LED осветление на плафон Reloaded + снимки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: LED осветление на плафон Reloaded + снимки

Мнениеот jollycatman » Чет 10 май 2012 12:08

Здравейте колеги! Реших да сменя крушката на плафона в багажника с диодна, но се сблъсках със следния проблем:
Когато е с обикновена крушка след деактивиране на алармата, ако се отвори багажника още, докато плафоните в купето светят - свети и плафонът в багажника. В момента, когато загасват плафоните в купето, крушката в багажника премигва, но остава да свети със същата сила до затваряне на багажника. При ново отваряне пак светва и свети постоянно - така и трябва да е.
Докато с LED-крушка в момента, в който плафоните в купето изгаснат, изгасва и тя като остава леко да мъждука. След това колкото и да отварям и затварям багажника крушката не светва силно. Ако отворя врата светва, но изгасва отново с изгасването на вътрешните плафони. Ако обаче дам на контакт и след това изключа и извадя ключа плафонът в багажника си свети дори и след изгасване на осветлението в купето, изгасва при затваряне на багажника и при отваряне отново светва. След няколко минути обаче (не съм засичал точно колко) проблемът отново е налице. Някой има ли представа на какво се дължи и как мога да го реша :?: Чудя се дали не е, защото различните крушки имат различно съпротивление и трябва да се добави някакъв елемент към мрежата, за да компенсира разликата? Освен това на плафона фабрично има някакво диодче. Като го махна и сложа жичка на негово място пак е същата работа. Дали с LED-крушката не трябва да се смени диодчето с друго? Или самата крушка не е подходяща за там?
Направи ми впечатление и още нещо интересно. В момент, когато диодната крушка мъждука, ако я извадя и само допра обикновената, колкото да премигне и след това върна диодната, тя вече свети силно :?: :!:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пон 14 май 2012 8:44

jollycatman написа:Здравейте колеги! Реших да сменя крушката на плафона в багажника с диодна, но се сблъсках със следния проблем:
Когато е с обикновена крушка след деактивиране на алармата, ако се отвори багажника още, докато плафоните в купето светят - свети и плафонът в багажника. В момента, когато загасват плафоните в купето, крушката в багажника премигва, но остава да свети със същата сила до затваряне на багажника. При ново отваряне пак светва и свети постоянно - така и трябва да е.
Докато с LED-крушка в момента, в който плафоните в купето изгаснат, изгасва и тя като остава леко да мъждука. След това колкото и да отварям и затварям багажника крушката не светва силно. Ако отворя врата светва, но изгасва отново с изгасването на вътрешните плафони. Ако обаче дам на контакт и след това изключа и извадя ключа плафонът в багажника си свети дори и след изгасване на осветлението в купето, изгасва при затваряне на багажника и при отваряне отново светва. След няколко минути обаче (не съм засичал точно колко) проблемът отново е налице. Някой има ли представа на какво се дължи и как мога да го реша :?: Чудя се дали не е, защото различните крушки имат различно съпротивление и трябва да се добави някакъв елемент към мрежата, за да компенсира разликата? Освен това на плафона фабрично има някакво диодче. Като го махна и сложа жичка на негово място пак е същата работа. Дали с LED-крушката не трябва да се смени диодчето с друго? Или самата крушка не е подходяща за там?
Направи ми впечатление и още нещо интересно. В момент, когато диодната крушка мъждука, ако я извадя и само допра обикновената, колкото да премигне и след това върна диодната, тя вече свети силно :?: :!:

Пробвай с Canbus LED (T10-цокъл) т.е. с корекция на грешките. Ето ТУК може да погледнеш за какво става въпрос (само за пример, дано не се приеме за реклама).

Другия вариант, който не е за предпочитане е да се вържат заедно и двете светлини - крушката и LED (това е доказано, че работи).

zorozlatanov
Автомобил: Skoda Fabia TDI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zorozlatanov » Пон 14 май 2012 12:43

Някой замервал ли е консумацията при мъждукане и дали е опасна за изтощаване на акумулатора?

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 14 май 2012 17:50

zorozlatanov написа:Някой замервал ли е консумацията при мъждукане и дали е опасна за изтощаване на акумулатора?

Да, най-вероятно ще се изтощи... само дето няма да е това причината.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 14 май 2012 22:01

Petyoffy написа:Пробвай с Canbus LED (T10-цокъл) т.е. с корекция на грешките. Ето ТУК може да погледнеш за какво става въпрос (само за пример, дано не се приеме за реклама).
Другия вариант, който не е за предпочитане е да се вържат заедно и двете светлини - крушката и LED (това е доказано, че работи).

Благодаря за инфото, но мисля, че крушката която съм сложил е точно такаваИзображениеИзображение
А вариантът с двете крушки изобщо не подрежи на обсъждане.

Потребителски аватар
Petyoffy

Мнениеот Petyoffy » Вто 15 май 2012 12:50

jollycatman написа:
Petyoffy написа:Пробвай с Canbus LED (T10-цокъл) т.е. с корекция на грешките. Ето ТУК може да погледнеш за какво става въпрос (само за пример, дано не се приеме за реклама).

Благодаря за инфото, но мисля, че крушката която съм сложил е точно такава Изображение Изображение
А вариантът с двете крушки изобщо не подрежи на обсъждане.

Точно това което си показал са само SMD диоди и нямат корекция. Трябва да са CanBus.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Вто 15 май 2012 18:31

Е, щом вече съм ги купил трябва да направя корекцията по някакъв друг начин само, че не знам какво трябва да добавя към веригата - резистор ли, диод ли и какъв точно? Ако някой има представа да помага!

Потребителски аватар
Petyoffy

Мнениеот Petyoffy » Сря 16 май 2012 11:19

Нещо такова трябваа да е:

Потребителски аватар
ReD_LiNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReD_LiNe » Чет 24 май 2012 14:43

И така след като не можах да разреша проблема реших да си свържа плажона дикектно към кабелите (червена-кафява) та въпроса ми е дали при това свързване мока да направя плавното изгасване и как ?

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 25 май 2012 0:29

До колкото разбирам си го направил на постоянно захранване и го гасиш от копчето му само. Дори и така плавно гасене може да има, погледни стр. 9, доста пъти е "дъвкано" това в тази тема, ама...

makcc
Автомобил: VW Passat B3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makcc » Вто 05 юни 2012 13:02

crashman написа:
zorozlatanov написа:Някой замервал ли е консумацията при мъждукане и дали е опасна за изтощаване на акумулатора?

Да, най-вероятно ще се изтощи... само дето няма да е това причината.

Ще се изтощи ако няколко години не палиш колата.

Потребителски аватар
intocable87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот intocable87 » Сря 20 фев 2013 21:02

може ли да предложите някакво решение на човек който е скаран с поялника и схеми разни.Купих си лед крушки и въпросното слабо светене като "дежурно осветление" ме дразни .Ако сложа две LED крушки в централния плафон ще има ли няйайв резултат

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 22 фев 2013 12:00

Потребителски аватар
intocable87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот intocable87 » Съб 23 фев 2013 8:47

Много ти благодаря колега. :biggrin