Вдигане на ел.стъклата с централно заключване

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nikivento
Автомобил: Passat b5
Двигател: AHL 98

Вдигане на ел.стъклата с централно заключване

Мнениеот nikivento » Чет 18 юли 2013 12:29

Значи искам да попитам дали мога да си свържа ел. стъклата да ми се вдигат като задържа бутона за централното заключване и обратното. Само че централното не е оригинално на колата а е слагано.Четох някъде,че трябва комфорт модул и ако имаш като задържиш ключа за заключване стъклата се вдигат при мен това го има дали може да се върже към централното и пак да се вдигат ако някой може да обясни да помага. Колата е passat b5 1998 година

Потребителски аватар
izvraten
Автомобил: passat b 5-5 variant
Двигател: AVF 2002

Re: Вдигане на ел.стъклата с централно заключване

Мнениеот izvraten » Чет 18 юли 2013 14:51

Много добър въпрос, бих искал и аз да разбера отговора му :) Имам комфорт модул,централното ми е фабрично.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 18 юли 2013 14:55

Може да пробвате дали изобщо комфорт модула ви има тази услуга като заключите колата с ключа и задържите. Пояснявам - оставете си някой прозорец отворен, излизате от колата и вкарвате ключа в шоферската врата и задържате ключа в положение назаключване, ако прозорците ви започнат да се вдигат значи просто трябва с Vag-com да ви се направи настройката на централното или ако имате допълнителна аларма тя трябва да се настрой, така че да ви ги вдига с заключването от алармата. Щом ви се вдигат прозорците отивате при някой алармаджия и ще ви го настрой :c020

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 18 юли 2013 14:57

nikivento написа:...

по принцип не е невъзможно. на бившия ми пасат ето този човек го направи: http://elstakla.com/
izvraten написа:Имам комфорт модул,централното ми е фабрично.

и аз на шкодата имам и с ключа в ключалката работи, но с дистанционното не! зависи от автомобила, активира се с VAG-com.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 18 юли 2013 14:58

zografski написа:...ако прозорците ви започнат да се вдигат значи просто трябва с Vag-com да ви се направи настройката на централното ...

това не важи за всички VAG автомобили, за съжаление...

Потребителски аватар
izvraten
Автомобил: passat b 5-5 variant
Двигател: AVF 2002

Мнениеот izvraten » Чет 18 юли 2013 15:00

joro_kem написа:и аз на шкодата имам и с ключа в ключалката работи, но с дистанционното не! зависи от автомобила, активира се с VAG-com.

И при мен е така,но алармата ми е поставяна след това.Доколкото разбирам трябва нея да настроят,а не самото централно управление,за да може като активирам алармата,да се заключат вратите и да се затворят прозорците.

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Чет 18 юли 2013 15:12

zografski написа:Може да пробвате дали изобщо комфорт модула ви има тази услуга като заключите колата с ключа и задържите. Пояснявам - оставете си някой прозорец отворен, излизате от колата и вкарвате ключа в шоферската врата и задържате ключа в положение назаключване, ако прозорците ви започнат да се вдигат значи просто трябва с Vag-com да ви се направи настройката на централното или ако имате допълнителна аларма тя трябва да се настрой, така че да ви ги вдига с заключването от алармата. Щом ви се вдигат прозорците отивате при някой алармаджия и ще ви го настрой :c020

Да аз това съм обяснил че при мен това става аз съм го пробвал и става.Проблема ми е друг дали ще стане на централното заключване защото аз нямам аларма а просто централно от едно дистанционно заключвам и отключвам което не е оригинално а е слагано дали към него ще може да се върже това :question :neutral

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 18 юли 2013 15:25

izvraten написа:
joro_kem написа:и аз на шкодата имам и с ключа в ключалката работи, но с дистанционното не! зависи от автомобила, активира се с VAG-com.

И при мен е така,но алармата ми е поставяна след това.Доколкото разбирам трябва нея да настроят,а не самото централно управление,за да може като активирам алармата,да се заключат вратите и да се затворят прозорците.

Точно така колега!

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 18 юли 2013 15:26

nikivento написа:
zografski написа:Може да пробвате дали изобщо комфорт модула ви има тази услуга като заключите колата с ключа и задържите. Пояснявам - оставете си някой прозорец отворен, излизате от колата и вкарвате ключа в шоферската врата и задържате ключа в положение назаключване, ако прозорците ви започнат да се вдигат значи просто трябва с Vag-com да ви се направи настройката на централното или ако имате допълнителна аларма тя трябва да се настрой, така че да ви ги вдига с заключването от алармата. Щом ви се вдигат прозорците отивате при някой алармаджия и ще ви го настрой :c020

Да аз това съм обяснил че при мен това става аз съм го пробвал и става.Проблема ми е друг дали ще стане на централното заключване защото аз нямам аларма а просто централно от едно дистанционно заключвам и отключвам което не е оригинално а е слагано дали към него ще може да се върже това :question :neutral

Щом се вдига с ключа значи може :c020

joro_kem написа:
zografski написа:...ако прозорците ви започнат да се вдигат значи просто трябва с Vag-com да ви се направи настройката на централното ...

това не важи за всички VAG автомобили, за съжаление...

Ясно е, но аз говоря за случаите на колегите :c020

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Чет 18 юли 2013 15:37

Щом може някой може ли да обясни на по разбираем език как става :banghead

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 18 юли 2013 22:10

нали вече ти писах nikivento - този език е разбираем за по-ограничен кръг хора icon_idea

kenan4o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenan4o0o » Чет 18 юли 2013 22:19

Върни се в “Направи си сам!”