Повишаване на налягане ---> От Газ в Течност - КАК ? НИТРО
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Повишаване на налягане ---> От Газ в Течност - КАК ? НИТРО
Здравейте , искам да ви питам знаете ли как може да се превърне вещество което в среда с нормално атмосферно налягане е Газообразно ,а в среда с високо атмосферно налягане е течно ! В смисъл искам даден Газ да го държа под налягане за да стои течен , но без да го примесвам с друг вид газ в процеса на преминаване от нормално към високо налягане ? Самият газ мога да го изолирам и уловя ,но после как да го "дам под налягане" така както е уловен ? Нещо нямам никакви идеи !
Последна промяна от bmwww на Съб 26 окт 2013 22:26, променено общо 1 път.
Re: Повишаване на налягане ---> От Газ в Течност - КАК ?
Да ама тя нема ли да смеси обикновен въздух със получения газ ? Мислих за помпа иначе !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Самия ти въпрос, а и отговора ти на съвета на мунс показва, че имаш нищожни шансове да успееш със задачката.
Какъв е газа?
Има много газове, които при обикновена температура няма да се втечнят и при 1 000 000 000 атмосфери налягане.
Иначе свързваш входа на помпата със съда, в който е газа, помпата помпи в подходящ кондензатор (демек радиатор) който да охлади газа под критичната му температура и на изхода на кондензатора слагаш съд, в който да се съхранява течността. Всичко разбира се трябва да е изолирано от въздуха.
Какъв е газа?
Има много газове, които при обикновена температура няма да се втечнят и при 1 000 000 000 атмосфери налягане.
Иначе свързваш входа на помпата със съда, в който е газа, помпата помпи в подходящ кондензатор (демек радиатор) който да охлади газа под критичната му температура и на изхода на кондензатора слагаш съд, в който да се съхранява течността. Всичко разбира се трябва да е изолирано от въздуха.
Е това ме интересуваше ! Искам да пробвам да си направа N2O 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И от тази трънка заекът ще е виртуален...
Аз за това написах,че искам да пробвам !

Двуазотния оксид (нитро,райски газ) се втечнява при температура 20 градуса и налягане 59 бара.Налягането май ще е проблема !

Двуазотния оксид (нитро,райски газ) се втечнява при температура 20 градуса и налягане 59 бара.Налягането май ще е проблема !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А въпросният газ от къде ще вземеш?
Е Амониева силитра колега .... как от къде ... нали това е Амониев нитрат от изпаренията на който се получава райски газ,нитро и т.н. те пък са си абсолютен Диазотен оксид
Нитрото е втечнен Диазотен оксид и нищо повече ! Същото е като с ракията ... слагаш материала ... изпарява се ... охлажда се и се втечнява ! Нали така се прави и Керосина и Бензина .... суровия нефт се слага в "казана" и при 170 градуса потича най-чистото - Керосина ,а при 190 потича бензина !

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повишаване на налягане ---> От Газ в Течност - КАК ? НИ
Започни от нещо по-просто - Примерно да си направиш самолет.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като бях войник в Крумово, между Пловдив и Асеновград, сержантите ни бяха с автомати "Судаев". Един мой набор, разглеждайки автомата, рече - Баси простото нещо, аз ще си го направя за 2 дена!

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
А защо не си напълниш бутилката с готов газ и да си караш ами сам ще си го произвеждаш и компресираш със инсталация за нам колко си пари?
То нема да го правя аз ... със чичо ми се заговорихме ,а той е фен на тия неща . Обича да си прави всякакви неща като електрожени,стругове,машини за газиране на напитки и му подхвърлих какво съм чел в нета и му стана любопитно ей така само за опита . Нито кола ще се кара с това нито нищо . Просто за опита . Аз съм по теоретичната част само
Иначе да си направиш самолет излиза около 5 000 лв. само материалите ,а като сметнем и колко книги требва да се прочетат за да знаеш какво правиш точно . И за това съм чел . Има немалко хора в България които са си правили ! 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="muns61"]Като бях войник в Крумово, между Пловдив и Асеновград, сержантите ни бяха с автомати "Судаев". Един мой набор, разглеждайки автомата, рече - Баси простото нещо, аз ще си го направя за 2 дена!
Я
да не си бил случайно в техническия дивизион ???
И аз бях с такова подскачащо чудо на техниката- 10ти ЗРД край с.П.Евтимово -"Прангата" Иначе си беше къс и лекичък за бягане след ТЗМ четата с пешовете на шинела подпъхнати под колана / все едно си с пола.
Я

И аз бях с такова подскачащо чудо на техниката- 10ти ЗРД край с.П.Евтимово -"Прангата" Иначе си беше къс и лекичък за бягане след ТЗМ четата с пешовете на шинела подпъхнати под колана / все едно си с пола.