Passat B6, 2006, BKP -инсталиране на ксенон?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
mitkohome
Автомобил: Passat B6 Highline
Двигател: 2006 BKP

Passat B6, 2006, BKP -инсталиране на ксенон?

Мнениеот mitkohome » Сря 06 мар 2013 11:41

Здравейте,

Мисля си да сложа ксенон на Пасата. Притеснява ме обаче, че ще почнат грешки от крушките заради по-малкото съпротивление. Идеи какво да направя, или какъв комплект ксенони да купя? Или най-добре - кой да ми го направи ;)))))

Потребителски аватар
sdekov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Passat B6, 2006, BKP -инсталиране на ксенон?

Мнениеот sdekov » Вто 26 мар 2013 22:46

Здравей колега. Тъкмо сложих ксенон на моя Пасат(B6). За да няма грешки се слага кондензаторен модул преди ксеноните или кондензатор 10000MF. При монтажа трябва да имаш предвид, че цокъла на крушката се разделя на две части, за да може да се монтира в него крушката. Също така на мен ми се наложи да срежа кабелите на ксеноновата крушка, за да могат да минат през цокъла. Ако имаш още въпроси съм насреща :smile

Потребителски аватар
sastezatel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatel » Вто 26 мар 2013 23:11

И аз преди време монтирах ксенон на голфа 5 грешки не даваше но се зблъсках с друг проблем треперене на светлината, започнах да ходя по маистори за отсраняване на проблема едни казваха че трябва да се вкара програма за ксенон други че трябват кондензаторчета и наи накрая го махнах :biggrin

за монтирането на H7 ксенонови крушки купих ето тези държачи и за изкарването на кабелите разпробих тапите на фара
ADG5.jpg
ADG5.jpg (9.47 KиБ) Видяна 5866 пъти

Потребителски аватар
sdekov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sdekov » Сря 27 мар 2013 18:42

Колега sastezatel, от къде и за колко купи тези държачи за крушките. На мен човека, който ми продаде ксенона ми каза, че такива все още нямало в България и трябвало да правя това разделяне на цокъла на две части. :icon_sad

Иначе от малкото време в което съм с ксеноните не съм усетил да има трептене... Дано и да няма :c020

Потребителски аватар
sastezatel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatel » Сря 27 мар 2013 22:09

sdekov написа:Колега sastezatel, от къде и за колко купи тези държачи за крушките. На мен човека, който ми продаде ксенона ми каза, че такива все още нямало в България и трябвало да правя това разделяне на цокъла на две части. :icon_sad

Иначе от малкото време в което съм с ксеноните не съм усетил да има трептене... Дано и да няма :c020

Купувах ги от чужбина колега или наи точно италиа влезнах в първият магазин за авточасти питах и те ги имаха.
Излизат на цена от около 20 лева, пробваи да разгледаш примерно [url= http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-H7-XENON- ... 2eae7762c0]

Потребителски аватар
sastezatel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatel » Сря 27 мар 2013 22:22

А ето открих ги и в България заповядаи [url= http://shopix.bg/Fasonka-Baza-za-ksenon ... gen-Golf-5]

Потребителски аватар
sdekov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sdekov » Сря 27 мар 2013 23:26

Благодаря много за линковете. Не бях сигурен как се казват и как да ги търся. :smile

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Нед 14 юли 2013 16:03

Аз монтирах 55 вата ксенон на късите и по съвет на продавача препрограмирах електрическия модул за работа с ксенон. За момента няма грешки и не съм слагал никакви филтри.
Относно разпробиванията - ползвам си оригиналния цокъл, като се наложи само единия конектор на ксеноновата крушка да се изшлайфва малко за да премине през цокъла (някакви 5 мм го спираха). Поръчах си ксенона с тънки баласти и успях да ги наместя в самия фар, което обезсмисли разпробиването на гуменото уплътнение зад фара и всичко си е абсолютно херметично както преди. За момента всичко е ОК, само ме притеснява сериозното загряване на ксеноновата крушка (очаквах че такова няма да има) през лятото с дневните светлини.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 19 юли 2013 0:31

Имам приятел с ксенон на б6 доста добре свети като цяло но !
Ксенона който не е монтиран от завода на фВ не бих рискувал имам съм и съм патил !
Лично съм го мислил и стинах до решение подобно на ксенона

Върни се в “Направи си сам!”