скоби за пружини
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
скоби за пружини
Здравейте колеги! Имам желание да си направя скоби за монтаж и демонтаж на пружини ама не съм виждал как изглеждат. Ако някой качи снимка или скица за да добия представа как изглеждат ще съм благодарен ! Имам в предвид приспособлението за свиване на самата пружина.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
елементарно стругарско изпълнение;намираш си две пръ4ки шестограм минимум 24мм дълги около 300мм и си поръ4ваш на стругар да ти ги обработи:в средата си оставяш около15-20мм за клю4 и след това стругаря ти стърже на резба пръ4ките,зна4и едната половина е с дясна резба ,а другата с лява;прави ти и по една(4етири) по голяма гаика на която си заваряш здрава арматура за ухо и си готов
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
може и без стругар трябва ти пърче тръба 20см. две шпилки малко по малки от вътрешния размер на тръбата да не хлопат много мисля че на ф10 шпилка има дебелостенна тръба 12 или 13 тръбата я режиш на по 5см и на всяко парче заваряваш по една кука аз мойте куки ги направих с шина 1 см. но става и с арматурно желязо 4гайки на размера на шпилките итова е а трябва ти електрожен заварчик и двайсетина минути успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
скоби
Благодаря колеги! Можете да заключвате разбрах за какво става въпрос.
Re: скоби за пружини
STOIAN ANDREEV написа:Здравейте колеги! Имам желание да си направя скоби за монтаж и демонтаж на пружини ама не съм виждал как изглеждат. Ако някой качи снимка или скица за да добия представа как изглеждат ще съм благодарен ! Имам в предвид приспособлението за свиване на самата пружина.
За добиване на представа става

Поне аз съм виждал само такива...
Но внимавайте защото има и ментета които се чупят