомена че се продават за почти всички видове автомобили модифициране предн истъкла с вградени нагреватели - конкретнбо за голф 2 съм чувал цената от 300 лева но съм виждал такава екстра монтирана на работещ автомобил и наистина си е уникално - разтапя с леда по бързо дори и от на задното стъкло.
ПС. - не си мислете че каквито и истеми да направите че като седнете в колата и веднага ще са ви размразени чистачките. Лично аз всяка вечер си оставям чистачките да стърчати так ане са ми замръзвали НИКОГА чистачките.
Не се заяждам с никого - просто е опитваам да ви кажа че нищо няма да постигнете - а ако пък ме уборите пишете ми ако трябва и на лично да видя че сте го направили и ще ви черпя бири :drunk

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 16 яну 2013 7:31

Приятелю смисъл има и то много. Реално като е топло самото перо то не се обледява гумата като е леко топла е по-еластична съответно чисти в пъти по-добре. Единственият проблем е че живеем в България и тези чистачки ще изкарат точно една нощ на твоята или моята кола преди някой завистлив п.....с да ги свие.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Сря 16 яну 2013 18:18

[quote="ifch0"]Полу-офф:

под самите чистачки също имаше малки разтопени зони. Вгледах се и се оказа, че освен големите обдухващи отвори има и няколко по-малки, които са насочени към чистачките.

Ето ги отворите мисля че около 12-14 броя.

DSC02783.jpg

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 17 яну 2013 3:10

Полза мисля ще има, дори си ги поръчах. Това разбира се за Канада, В БГ зима почти няма сравнено с тук. Някой ако има излишни пари, може да ги пробва. По принцип безшарнирните чистачки са добро решение но...
Случвало ми се е да слизам да махам натрупан лед от чистачките. При температури малко под 0 се получава този ефект. Нищо че течноста за чистачките е -45гр не може да изчисти леда, дори напротив от снега става лед при по ниски температури. Споделям Канадски опит, в БГ се е получавал ефекта много рядко.
Цената е добра, стига да са стока, при условие че най-ниската цена на чистачка е 10-12$ тези 32$ които платих са повече от добре.
Ето и линка http://www.ebay.com/itm/HEATFLEXX-heated-frameless-Windshield-WIPER-BLADES-2-TWO-Blades-Heat-Kit-/181035388775?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a268ccf67&vxp=mtr

Върни се в “Направи си сам!”