Премахване на боя

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Премахване на боя

Мнениеот microelement » Сря 26 дек 2012 20:22

Ами да - да се измие, не е лошо и някаква тънка пастичка за полиране след това...
Премахва и боя съшо толкова ефектно както и асфалта :012:
изпробвано :да: само че най - хубаво е с 98 става :wink:

pivanova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivanova » Пон 28 яну 2013 12:02

Лакочистител! Не се шегувам, чисти перфектно. :rolleyes

Потребителски аватар
начко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот начко » Сря 30 яну 2013 22:21

Темата е за драскотини от бои,така че визирам точно тях и драното във моя случай.Където правят и продават автобои,по принцип трябва да имат и полирпасти за следбоядисване и драскотини.По принцип биват3вида.1-блясък,2-уеднаквяване на цветовете по детайлите,3-драскотини.Какви са тез коресилини,бензини,и подобни.По нежно бре хора,това са ви колите.Една случка-колата ми беше драна с нещо като ключопироноподобно-жестоко,с още 3 коли до моята,една след друга,от пред до отзад-кошмар.Другите колеги незнам,аз отидох в магазин за бои и питах,ще се маха ли или да.Няма да стане вика.Нокачвайки се в колата ме спира и казва-чакай я ела и си кажи номера на боята.Та оттогава и аз разбрах номера на китайката.Има коли с дебело лаково покритие и такива с нищожно.Та вземах шкурка 2000водна и лекичко се почна.После паста и всичко светна и засия.Отне часове но всичко е ок.Късмет,че ми е дебело лаковото.Още от купуването на автомобила ми се грижа с блясъците по него,така че ви съветвам-от пастата по добро няма.Успех на всички.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 31 яну 2013 0:38

Безсмислено е заради остатъци от боя да се харчат пари за пасти.......
пастите вършат работа ко само лака е засегнат.....стигне ли до базата...само пребоядисване.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 31 яну 2013 12:07

ZeroCool написа:Безсмислено е заради остатъци от боя да се харчат пари за пасти.......
пастите вършат работа ко само лака е засегнат.....стигне ли до базата...само пребоядисване.

Не съм съгласен за пастите. От -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3 като отрицателните с абразив запълва деруги до ламарина. Аз бих използвал само тази битова химия за да си запазя и съхраня боята на колата. Защото всеки др. химичен материал като Коресилин, Бензин, Лакочестител и др. сходни биха навредили на общото състояние на лака макар и невидимо за очите ни.

пасти с различни консистенции има на марките: 3М, Nigrin, Maf-ra, Sonax и др ... сходни като Trutle wax и прочие.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 31 яну 2013 23:56

само 3м ползвам нищо друго......при тях по спомен са 4 номера
като 4 е полираща.....и не прави почти нищо.
а в конкретния случай.....бензина който е за 2,40 на литър е достатъчен :)

Върни се в “Направи си сам!”