подгрев на изпарена газ

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

подгрев на изпарена газ

Мнениеот mupk0 » Пет 06 сеп 2013 0:57

Абе тука забелязах една зависимост.Колата ми като е студена леко се втриса като обърне на метан.Колкото повече загрява толкова по-бързо втрисането изчезва.Направи ми впечатление обаче,че докато метана не загрее до 25-30гр колата го има това претрисане при рязко натискане на газта.Сега като стана по-хладно колата много бавно стига тея градуси.Метана за разлика от газта не се изпарява и почти не минава вода през редуктора освен да топли входа на редуктора заради дроселацията и да отчете градусит на колата.Та лятото без проблеми си караше с метан от 40гр и нагое,но сега последно време колата стига 90гр,а метана 22-25 и чат пат прелашква при подаване рязко на цялата газ.Та се сетих за този отоплител:

http://www.grautogas.com/index.php?lng=bg&mod=order&id=122

66лв са безбожна цена за нещо което не се знае дали ще работи и ще реши проблема.Та се зачудих аз не мога ли да си спретна бета версия както се вика.Едно тяло(тръба) с по-голям диаметър от сорта на 10см дължина,2 щуцера за вход и изход и една тръбичка(в случея ще е метална пак) да минава метана през нея.Като цяло идеята ще е метана да се топли от тръбата,която ще дойде 12-14см със щуцерите.Да няма да е толкова ефективно,но се надявам,че ще дава отражение в температурата на метана.Изникв ми обаче един въпрос.Материалите ,които ще използвам ще са "черни".След обезмасляване да се заиграя ли да ги боядисам прахово(тоест вътре по-голямата и малките тръби да им ударя един кат прахова боя) или да ги обезмасля и оставя с заводското покритие,за да не ръждясат от антифриза(абе нали и гол метал да е от антифриза не трябва да ръждяса)?Като цяло идеята за външен вид покрива този на ловато,само че при мен всичко ще е заварено.Нищо няма да е на резби :D Дали да се позанимавам?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: подгрев на изпарена газ

Мнениеот mupk0 » Пет 13 сеп 2013 14:17

Темата няма интерес ,но поне да покажа какво направих.Тея дни ще го сложа.Засега само изолирах маркучите и разликата в температурата стана осезаема(10гр нагоре).Да се надяваме ,че с това ще става 30гр за норматив.

Изображение
Изображение
Изображение

Мисля ,че схващате идеята на дългата тръба за водата...като цяло 1 тръба 12мм за метана и 2 по 10мм за водата.Профила е 40х40,а тапите са от 2мм ламарина.На фреза ми направиха отворите,на струг тръбите,а аз ги заварих с ЦО-то и ги боядисах прахово.Единствено след като ги заварих обърнах внимание,че фрезиста е пробил една дупка грешно и сега отделният щуцер за водата ще стой леко на неправилно място и маркуча ми е прави кофти чупка,но ще се преживее

Върни се в “Направи си сам!”