Боядисване как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Боядисване как?

Мнениеот Ugeorge » Съб 02 дек 2006 20:42

Интересува ме какво трябва да направя за да си боядисам няколко точици които са тръгнали да ръждясват. Мисля да ги изтъркам до метал и после не знам какво да правя, какъв кит да сложа и каква боя да си купя. Също май ще ми се наложи да си сменя калника и може би няма да намеря моя цвят, трябва ли да свалям старата боя или мога направо да боядисвам въху нея.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 03 дек 2006 0:44

Мисля че имаше цяла тема за ръждичките и другите дребни дефекти :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 дек 2006 1:56

Ако са малки-използвай коректор за боя.Аз бях тръгнал да търся боя и понеже в всички магазини ме гледаха доста презрително като исках 100гр да поръчам-отидох до един магазин препоръчан в форума-Колорс се казва и се намира на Черни Връх.Аз тръгнах за спрей по поръчка който бил с лак,обаче собственика ме светна ,че тия неща стават най-добре с коректор-твма е боя в тубичка за лак за нокти.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 03 дек 2006 14:19

искам с боя да стане, защото и без това ще ми се наложи да си боядисвам калника

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 03 дек 2006 21:05

И на мен ми се случва чат пат като теб да позамазвам :oops: изчисти го хубаво после го намажи за всеки случаи с пробразовател след това му сложи някаква основа и после даваи отгоре смело с боята получавасе добре :P и като качество изкарва бая време :D

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 04 дек 2006 16:13

Аз снощи правих това упражнение :D От доста време все се каня да си оправя две три откъртвания на боята долу ниско на предните калници където обикновено бият и камъчета, а имах и едно олющено петно на едната предна вежда колкото монета от 10 стотинки от закачване. Направих нещата както колегата Gesha_GTI написа. Първо си купих боя - 6 лв. за 50 мл. + 50 мл. лак /боята е тъмносин металик - правиха я покода от сервизната книжка/, освен това си купих и преобразувател на ръжда. После почистих колкото е възможно /горе-долу до лъскаво/ с шкурка местата, намазах ги с една гъбичка с преобразувателя и поизчаках да поизсъхне, след това с четчица нанесох боята и пак изчаках да изсъхне и отгоре минах с друга четчица с лака. Не знам дали съм направил нещата правилно щото никога не съм се занимавал с боядисването на кола, обаче сметнах че няма нужда да ходя на бояджия след като няма изгнило, а и бояджията въобще да не го изтрие а само боята да сложи пак ще изкара поне година две преди да се покаже ръжда и после иди го търси, пък и пари ще вземе. Така че реших и го направих сам. Само не знам какво точно се получи щото снощи го правих в гаража на лампа :D Ама все се успокоявам че точно тези места така или иначе са повечето време кални и мръсни :D

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 04 дек 2006 16:38

:да:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Сря 06 дек 2006 18:36

Купих си калник, но е друг цвят и трябва да го пребоядисам. Живо ме интересува нужно ли е да се маха старата боя от калника преди боядисването му, защото боята си е перфектна оригинална и не ми се вярва тази която сложа да пази по-добре от ръжда. Дали ще е достатъчно да изтъркам донякъде боята или трябва цялата да я сваля.

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Чет 07 дек 2006 21:06

Ugeorge написа:Купих си калник, но е друг цвят и трябва да го пребоядисам. Живо ме интересува нужно ли е да се маха старата боя от калника преди боядисването му, защото боята си е перфектна оригинална и не ми се вярва тази която сложа да пази по-добре от ръжда. Дали ще е достатъчно да изтъркам донякъде боята или трябва цялата да я сваля.

достатачно е само да някаде да я свалиш , но според мен след кажа ато минеш с фината шкурка , пръсни черен мат за основа и след тва чак с цвета на колата и отгоре лака ... (тука е мястото да кажа - НЕ ВЗИМАЙТЕ ЛАК БОДИ ... - излъгах се та пръснах единия калник на мойта колица с тъкъв буклук и беше до преди няколко месеца с жълт отенак )

успех ...

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пет 22 дек 2006 3:28

Ugeorge написа:Купих си калник, но е друг цвят и трябва да го пребоядисам. Живо ме интересува нужно ли е да се маха старата боя от калника преди боядисването му, защото боята си е перфектна оригинална и не ми се вярва тази която сложа да пази по-добре от ръжда. Дали ще е достатъчно да изтъркам донякъде боята или трябва цялата да я сваля.
Достатъчно е да свалиш само лака на калника със шкурка. После директно пръскаш боя и след това лак.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Нед 07 яну 2007 5:05

Не е нужно да сваляш лака на калника. Първо го минаваш с водна шкурка 360, след това ако искаш можеш да го шприцваш и след това боя.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 07 яну 2007 14:54

Свалих стария лак с водна шкурка, първо 150 после 400, докато стигнах заводския грунд. После една ръка направо с боята,след което водна шкурка 600. Натам осте една или 2 ръце колкото е нужно, като е много важно последната ръка да бъде по-дебела за да може боята да добие гладкост и блясък. Така направих аз и съм доволен от резултата дадох 30лв за боя, само труда на който и да е майстор е повече, а не мисля че всеки ще го направи толкова качествено.

Върни се в “Направи си сам!”