Тунинг и upgrade

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Тунинг и upgrade

Мнениеот vasilb » Пет 15 ное 2013 19:28

Имам наблюдения върху 1.6 на голф 4 - върви колкото 1.8ми на В3 и харчи доста над пасатовия (да не кажа два пъти). Този 1.4 ще е още по-слаб, а за харченето ... едва ли ще е малко, защото ще се натиска повече газта, за да върви колата, защото двигателят е слаб и тръгваме по спиралата нагоре. Тунинг, както са казали колегите, на атмосферен двигател 1.4 е екзотична дейност - трудно ще се хване някой да го прави, ще отидат пари колкото за един голф 4 с 1.8 двигател и в крайна сметка резултатът е неясен и несигурен. Моето мнение е - карай го кротко и гони разход (ако е възможно, защото на 1.6 ми се изправя косата, добре че е служебен и не плащам аз), а ако искаш мощност - вземи си кола с друг двигател и се приготви психически да не следиш разхода, а да наливаш бензин като светне лампата. Успех!

Потребителски аватар
Napstera
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.4
Контакти:

Мнениеот Napstera » Пет 15 ное 2013 20:35

Да знам е е така и че всичко се свежда до бензина :D но като разход сравнително добре ми гори за 30-35лв изминавам 220-30км извън градско както се казва не мога да се оплача за горенето на бензин :)

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 15 ное 2013 21:05

Колега не се занимавай с този двигател да го правиш.Ако ти е слаб двигателя имаш два варианта,сменяш колата или кола донор и прехвърляш всичко от нея.
За мен най-важното е интериора на мен да ми е хубаво,кожени седалки,подгряване на седалките,2дин навигация,и още каквито се сетиш екстри потърси в нета има много добри интериори,и като ти хареса някой постарай се и твоя да стане така.А за външния вид за мен няма нищо по хубаво от едни големи джанти+спортно окачване.

Потребителски аватар
Napstera
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.4
Контакти:

Мнениеот Napstera » Нед 17 ное 2013 11:25

terek написа:Колега не се занимавай с този двигател да го правиш.Ако ти е слаб двигателя имаш два варианта,сменяш колата или кола донор и прехвърляш всичко от нея.
За мен най-важното е интериора на мен да ми е хубаво,кожени седалки,подгряване на седалките,2дин навигация,и още каквито се сетиш екстри потърси в нета има много добри интериори,и като ти хареса някой постарай се и твоя да стане така.А за външния вид за мен няма нищо по хубаво от едни големи джанти+спортно окачване.

Е да най вече колата донур със бензинов двигател поне 2ка дори и на горе :Д е малко не реално, но не и недостижимо :)

А за външният вид си мн прав, само трябва да намеря подходящият сайт.. такаче може да подхвърлиш нещ..

Потребителски аватар
hollow92
Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
Двигател: AEE 1993 AAA 1996

Мнениеот hollow92 » Сря 27 ное 2013 12:28

ами пускаш 1.8т и си готов :c020

Върни се в “Направи си сам!”