Смяна на свещи-как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на свещи-как?
Колеги искам да си сменя свещите на колата.Много ще съм ви благодарен ако се намери някой да ми обясни стъпките,по които да го направя.Колата е Голф 2 1.6 D 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Смяна на свещи-как?
Много лесно,махаш лулите и ги отвърташ с подходящия инструмент,стягат се на 25 NM при теб или не много силно с едната ръка на тресчотката,палеца изпънат на основата и прикарваш с четирите пръста само,ако нямаш динамометричен ключ.Друго няма,много проста операция,да не прецакаш резбите само не се стяга много силно както казах вече.
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
lion_heart002 написа:Много лесно,махаш лулите и ги отвърташ с подходящия инструмент,стягат се на 25 NM при теб или не много силно с едната ръка на тресчотката,палеца изпънат на основата и прикарваш с четирите пръста само,ако нямаш динамометричен ключ.Друго няма,много проста операция,да не прецакаш резбите само не се стяга много силно както казах вече.
май става въпрос за подгревни

Колата е Голф 2 1.6 D
ако не си сменял до сега по-добре недей. За около час работа е ключета 8 и 12 и евентуално гинеколог за 1-ви и 2-ри цилиндър
- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е Голф 2 1.6 D
ако не си сменял до сега по-добре недей. За около час работа е ключета 8 и 12 и евентуално гинеколог за 1-ви и 2-ри цилиндър
Не съм сменял сам до сега,а и не мога да запаля колата,за да я закарам до сервиз.Но имам желание да се опитам да ги сменя.Един приятел ми каза,че няма да мога да ги сменя всичките сам.И какво в този случай означава гинеколог?

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
Ще се радвам ако някой,който си е сменявал свещите да ми обясни точно в детайли как стават нещата.Може и на ЛС 

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Честита Коледа!
Ако някой знае действително елегантен начин да се сменят двете подгревни свещи под помпата, да споделя моля и то не само на ЛС! Тази операция и аз я правих и се озорих яко. Хората мечтаят за още 5 санта на онази си работа, а аз мечтаех за два пръста с по 2 сантиметра по дълги. Елементарна работа, а ми отне точно 3 часа за отвиване на гайките, сваляне на захранващата шина, замерване на всички и смяна на втората, най-нахаканата.Сваляне на тръбичките към дюзите, изместване по оста й на помпата не са ли много рисковано начинание?Весело посрещане на Новата 2014!
Ако някой знае действително елегантен начин да се сменят двете подгревни свещи под помпата, да споделя моля и то не само на ЛС! Тази операция и аз я правих и се озорих яко. Хората мечтаят за още 5 санта на онази си работа, а аз мечтаех за два пръста с по 2 сантиметра по дълги. Елементарна работа, а ми отне точно 3 часа за отвиване на гайките, сваляне на захранващата шина, замерване на всички и смяна на втората, най-нахаканата.Сваляне на тръбичките към дюзите, изместване по оста й на помпата не са ли много рисковано начинание?Весело посрещане на Новата 2014!

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Това е първият дизел, който карам и умирам от страх с тази арматура. Но ако и следващия път се изправя пред този ужас, може и да се реша на частични демонтажи.
Весели празници!
Весели празници!
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
хаха аз даже ги смених свещите без да свалям тръбичките на дюзите,а ми беше за първи път.
начи ставам за гинеколог

начи ставам за гинеколог